Šta je novo?

Jeftin a dobar 19" monitor?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
845
Kupio bih neki od ovih najjednostavnijih modela cija se cena krece do 200 € obzirom da je DFX ovde dosta napljuvan, a ne daju mi se pare za neki NF sada kad TFT-ubrzano dolazi (ovaj CRT koji uzmem ne bih koristio duze od 15-20 meseci sem ako se pokaze bas dobro). Za sada, 15" TFT je suvise mali (i skup za to sto pruza), a za 17" nemam para.

Dakle sta bi ste uzeli od svih Liton, LG, Samsung, Belinea isl jeftinh 19-ica?

Hansol 920D FLAT - 185 e.

Uglavnom sam to sve vec procitao... znaci LiteOn...

Ako je neko kupio u medjuvremenu nek napise utiske...

Da li je LiteOn bolji od odgovarajuceg SAMSUNGA?

Ko ih (LiteOn 19") najjeftinije prodaje u BG?

Mare je napisao(la):
Ako je neko kupio u medjuvremenu nek napise utiske...

Da li je LiteOn bolji od odgovarajuceg SAMSUNGA?

Bolji je za dva koplja. Ja kao ex-poklonik samsung-a mogu da kazem da je isti skroz prso. Necu se lako oprostiti 700NF-a jer me podseca na bolja vremena za samsung :x

Kolka je garancija na Liteon i ima li ih u crnoj boji?

Da ne bih otvarao novi thread, takodje me interesuje isto pitanje oko izbora 19" monitora.

Da li je bolje uzeti Samsung 957p, ili LiteOn C1996PNST?
Razlika je nekih 40-tak evrica.

Zeljko_NS je napisao(la):
Da ne bih otvarao novi thread, takodje me interesuje isto pitanje oko izbora 19" monitora.

Pa toliko je i bolji. Ide preko 1900x1200, sto znaci da na 1280 "odmara" oci sa 85 Hz

Sta ti sada znaci "odmara" oci? :)
Zar nije na Liteon-u optimalni refresh rate za 1280 85hz?
Dajte ljudi dogovorite se vec jednom, sta uzeti?

Zeljko_NS je napisao(la):

A joj, pa nemojte ta dva monitora u istu kategoriju, 957p je za klasu bolji ali i za 50tak evra skuplji. Na 957p 1280x1024@85Hz je radna rezolucija, na LiteOn-u je moire jako izrazen na toj rezoluciji i prakticno ga je nemoguce ukloniti ali zato 1152x864@100 izgleda odlicno. Nadam se da sam vam pomogao, imam oba monitora, 957p privatno, a LiteOn na poslu.

Ja pokusavam da zaobidjem Samsunga u sto vecem luku (jedini modeli koji su OK su iz serije NF) zbog velikom broja felericnih primeraka.... A cesto sam vidjao i da se doticni brzo pokvare tako da je ceo utisak manje vise los.

Paradigma je napisao(la):
... A joj, pa nemojte ta dva monitora u istu kategoriju, 957p je za klasu bolji ali i za 50tak evra skuplji. Na 957p 1280x1024@85Hz je radna rezolucija, na LiteOn-u je moire jako izrazen na toj rezoluciji i prakticno ga je nemoguce ukloniti ali zato 1152x864@100 izgleda odlicno. Nadam se da sam vam pomogao, imam oba monitora, 957p privatno, a LiteOn na poslu.

Ja sam kupio LiteOn pre nedelju dana i nema moire ni na jednoj rezoluciji.
Naravno imao ga je ali je bez problema otklonjen sa HM i VM kontolama.
1024x768@100Hz primenjen je HM=45 VM=0
1152x864@100Hz HM=45 VM=0
1280x1024@85Hz HM=100 VM=100
1600x1200@75Hz HM=48 VM=0
(podesavano uz pomoc Nokia mon.test-a)
Moire vise ne postoji. Sve u svemu, za te pare, strava monitor.

Sve u svemu, za te pare, strava monitor.
----------------

Za koje pare i gde si ga uzeo?

Mare je napisao(la):
Za koje pare i gde si ga uzeo?

www.pinsoft.com
Cena je u mp. ako se dobro secam 180E a meni je prijatelj dao po dil.ceni od 163E.

maxer je napisao(la):
...
Ja sam kupio LiteOn pre nedelju dana i nema moire ni na jednoj rezoluciji.

U tom slucaju si dobro prosao jer ja od tri komada koja su mi prosla kroz sake nisam ni sa VM=100 uspeo da ispeglam moire, dok recimo na 957p se stvar zavrsava izmedju 20 i 30. Da ne pominjem koliko si izgubio na fokusu kada ti je VM=100.

Mare ako ti odgovara 175 javi se na PM.

--------------
Moram da razmislim jos malo sa raznih strana dobijam razlicita misljenja o tom LitrOn-u tako da nisam jos uvek siguran da li je to pravi izbor...

Kakvi su to prametri VM, HM?

Kakve su boje na LiteOn-u prirodne ili takozvane napumpane?

Nekoliko firmi mi je reklo (i par vecih) da ne drze LiteOn jer se kao lose pokazao, naravno prodavci su obicno neznalice ali me to ipak pokolebalo..... :eek: :x

E ovo sad i mene zanima. Jel stvarno taj Liteon toliko dobar? Ako jeste, uzimam ga od sledećeg meseca...?

Ovi iz D...a ga napljuvase, ostali ga uglavnom hvale...

BTW ima Belinea za 160 slicne karakteristike...

Slicnih karakteristika ko LiteON.:)

Paradigma je napisao(la):
...
U tom slucaju si dobro prosao jer ja od tri komada koja su mi prosla kroz sake nisam ni sa VM=100 uspeo da ispeglam moire, dok recimo na 957p se stvar zavrsava izmedju 20 i 30. Da ne pominjem koliko si izgubio na fokusu kada ti je VM=100.

Neverovatno, nisam dobio mail da je ovde nastavljena rasprava ctp;

Pa da odgovorim sa zakasnjenjem.
Koristeci Nokia monitor test, ne vidim da je fokus sj#eban tj. isti je kao i na ostalim pomenutim rezolucijama (sasvim ispravan).

Mare je napisao(la):
Ovi iz D...a ga napljuvase, ostali ga uglavnom hvale...

BTW ima Belinea za 160 slicne karakteristike...

Jao !
Nemoj samo Belinea, bar ranijih godina to je bilo tako zestoko sr*anje da ne mogu da ti opisem.
Zaobidji ga u sirokom luku.

A sto se tice boja ... pa ranije (i jos uvek) sam imao iiyama Vision Master 8617, koji je bio poznat po izuzetno zivim bojama. Tako da je ovo sto vidim na LiteOn-u uz pomoc ATi9500, sasvim korektno. Nikakve zamerke.

Darko je napisao(la):
E ovo sad i mene zanima. Jel stvarno taj Liteon toliko dobar? Ako jeste, uzimam ga od sledećeg meseca...?

Ja sam Super Zadovoljan (napominjem: za te pare).
Koristim ga na 1152x864 @100Hz (pomocu PowerStripa), dobra geometrija, dobre boje, nije ravan ali nije ni kriv :)

Meni bolje ne treba !

Nazad
Vrh Dno