Šta je novo?

Jeftin a dobar 19" monitor?

Jao !
Nemoj samo Belinea, bar ranijih godina to je bilo tako zestoko sr*anje da ne mogu da ti opisem.
Zaobidji ga u sirokom luku.

Ma ne kupujem ja to, vec verovatno ovaj LiteON. Ovo sam samo naveo kao cenu...

Mare je napisao(la):
...Moj covek :mrgreen:
Koju gamu teras 2D/3D?

Bez izmena tj. ATi Color-tab na default: 1.0
Sve se vidi idealno i u 2D i u 3D.

Mare je napisao(la):
Nece vise tj. nije dobra slika ili?

To je plafon za tu rezoluciju kao i za 1024, za 1280 je 85Hz a 1600 na 75Hz.

Mare je napisao(la):
Kakvi su to prametri VM, HM?

Vertical Moire
Horizontal Moire

A rade suprotno, VM uklanja horizontalne moire linije a HM uklanja vertikalne.

U principu (po meni), kupovina monitora je lutrija.
Ili te ubode fenomenalan primerak ili ti uvale neko djubre, pa pop#zdis.

Ja se sve secam kako su me napali da je Liteon bolji od Samsunga 957 MB... Iako je Liteon 0.26 dot pitch, a Samsung sa 0.20... Pa ne mogu da verujem. Nista. Sacekacu ja jos da mi se zavrse ispiti pa cu da nabavim sasmunga. Sa ocima ne volim da se igram...

Darko je napisao(la):
Ja se sve secam kako su me napali da je Liteon bolji od Samsunga 957 MB... Iako je Liteon 0.26 dot pitch, a Samsung sa 0.20... Pa ne mogu da verujem. Nista. Sacekacu ja jos da mi se zavrse ispiti pa cu da nabavim sasmunga. Sa ocima ne volim da se igram...

Monitor mozes da menjas ali oci ne mozes !!!

Juce sam vido SAMSUNG 763MB iz nisam mogo da verujem ocima idealan primerak ! Kristalna slika , savrsena geometrija , odlicne boje . NE DISE !!! , jednom recju perfektan primerak .

Kupovina monitora ja prava lutrija u poslednje vreme ako imas srece dobijes super monitor , ako nemas onda ti dobijes neki krsh .

Darko je napisao(la):

No problemo ... javi svoja iskustva sa njime.
Inace ta tacka je i onako nevidljiva. Priznajem da je to malo i mene brinulo ali vise ne.

Setih se da dodam jednu izvanrednu stvar, koju sam primetio na LiteOn-u.
Malo se greje !
Moj iiyama VM8617 je termo pec u odnosu na ovaj LiteOn.
To je lepa stvar ... kad ti ne zagreva i onako vrele sobe u letnjim danima.
A cesto sam se leti plasio za iiyamu da ne crkne koliko je kuljala toplota iz nje (mislio sam da ne moze da se ohladi, da ce da se pregreje i ;P da odapne, medjutim ona greje li greje al radi).

Znas, kada gledas dugo u monitor koji ima 0.26 tacku ne vidi se razlika kada predjes na 0.20... Ali kada predjes sa 0.20 na 0.26 definitivno se primeti. Bar sam tako citao na nekom sajtu gde je bio review 757 MB-a, a tu je monitor dobio cistu 10-etku, bez losih osobina. Pa dobro mozda jedna - steta sto je 17 ica... :D
E i to je otklonjeno kod 957 MB... :D

Inace, posto i sam praktikujem dilerisanje - prodao sam ukupno 6 765MB monitora i svi su bili sjajni. Za neke baksuze odavnde ne znam, ali 765MB je zaista sjajan monitor. A vala brajtnes na mom Daewoo 518B mi se popeo na $!@$*...

Iako je Liteon 0.26 dot pitch, a Samsung sa 0.20... Pa ne mogu da verujem. Nista. Sacekacu ja jos da mi se zavrse ispiti pa cu da nabavim sasmunga. Sa ocima ne volim da se igram...

-----------------------
Ма to nije isti dot pich proveri to negde... imas i ovde na forumu jedno je horiyontalni kog AG a drugi je verikalni kod DF cevi.

maxer je napisao(la):
...

No problemo ... javi svoja iskustva sa njime.
Inace ta tacka je i onako nevidljiva. Priznajem da je to malo i mene brinulo ali vise ne.

Setih se da dodam jednu izvanrednu stvar, koju sam primetio na LiteOn-u.
Malo se greje !
Moj iiyama VM8617 je termo pec u odnosu na ovaj LiteOn.
To je lepa stvar ... kad ti ne zagreva i onako vrele sobe u letnjim danima.
A cesto sam se leti plasio za iiyamu da ne crkne koliko je kuljala toplota iz nje (mislio sam da ne moze da se ohladi, da ce da se pregreje i ;P da odapne, medjutim ona greje li greje al radi).

I ovaj moj se greje ali se jos ne topi plastika valjda su koristili neku kvalitetnu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maxer je napisao(la):
...

To je plafon za tu rezoluciju kao i za 1024, za 1280 je 85Hz a 1600 na 75Hz.

Mislio sam kakva je slika u 2D u 1280 losija ili?

Mare je napisao(la):
... Mislio sam kakva je slika u 2D u 1280 losija ili?

Lose sam shvatio pitanje.
Pa slika je normalno nesto mutnija ali ja koristim 1152 pre svega zbog mogucnosti da radim na 100Hz i zbog toga sto cenim da je 1280 previse sitno za svakodnevni udoban rad na 19".

Posle dugo dvoumljenja, prelomio sam i uzeo Samsung 957p...
Dakle sve ono sto sam cuo lose o ovom monitoru na ovom forumu uopste se nije obistinilo. Ne znam, mozda je ovo samo takav primerak, ali ja sam prezadovoljan za ulozenih 210e. Nema drhtanja, stucanja, mutne slike, pistanja itd itd.

Kupi :HANSOL 920P i neces se razocarati kvalitetom slike osim relativno staromodnom plastikom u koju je upakovan ekran, inace monitor je do j...
Kosta otprilike 170eura

Somebody je napisao(la):
Posle dugo dvoumljenja, prelomio sam i uzeo Samsung 957p...
Dakle sve ono sto sam cuo lose o ovom monitoru na ovom forumu uopste se nije obistinilo. Ne znam, mozda je ovo samo takav primerak, ali ja sam prezadovoljan za ulozenih 210e. Nema drhtanja, stucanja, mutne slike, pistanja itd itd.
Vala i ja cu... Ali posle ispita...:D

Nazad
Vrh Dno