Šta je novo?

Jedna kuca, dva vlasnika i uvodjenje SBB Interneta

Jesam, i najjednostavnije ti je da uradiš sledeće, tamo gde si gledao sliku, ako imaju baš oni internet, ili neki komšija, uzmi modem, donesi ga kući, poveži umesto jednog TVa, bocni u PC, i probajte da li mu sve radi kao kod njega kući.... ako vas ne mrzi, prebacite i kućište, pošto su mu sva podešavanja 100 posto ispravna. Ako radi, onda zamoli njega ili nekog njegovog komšiju (koji redovno plaća pretplatu, jer je bitno, dovoljno je da ne plati, i ti onda ne možeš da uplatiš paket) da uzme internet, iako mu ne treba, i koristi taj modem ..... ajd, pa srećno ....

evo probali smo kablovski modem od prijatelja kod mene i mislim da nema nikakvog kablovskog signala za internet, tj mislim da mreza kablova iznad ovih par patuljastih ulicica nije ni prikljucena na cvoriste za kablovski internet koje je otprilike udaljeno oko 350m od mene vazdusnim putem

Prilozi

• Signaloriginal.jpg
    Signaloriginal.jpg
    225.2 KB · Pregleda: 63
  • nosignal.JPG
    nosignal.JPG
    115.4 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
Da citas topic od pocetka, a ne od kraja video bi da je to receno jos na pocetku, u prevodu da su skoro svi saveti bili u fazonu "uvodi i ne talasaj mnogo" tj cuti njajke i brzine njajme...kao sto je taj sa "romanticnom pricom" iz potkrovlja, jel tako?

@cilset

Sto imam neki utisak da tebi ovde u stvari nesto drugo treba a ovako samo ispipavas teren za to?
Ljudi su ti ponudili 1001 mogucnost al tebi i dalje nista ne valja? Cak je sdeki zavapio "dosta vise prekidaj to je to!!!"
O cemu se ovde radi?
Kako si samo izvukao te smesne zakljucke?
Otkud ti to da mi nista ne valja? Cak, naprotiv, veoma sam zadovoljan i zahvalan korisnicima foruma na svim odgovorima!

Vidi da pomognes ljudima koji otvaraju teme i pitaju sta im nije jasno, a ne da izigravas detektivsku agenciju ovde!
Rekao sam da sam svima veoma zahvalan koji su ulozili vreme i trud da odgovore i daju svoje predloge. I u celini ljudi su to dosta dobro uradili.

Naravno, a ti vidi da citas sta ti ljudi pisu, da ne ispadas smesan da po 1001 put pitas sta ti nije jasno, sustina odgovora ti je recena u prva 2-3 posta, sve ostalo je bilo posle razvlacenje teme i prepricavanje istog.
I normalno da ces posle 2 strane potpuno bespotrebne da ispadnes cudan i da izazoves paznju da ti u stvari nesto drugo treba a ne ovo si pitao.
Javi kad ti uvedu net da nismo trosili tastaturu za dzabe.

Uvedena je na kraju jedna kablovska i dva odvojena interneta preko dva modema.

evo probali smo kablovski modem od prijatelja kod mene i mislim da nema nikakvog kablovskog signala za internet, tj mislim da mreza kablova iznad ovih par patuljastih ulicica nije ni prikljucena na cvoriste za kablovski internet koje je otprilike udaljeno oko 350m od mene vazdusnim putem
To sto ti mislis ne mora da bude tacno, a i logicno je da ako mislis nisi siguran, a nisi siguran jer nemas dovoljno znanja.
To sam ti rekao jer nije u redu da izvlacis takve zakljucke, mozda i nekome das pogresnu informaciju, pa taj neko ode [ne daj Boze] na adsl :D , jer misli da nema uslova jer si "ti probao a ne radi".
Elem, ako sam dobro shvatio, ti zivis u kuci. Ako nisam, ispravi me, mada to i nije toliko vazno za celu pricu.
Sta se desava?
Moguce je da ti nemas signal neta jer imas filter na banderi [ili u stanu ako zivis, svejedno] koji se skida po nalogu da bi mogao da imas net.
Ti filteri nisu tu za dzabe, ili da neko ne bi mogao da muti nesto, oni stoje na svakom prikljucku za kablovsku na kome nema modema.
A to je da modem ne bi smetao tv-u, ili te netu.
Pogledaj malo po instalaciji kod nekoga ko ima sbb net, svaki tv je filterovan zbog smetnji.

Znaci, vrlo je verovatno, da ne kazem sigurno, da imas filter koji ne moze da propusti net na tvoj kabl, a gore sam objasnio zasto.

Taj filter kod mene nikada nisu ni postavljali, znam kako izgleda i na šta misliš. Majku mu, da li je plombiran, možda može sam da ga skine?

Vrh Dno