I ja imam isto (slično) iskustvo kao JLC Maniac.
Kada je trebala da se uvodi kablovska televizija, dolazili oni, gledali, merili, i kažu: hoćete li na obe kuće?
Ja pitam: koliko? Za jednu kuću 10000 priključak, za drugu sa popustom 7500.... Ja kažem, hvala lepo, neću, hoću samo kod mene ..... došli monteri, doneli sve šta treba, ja pitao koliko košta da dokupim 20 metara kabla, čovek se nasmeje i odmeri mi 20 metara i upisa da je potrošeno toliko ... ja izvadim i častim čoveka 500 dinara. ( u pitanju je onaj debeli, njihov, samonoseći, kvalitetni) ...
I tako ja iz mog tavana stavim račvu sa 1 ulaz dva izlaza, (isto mi on dao, pisao kao da ima 3 tv-a, a ima 2) i pustim na moja dva TVa i kod ćaleta u kuću preko dvorišta .... sada plaćamo pretplatu po pola i platili priključak po pola....
Dodje vreme, došao i taj čuveni kablovski internet. Platim ja 1500 dinara i povežem se .... lepota .... prošlo malo, hoće i ćale. U medjuvremenu kao akcija priključak na net 1 dinar .... odem ja i tražim još jedan modem. Oni kažu, umrežite. Ja kažem, neću, hoću dva modema. Treba mi za laptop u drugoj sobi. Oni opet: to je malo rastojanje umrežite.... Ja već pizdim , kažem hoću dva nezavisna priključka, možda hoću različite pakete, možda hoću brže da svlačim sa neta velike fajlove .... pristanu oni nekako. Dodju tehničari, ja postavio laptop u drugu sobu, naprave oni račvu pre TVa, bocnu u modem, pa u laptop, oni odu, ja uzmem tu račvu, i modem, odnesem kod ćaleta, uradim sve to isto na njegov desktop, i lepota, on ima svoj mejl i plaća za sebe, ja imam svoje, i plaćam za sebe...
U medjuvremenu na poslu sam poželeo da imam net, a firma ima kablovsku i dva modema. Tražimo mi treći, kažu ne može, ne postoje tehničke mogućnosti da jedan priključak "tera" više od dva modema, mora da se plati nov priključak, 10 000 dinara....
Sretnem "onog mog" servisera u prolazu, kaže kroz smeh "šta te sad muči" .... Ja mu objasnim, on kaže: blefiraju , da uzmu pare ..... Nadji nekog kome ne trebe net, a plaća redovno pretplatu, i uzmi na njega. Onda tamo u firmi neka traže da dodjem da priključim još jedan TV, i taj modem prebacujemo tamo.
Ja odem do tetke koja i ne zna šta je net i modem, a plaća redovno, i zamolim je za uslugu. Kaže nema problema... Ode ona, potpiše, onaj lik je obavešten, normalno i ne ode kod nje, pravo u firmu, napiše da je potrošio na još jedan TV jednu račvicu i malo kabla, povežemo taj modem (koji se vodi 2 km daleko na adresu od adrese na kojoj se nalazi tačno fizički) i evo sve šljaka i dan danas... odem, uplatim paket na njeno ime i trošim na poslu .... normalno, ovog puta sam ga častio crvenu, **** ga, uštedeo mi u 2 navrata 17500 dinara i pokazao mi par finti, eto...
Zato, ako ste u stanu, ili još bolje, tako na dva nivoa, ladno možete da plaćate pretplatu po pola, i da ima svako svoj internet priklljučak, i da imaš paket koji hoćeš, i sve ... Pozdrav i uživajte ...
(ala sam ja ovo rastegljio)