Šta je novo?

Jeftin desktop

Cipa

Poštovan
Učlanjen(a)
09.01.2017
Poena
54
Pozdrav,

Ne razumem se baš nešto u računare, pa sam mislio da mi neko može pomoći oko sastavljanja jeftine konfiguracije. Komp prvenstveno služi za surfovanje i gledanje serija, nikakav gejming ili nešto zahtevno. Budžet je kratak, student ***. Napajanje, HDD i kućište imam. Nadam se da je kompatabilno sve.

Matična - MSI A68HM-E33
CPU - AMD A4-7300
RAM - Kingston DDR3 4GB 1866 MHz HyperX Fury

Ne znam da li će integrisana GPU biti dovoljna za početak, možda bih za koji mesec kupio neku grafičku još pored.

Hvala na savetima :)

Bilo je na forumu reci, zalili su se prodavci da im ljudi vracaju tako robu, po zakonu ima rok od 14 dana za povrat robe narucene putem interneta (kad ti kurir donese).

Poslednja izmena:
Malo pažljivijim čitanjem sad vidim da nove ploče imaju novi BIOS. E sad pitanje šta stiže u Srbiju... Je l' rizično da ja to spojim ovako kako je i testiram?

Moja Gigabyte H170M ploca je stigla sa starijom verzijom biosa (bez podrske za Kaby Lake) a uzeta je pre 15 dana.
Da li ce i tvoja stici sa zadnjom verzijom ili ne je pitanje, isto kao i da li mozes da odradis update sa procesorom nove generacije a da ga
trenutna verzija biosa ne podrzava.

Poslednja izmena:
Sad ste i mene uplasili sa tim update-ovanjem bios-a.Ja sam porucio MSI H110M PRO-VD i i5 6500.Hocu li i ja morati to da radim ili sam nesto pogresno razumeo.:D

@Cipa

Mozes da zamolis za udpate biosa tamo gde si uzeo plocu.

Ako nece, kod njih narucis Cpu i vratis kad odradis [emoji14]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

@Cipa

Mozes da zamolis za udpate biosa tamo gde si uzeo plocu.

Ako nece, kod njih narucis Cpu i vratis kad odradis [emoji14]

Nekako mi je to baš ultimate scumbag potez :D Jeste vi sigurni da su oni dužni da mi vrate pare ako sam ja raspakovao taj CPU i realno nema nikakvih problema sa proizvodom?

Da. Ako narucis online.

Da. Ako narucis online.

To važi i ako naručim online, a podignem u prodavnici, je l' tako? Ne moram čekati kurira? I matičnu sam tako uzeo i dobio sam ovo u mejlu.

Na osnovu zakona o zaštiti potrošača Službeni glasnik RS, br. 73/2010 član 31, obaveštavamo Vas da imate pravo na jednostrani raskid ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija, u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača.
Obrazac za raskid ugovora nalazi se na sledećem linku.

Stiglo sve, spojio i neće da se butuje. Na onom EZ LED debug zasvetli CPU, pa se ugadi, a upali se DRAM pa se i on ugasi. Ventilatori se svi vrte, monitor ne daje nikakvu sliku. Je l' bi to značilo da nema novi BIOS, da naručim Skylake GPU?

Pise i na sajtu MSI da G4560 zahteva BIOS verziju 7996v2A. Mozda neko od tvojih drugara ima 1151 procesor koji ti odgovara da updejtujes BIOS? Ili da zamolis momke u emm da ti srede-
Ili da razmislis o DOWNGRADEu svoje masine? Nema zezanja sa BIOSom. Kupis u istoj radnji G4400.

Vrh Dno