Šta je novo?

Jednom za svagda: 25fps, vs 30fps, vs 60fps

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@gx-x, Probaj sta da ti kazem, pa ces videti :D

Ovde je nastao problem u samom naslovu "Jednom za svagda", sad kao ti dajes neku konacnu odluku, i konacni dokaz da ubedis nevernike, naslov vuce na svadju.

ajde iskreno mi reci da li ti naslov indikuje ili stavlja do znanja neku moju presudu u bilo kom delu ? :trust: Naslov je sasvim korektan, niti je pitanje, niti je odgovor, niti je sugestija bilo koje vrste. Ako ti nesto drugo vidish u tom naslovu, nisam ja kriv vec tvoja masta :D (ili znas unapred sta cu ja da kazem na sve to, ali naslov nije vezan za moje misljenje).

reko sam vec koja je svrha ove teme, necu I CETVRTI PUT da se ponavljam :)

@Kudithex, pa i meni su ranije bili cudni ljudi koji igraju u 17-20 frejmova igre, ali jednostavno nekome to ne smeta, ma koliko tebi bilo cudno, i meni je to nekada bilo cudno ali vise nije, jer razumem da kao sto rekoh ljudi razlicito percipiraju razlicite stvari. Budi zadovoljan sto ti mozes da vidis i sto tezis tome da igras igre u dobroj frejmazi.

@gx-x, "jednom za svagda", ne razumem da li to znaci da vise nece biti ovakvih tema, jer ovo je sada final countdown, ili jednostavno ne postoji mogucnost da se naprave igre koje ce raditi glatko u 25 frejmova? Ovo sada cisto prijateljski mnogo bi lakse prosla ova tema i bezazlenije da je naslov bio evo korisnog programa, ili tako nesto, jer da se razumemo ovim jednom programom ti nista ne mozes ni da pokazes ni da dokazes, ali ljudi daj vise da batalimo ovo oduzi se objasnjavanje, a Srbi smo i svako ce uvek da vuce na svoju stranu tako da stvarno nema vajde. @gx-x pozovi moderatora da zakljuca ovo, nek ostavi program da ljudi mogu da isprobaju.

Zna se da su najbolji testovi za sve stvari, iskljucivo igre, brzina hardware, stabilnost, framerate, temperatura, izdrljivost, sta god ti padne na pamet igre su za to najbolji test.

25 frejmova nije glatko. To je kao da si rekoa "da li to znaci da ce napraviti auto na 3 tocka koji ide na 4 tocka ? :) Sto se naziva teme tice ne, ne znaci nista od toga sto si naveo. Znaci da je tu mala aplikacija koja moze da prikaze framerate koji oces i mozes uporedno da vidish da vidis 25fps i sta vec i da se time zavrsi rasprava da li oko vidi ili ne vidi vise od 25fps. Posto je ocigledno da oko VIDI vise od 25fps onda je "jednom za svagda" ovde valjda i to reseno (i dokazano tako da svako moze da se uveri i proba). Ne znam kako mislis da ovim ne mogu ni da dokazem ni da pokazem nista ? :trust: Upravo i pokazuje i dokazuje da oko vidi vise od 25fps i dokazuje da postoji razlika izmedju 30 i 60fps. Sta treba da uradi covek da bi ti dokazao ? Da mlatam praznim papirima na televiziji i da pisem u tabloide ? Izgleda danas narod samo u takve stvari veruje...

Poslednja izmena:
@gx-x, da angazujes Seku Aleksic?

To sto si ti naveo tim programom i mozes da dokazes (jednom za svagda :D), to sto si napisao tacno je, ali ako nisi znao poceli su da prave automobile sa tri tocka:)

Ne mozes da postavis taj program kao dokaz da ce sve igre i aplikacije u tom rasponu frejmova da identicno rade i izgledaju, a oko toga se i povela najveca rasprava jer, ljudsko oko moze da registiruje razliku u kolicina frejmova, ko ne moze da razlikuje to mu sigurno nije prednost vec mana, ali nema razloga bilo koga da ubedjujemo ako vec ne vidi razliku. Znaci da kazemo najcesce ljudsko oko moze da vidi razliku, ali to ne znaci da ce ta razlika u svakoj igri izmedju 30-60 biti ista, izmedju 60-100 biti ista, pa cak ni izmedju 25 i 25 biti isti, mada u velikom broju 25 je stvarno primetno nedovoljno, kao sto rekoh jos nisam video tecnu animaciju - mislim na samu igru u 25, a da to radi kako valja.

Suosjecam sa gx-x-om, neki zbilja imaju problema sa razumijevanjem osnovnih stvari.

Dajte ljudi, ovdje se sve vrti oko dvije stvari:
1) NIJE, NIJE i NIJE ista igrivost sa 25, 30 ili 60FPS. Uzeti u obzir da ovo ovisi o samoj igri kao i o tipu igre
2) mnogima je dovoljno da se igraju na 25FPS, ali je debilno od istih tih ljudi okolo laprdati da se ne osjeti razlika izmedju 25 i 60FPS. Osjeti se, a najbrzi/najlaksi nacin da se bilo tko uvjeri u to je da isproba programcic iz prvog gx-x-ovog posta.

I nikog ne zovem debilom zato sto igra neku igru sa 25FPS i zadovoljan je s tim, da se razumijemo. Koliko vidim tema je zbog tog i otvorena. NHF!!!

ma nije on citao od pocetka vec je samo banuo i pogledao poslednju/pretposlednju stranu. :) Meni ne smeta, stvarno me mrzi da sve ponovo pisem po 4-ti put takoda mu necu dalje ni odgovarati (Flight druze, vec su 2 puta bili postovi kao tvoji i sve sam vec na tu temu rekao i objasnio, NHF ali stvarno me mrzi da se sa d opet vrtim u krug :p )

Ovo izokola ima veze sa secka/ne secka pa cu pitanje postaviti ovde:

Da li i vama u 3DMark03, GameTest3 (Troll's Lair) sece ona scena kada ona riba probode debelog orka macem, pa se potom debeli skljoka na pod i toljaga padne preko njega? Vec na par masina vidim da tu vidno secka iako je fps super srecnih 50+ fps.

da, to su namerno napravili tako, valjda su hteli da izgleda kao neki slow-motion ili tako nesto...

Ja se slazem da je 25 fps-a malo ali ne i nedovoljno, jer sam Crysis odigrao na 25~30 fps-a i bas sam se izigrao, sad da jurim da ga teram na 60 fps-a , to bi bilo malo previse. Previse para, ne frejmova :)

Zato kad mi u drugim igrama padne sa 70 na 30 ( u nekim situacijama ) ja imam osecaj kao da je ispod 10 , stvarno se oseca promena.

Ja se slazem da je 25 fps-a malo ali ne i nedovoljno, jer sam Crysis odigrao na 25~30 fps-a i bas sam se izigrao, sad da jurim da ga teram na 60 fps-a , to bi bilo malo previse. Previse para, ne frejmova :)

Zato kad mi u drugim igrama padne sa 70 na 30 ( u nekim situacijama ) ja imam osecaj kao da je ispod 10 , stvarno se oseca promena.

Nisi ti Crysis igrao u 25fps zato sto je to dovoljno, vec zato sto drugacije ne mozes, i silom prilika spustas svoj prag tolerancije. Isto kao kada bi rekao da je za osvezavanje CRT monitora dovoljno 60Hz. Eh, da, ja sam satima buljio u moj 14" davnih dana pri 60Hz, sto ne znaci da je dovoljno, vec tada nisam imao alternativu. Sada i da moram, ne bih gledao u to ...

Nisi ti Crysis igrao u 25fps zato sto je to dovoljno, vec zato sto drugacije ne mozes, i silom prilika spustas svoj prag tolerancije. Isto kao kada bi rekao da je za osvezavanje CRT monitora dovoljno 60Hz. Eh, da, ja sam satima buljio u moj 14" davnih dana pri 60Hz, sto ne znaci da je dovoljno, vec tada nisam imao alternativu. Sada i da moram, ne bih gledao u to ...

Lepo rečeno.

@gx-x, izvini morao sam malo da te isprovociram, da ne bude dosadno :D Cak nisam ni programce probao!

Inace, nema nista lepse kada ti je minimum frejmova u igri 52, ili 42, uh milina. Naravno ako je igra dobro uradjena, jer dzaba frejmovi ako neko nije znao da napravi igru kako treba, a ovaj covek je stvarno u pravu za one Trolove.

Poslednja izmena:
joj majko pa ti si mene zezo ? :zgran: covece, em sam nepokretan (izvrno koleno) em me zezate...ocu da poludim kuci...da odgrizem sebi nogu i nastavim dalje... :wall: manite me :d

(off topic: ako ima neko medju vama da je lekar, fizioterapeut, ortoped isl. nek me cimne na PM, treba mi savet u vezi sa izvrnutim kolenom :( nemam zdrastveno osiguranje, ne mogu lekaru. Hvala unapred :) )

@gx-x, pa malo, nego nisam znao u kakvom si stanju. Doduse mislim da se frejmovi i animacija u igrama medjusobno razlikuju, to jeste tako.

Poslednja izmena:
Ja itekako primecujem razliku, e sad sto sam godinama bio prinudjen da koristim krs kartice navikao sam se da mi je i 15-20 frejmova igrivo.

Poslednja izmena:
Zavisi i od vrste igre koja se igra. Nedostatak frejmova najvise upada u oci u dinamicnim igrama (FPS-ovi, voznje), a najmanje u igrama sa staticnom pozadinom (tipican primer su strategije).

A koliko je to u $$$ :)

Ljudi koji ne razlikuju 25fps 30fps 60fps su blagosloveni :d

Pa jesu, evo ja sam jucer igrao ToCA 3 RC, igra ide u 130-150 frejmova na mojoj masini, i nakon toga pokrenem CMR:DiRT koji inace ide u cca 60FPS, ama slide-show! I to samo zato sto sam se bio navikao na "fantasticnu glatkocu" igre na 130-150FPS u ToCA trici. :d Inace mi sasvim fino ide DiRT na 60FPS.

Blago onima koji se mogu igrati na 25 ili 30FPS!

Prosecni se zlopate - drndajuci lopate..

Ja ne znam cemu ovakva tema? Pa Gxx ti bi bar trebao da znas mentalitet vecine? Znaci, 15-25 fps je SAVRSHENO igrivo, i nije neka razlika izmedju 25 i 60fps, nije moja zena debela njasvi - samo je punacka, nije mi auto kanta - ja se ne lozim na automobile, nije mi garderoba sa buvljaka - ionako je sve to isto, sta Yamaha R moj kinez skuter ide sasvim lepo a i onako se sve pravi u kini, sta GTX kad sve "leti" na GTS, sto 2GB rama kad kod mene sve lepo radi i na 1gb, zasto ziveti blizu centra BG-a kad je vazduh cistiji na Krnjachi, Itd.. Njegosh je odavno rekao "svak se trudi da nadje sto bolje objasnjenje za sopstvenu camotinju"..

A najludje, ja donosim Ipod kod burazera, koji radi u propaloj firmi, koja propada zadnjih 10god, ima cerke od 15god, kupio im neke msi playere za 20E, neko smece, i moli me da lazhem jadnu decu kako su njihovi msi (non video) i Ipod (video) ista stvar!? I ja eto baronishem decu, i ne verujem cime se on bavi (laganjem dece) - umesto da mrdne dupe i nadje bolji posao..

Tako da - 15 fps ili 60 fps - ma to je sve isto - zar ne vidite..

no comment covek, no comment. Ja reko da okacim pa da se napokon to i vidi konkretno, a ne samo verbalno da se prepucavamo ali sta da radim...Neki i dalje na ovu tematiku gledaju "sirom zatvorenih ociju", da li je iz metaforicnog razlog akoji si ti naveo, ili iz nekog drugog - ne znam, a veruj mi ne ne zelim da znam. I meni je muka od ove teme, kud sam je i otvarao :wall:

Pa jesu, evo ja sam jucer igrao ToCA 3 RC, igra ide u 130-150 frejmova na mojoj masini, i nakon toga pokrenem CMR:DiRT koji inace ide u cca 60FPS, ama slide-show!
Džaba ti 130-150 fps kad tvoj monitor ne može da iscrta toliko.

@Haludza, ne bre kazi deci kako ti imas ipod jer se ti razumes u te stvari, a da toj deci koja verovatno sasvim savrseno zive i bez tog ipoda (sa cim se i Borat sprda), ti im lepo kazi deco to je djubre, sta vam je to tata kupio, prave ste selke s tim, treba tata lepo da iskesira po 150 evra za neku *******ciju da se igrate s tim i da vam kupi mobilne od po 350-400 evra. Eto tada bi ti ucinio veliko delo bio bi iskren, ovako moras da "baronises" decu, jer zive u Svajcarskoj, a koriste nekakve trinkets od 20 eura.

Svaka cast tom coveku kad i neke nebitne stvari moze da priusti deci, i nije bitno dal' su cipele navodno italijanske(jer to nikad ne mozes proveriti), vec dal' pustaju ili ne pustaju vodu, naravno ti ovo vidis drugacije, ali s obzirom da tvoj post ama bas nije imao veze sa ovom temom evo da ti se pridruzim. Te devojcice su srecne i sa tim sto imaju i to je dovoljno, nek se takmice po pameti, a ne po djindjuvama.

A na kraju krajeva, zasto te on pa uopste tera da ih lazes kazes deco malo je drugaciji, ali u principu isto, ili iduci put nemoj pred tom decom da se hvalis ipodom, sta drugo da ti kazem.

Jedino se slazem s tobom za GTX I GTS poredjenje iako je i ono van teme.

Poslednja izmena:

Svakojakih chuda se covek nachita u ovakvim temama. Neki ne vide dobro, a nekima se prividjaju neke stvari (u ovom slucaju frejmovi) :S:

A, bre pa zar ne vidite da je coveku posle sledeca igra bila nedovoljna u 60 frejmova, znaci da je on to ipak uspeo da vidi, to sto sada mi spadamo u novu grupu onih koij misle da 60 dovoljno za tecno igranje, to je nasa zabluda! :D

Nije dzaba, ja sam sa igrivoscu potpuno zadovoljan tek kad je framerate preko 100FPS. I da, znam da to monitor ne moze iscrtat, potpuno svejedno, jer je razlika ogromna.

Nije dzaba, ja sam sa igrivoscu potpuno zadovoljan tek kad je framerate preko 100FPS. I da, znam da to monitor ne moze iscrtat, potpuno svejedno, jer je razlika ogromna.

Ajde molim te reci da se ti šališ sa nama!:d

BTW, ovo počinje da liči na teme sa napajanjima:p

Poslednja izmena:
Pa kad igra konstantno u preko 100fps-a, naravno da će da oseti razliku kad se vrati na 60...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno