OMG :S
Meni sad nishta nije jasno ..
jel izvodivo ovo na slici ovako da stoji ili je amoguce ?
Pogledajte prilog 117216
Da, al mene zanima dal bash ta vox ima, tj. da li sve klime imaju ?
Bice jedna naspram druge znaci?Obe unutrašnje jedinice će biti na istom zidu koji deli 2 sobe, dok će spoljašnja biti u terasi koja se nalazi u donjem delu dupleksa.
Šta su fukcije iFavour zatim iFeel na VOX klimama?
I da li se isplati dati malo više novca za klimu sa aktivnim ugljem npr VOX VSA5-12PE u odnosu na ovde pominjanu VOX VSA2-12BR
Bice jedna naspram druge znaci?
Zemlja Srbija... "Da, ali..."Zar te filtere nemanjaju ovlašćeni servisi i zar po zakonu nije da moraju da ih poseduju 7 godina od dana upovine?
Treba samo proceniti da li je koji je period za koji bi se inverter klima "isplatila" u odnosu na običnu start-stop klimu.Što se tiče invertera problem je cena koja je duploveća u odnosu na standardne klima uređaje
Zar te filtere nemanjaju ovlašćeni servisi i zar po zakonu nije da moraju da ih poseduju 7 godina od dana upovine?
Št ose tiče invertera problem je cena koja je duploveća u odnosu na standardne klima uređaje
Garancija na uredjaj je u Srbiji 2 godine. Uvoznik tj prodavac nema apsolutno nikakve osnove da ucenjuje kupca time koji ce servis ugraditi klimu.
Jesi li siguran? Po toj logici, Mercedes nece praviti problem ako oteras auto u Lada servis na redovnu zamenu ulja, dok je auto u garanciji![]()
Sto se tice tih dodatnih filtera u klimama, bolje je da ih izbacite i ne koristite, uglavnom ne sluze nicemu i samo ometaju normalan protok vazduha. Ove velike filtere za prasnu treba redovno cistiti. Jedini filteri koji "rade" su napredniji plazma filteri, ali njih imaju po pravilu samo dosta skuplji uredjaji, uglavnom inverteri. Bolje kupiti najjeftiniji jonizator (zaseban uredjaj) za 20ak e, nego taj mali filter u klimi.
Taj "zvanican" servis, nije nista drugo nego lokalni servis koji je u "dilu" sa distributerom-prodavcem, i vrlo cesto ni sam prodavac nema pojma kako tej servis radi. A rade vrlo cesto lose.
Budi molim te jako precizan i reci mi sta znaci "veci deo vremena", jer ja ni 10 sekundi ne mogu da stanem ispod tj. u liniji duvanja invertera i na najmanjem duvanju kada hladi?U principu ja veci deo vremena mogu da stanem ipod unutrasnje jedinice invertera, i nece mi otpasti usi
Klima-M je radila instalaciju a oni su i zvanicni (mozda i exclusive) distributer/uvoznik i (ne exclusive) servis.Meni se cini da ti ili imas neispravan uredjaj, ili ti montaza nije uradjena kako valja (sto je vrlo moguce jel koliko sam ukapirao ti imas neki multi split, gde si kupio posebno unutrasnju jedinicu, sa zajednickom spoljnom). Prosto mi je nemoguce da jedan Kirigamine ne radi posao kako trebaEvo menjacu se ja s tobom
![]()
...prskao nečim (devojka je bila kući dok je to radio).Nije ništa naplatio, ...videćemo šta će biti od nje
Bio danas majstor i ustanovio sledeće: curio je plin (pokazao mi neku masnoću), klima jako loše održavana, na dvodnoj cevi (ako se dobro sećam) se hvata led na spoljnoj jedinici, ptice pojele izolaciju na cevima sa spoljne strane (ovo sam i ja znao)
Uradio sledeće: zamenio izolaciju spolja, očistio unutrašnju jedinicu, skroz rastavio, oprao, prskao nečim (devojka je bila kući dok je to radio).
Nije ništa naplatio, pošto čekamo tople dane da vidimo kako radi, sada kad smo je probali duva kako treba (nije bio slučaj pre neki dan) tako da videćemo šta će biti od nje
Nema tu nikakav "dil" - uz garantni list dobijas i spisak ovlascenih servisera. Moze prodavac da ti preporuci nekog svog, ali ako ga nema na spisku i ako ne udari pecat, mozes da se slikas ako nesto krene po zlu.
A nije dopunjavao freon? To što ti se led hvata na cijevima je znak da fali freona. Takođe i to što curi je znak da fali.
Izvini morao sam:d
- 10 sekundi direktno gde duva klima2 alfaunits
Kad kazem "veci deo vremena", mislim da...
Moze uredjaj biti 10x kvalitetniji, ali ako servisi, instalateri nisu ili ako nisu za nase podnevlje iste klime potrebne (ovo samo razmisljam na glas, ne verujem da je tako kod nas, ali recimo za Indiju NE mogu da rade iste klime kao kod nas ili u Turskoj kako treba), dzaba to.Moje misljenje je da je LG, koliko god kvalitetan bio, ipak za klasu losiji uredjaj od Japanskih brendova (Fujistu, Mitsubishi, Daikin, Toshiba..). S druge strane, imaju rasprostranjenu mrezu kod nas, pa im je to plus.
- 10 sekundi direktno gde duva klima
- 30 sekundi
- 5 minuta
- 30 minuta
Koje od gornjih odgovora?
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari