Šta je novo?

[jedini] thread o klima-uredjajima [2008]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo da malo razmrdamo ovu temu.Planiram da kupim sebi neku klimu 12-cu pa da pitam sta je dobro kupiti odnosno sta valja?
Imam dva modela koje sam izdvojio pa sta bi bila vasa preporuka od ova dva modela ili nesto trece.
1.LG klima ES H1264EB1
2.Midea klima MSV1-12HROB8F
Evo linkovi sa njihovim karakteristikama i cenama
za lg
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/lg-klima-es-h1264eb1.html
za mideu
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/midea-klima-msv1-12hrob8f.html
Dakle sta je bolje uzeti od ova dva modela,ima li gde jeftinije da se nadju pomenute klime,i ima li nesto kvalitetnije i bolje za ovu lovu.
Inace soba u kojoj ce raditi klima je nekih 12 kvadrata.
Ne interesuje me 9-ka nego samo 12-ca pa dajte neke predloge i preporuke.
Pozdrav.

edit: proslogodisnja tema:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=132686

Poslednja izmena od urednika:
Jesi li nasao tu mideu negde?
Video sam je kod drugara,poslovni prostor, ima 3 komada i kaze da lepo rade, nije primetio
neko krckanje nisu bucne a i lepse izgledaju od svih klima u tom rangu.
Ako nadjes negde javi.

Tek sam sad video ovu temu... sutra, prekosutra mi stize ova klima:

http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/lg_klima_es_h126llao.html

Kad se postavi javljam utiske, ali kad vec ima tema... da li se neko susretao sa ovom... posto na sajtu tehnomanije ima zig hita...
ijao.. LLAO..:S: voleo bih da greshim, al mislim da je proshle godine bila zzeshcca pljuvachina bash po tom modelu, dok se onaj sa DAO ( ili 0 "nula", verovatnije) pokazao bolje .. i lichno potvrdjujem ( 2 u firmi sa kojima imam svakodnevno dodira i jedna kucci)

s druge strane, ja ove godine hoccu da saznam malo vishe o Vaillant modelima, kao i o misteriji zvanoj Fonko.. chule su se neke vishe nego interesantne tvrdnje o njima,)
ako neko zna, bilo bi lepo da podeli..:p

pozdrav

Jesi li nasao tu mideu negde?
Video sam je kod drugara,poslovni prostor, ima 3 komada i kaze da lepo rade, nije primetio
neko krckanje nisu bucne a i lepse izgledaju od svih klima u tom rangu.
Ako nadjes negde javi.
Pa drugar koji se bavi ugradnjom klima mi je ponudio ovu mideu.Kaze da ih je ugradio dosta i da solidno rade i ekstra izgledaju.Ako te bas interesuje ovaj model mogu ti dati telefon od ovog drugara ali mislim da ih on ne prodaje posebno nego uz ugradnju.
Nego jos nesto sam hteo da pitam kakva je klima lg model ES-H1264DMO?Evo link
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/lg-klima-es-h1264dmo.html

Da li vredi dati toliko para za ovu klimu ili ne i koliko mu znaci sto ima
NEO Plasma - sistem za prečišćavanje.Ili je to samo neka sminka.
Napominjem da vec jednu klimu imam u dnevnoj sobi i da ce mi ova klima koju budem kupio ovih dana hladiti sobu od 12 kvadrata.
Znaci da li kupiti ovaj lg ili mideu od 25000 dinara ili kupiti galanc 12-cu FA2 koji je sa ugradnjom oko 280 eura?
Za koju ste vi varijantu i sta bi ste vi uradili.

Poslednja izmena:
DMO se od DAO razlikuje samo u tom Plasma filteru..
nisam na tom modelu video, ali obrati pazznju koliko je velik taj filter, jer sam ja video da on ne pokriva ni celu polovinu usisnika a najcheshcce se nalazi samo sa jedne strane..
e sad, ti vidi da li ti se isplati da jedan filterchicc diskutabilnih karakteristika platish ~3000din. :trust:
ipak je sve to Turska proizvodnja, tek one skuplje su iz Koreje.. ,)

a za Mideu..
kod mojih u kucci imamo 2 Midea MSG-12HR vecc 2 godine, i evo trecca - rade sasvim ok za te pare
i hladjenje i grejanje, a od dodataka su im navedeni bili biofilter i jonizator ... koliko to radi ili ne radi, niko od nas nije imao probleme sa disanjem ( a osetljivi smo - keva astmatichar, brat sinusi, ja alergije..)
kakva je ta Vertu V1 serija ne znam ( to bi mozzda mogao da nam ti propitash tog tvog drugara, kao i shta je ovo "panel ogledalo" )
mozzda je samo shminka u pitanju.. :trust:
koliko znam, Mideina Elite serija im je top class, pa vidi neshto od toga..

pozdrav

Ok hvala na odgovoru.Pa ovaj drugar ih samo ugradjuje ne verujem da bas zna sve o ovom modelu.Kaze da je u zadnjih mesec dana ugradio 12 midea i to bas ovaj model za koji sam ja pitao ali to je kratko vreme da bi neko mogao da da neki sud o ovom modelu.Ja sam hteo da cujem misljenje nekog ko vec koristi duze ovaj model.

Mene zanima da li postoje klime drugacijeg oblika osim ovog klasicnog? U mojoj sobi bi tako legla neka kvadratasta. :)

Ima li neko iskustva sa Vortexom msm1-12hr, ~15500din:) u metrou.

Pa drugar koji se bavi ugradnjom klima mi je ponudio ovu mideu.Kaze da ih je ugradio dosta i da solidno rade i ekstra izgledaju.Ako te bas interesuje ovaj model mogu ti dati telefon od ovog drugara ali mislim da ih on ne prodaje posebno nego uz ugradnju.
Ne verujem da bi dosao u NS da ugradi klimu.
Trenutno mi se jos jedna klima svidja, jel ima neko
ovog Samsunga AQ12MSB? Cena je 30 000din.
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09029313

Poslednja izmena:
Meni treba da hladim dve manje sobe na spratu. Postoji li nešto tipa - 2 unutrašnje jedinice na jednu spoljnu?

Postoji ali je retkost kod nas a verujem i da je solidno skupo... Mislim da su ti bolje resenje dve devetke ili mozda sedmice ako ih nadjes (nisi napisao kolika ti je povrsina tih soba)

Meni treba da hladim dve manje sobe na spratu. Postoji li nešto tipa - 2 unutrašnje jedinice na jednu spoljnu?

postoji i moze da se nadje ali cenovno je skoro isto kao i dve klime ako ne i skuplje ;)

MULTI SPLIT KLIME 9.000Btu +12.000 Btu

Housel HA2S-21HCF 2 unutrasnje jedinice Bio filter, Jonizator, Eko gas 44650 din.

ili pogledaj ovo

image935ld2.jpg

u desnom donjem uglu su prikljuci, dva prikljucka za jednu unutrasnju pa ce ti biti jasno do koliko moze da se prikaci :D

Poslednja izmena:
s druge strane, ja ove godine hoccu da saznam malo vishe o Vaillant modelima, kao i o misteriji zvanoj Fonko.. chule su se neke vishe nego interesantne tvrdnje o njima,) ako neko zna, bilo bi lepo da podeli..:p

E sad ne znam sta si cuo za Fonko, prica jeste zanimljiva i u sustini ne znam kako se na kraju zavrsila. Znam samo da moja Fonko klima ispunjava zadatak vec cetvrtu godinu.

A sta si ti cuo?

odma da kazem - moj prvi komshija je klima majstor. citiram ga -

zaboraviti na brendove. VEG, Midea, AUS, BEKO, Delonghi, Elite, FOX, Samsung, LG, Fuego, Galanz > sve je to isto, sve se pravi u kini, i ni jedna nema bolje delove. eventualno bolji kvalitet pruza Whirlpool.

poshto on ide i ljudima ispunjava garancije - ni jedan brend se nije pokazao bolji, i izdrzljiviji, a skoro svaka klima posle jedne sezone ima krivljenje reshetke ispod filtera, i eto, kaze chovek da je taj Whirlpool najmanje bio pod garancijom.

Meni je neki dan ortak ugradio neku klimu za koju nikada nisam cuo.
Bas mi je dobar ortak, pa mu verujem.
Tadiran, kaze da cu sa tim biti miran, on ce da brine o njoj.
Ali mi izbi, pa da nepreteram jedno 70e vise nego bilo sta drugo.

Meni je neki dan ortak ugradio neku klimu za koju nikada nisam cuo.
Bas mi je dobar ortak, pa mu verujem.
Tadiran, kaze da cu sa tim biti miran, on ce da brine o njoj.
Ali mi izbi, pa da nepreteram jedno 70e vise nego bilo sta drugo.

Koliko ja znam to su dobre klime, mislim da si napravio dobar potez. Inace tih 70e je jer je u pitanju ovlasceni servis sa kojim garancija vazi.

Ja imam pitanje vezano za pingvin klime. Crevo koje odvodi topao vazduh, da li moze da se suzi i napravi nesto kao venturi cev? (moram ovako jer ce topao vazduh kroz prozor a ne bih da prozor bude sirom otvoren :) )
Hvala unapred.

Molim za savet jer sam stvarno duduk za klime :) soba je negde ~18 kvadrata da li mi za nju treba 9ka ili 12ica? Nekoliko ljudi mi je reklo da iako je manja povrsina od onoga sto hladi 12 da je bolje da idem na nju nego na devetku jer brze rashladi i kao potrosi za to manje struje?
Sta mi vi savetujete? (ne bih da se razbacujem sa parama ako nije toliko znacajna razlika u hladjenju na ovu povrsinu)

E sad ne znam sta si cuo za Fonko, prica jeste zanimljiva i u sustini ne znam kako se na kraju zavrsila. Znam samo da moja Fonko klima ispunjava zadatak vec cetvrtu godinu.

A sta si ti cuo?

paa, po nekoj prichi sa drugih foruma ima kvalitetne delove i obavlja posao jako dobro za tu klasu..
pored toga, zastupnik kod nas je firma koja je i suvlasnik, pa daju dobre uslove...
ja se spremam da odem do njih da vidim i "opipam" modele uzzivo pa da odluchim..

opishi malo uslove u kojima radi klima ( koja povrshina, gde je nakachena spoljna, koliko radi u toku godine i sl.)

poz

E, upravo mi to treba! Da li znas mozda, neku odredjenu prodavnicu u Srbiji koja prodaje ove klime?
Prosle godine sam uzimao klimu i bas sam video ovaj model. Jako lepo izgleda, moze slika u nju da se stavi :d i kosta(la) je 800 €.

Alister je napisao(la):
E, upravo mi to treba! Da li znas mozda, neku odredjenu prodavnicu u Srbiji koja prodaje ove klime?
koliko znam, ima(la) ih je T3hn0m4n1j4, mada sad pishe da "trenutno nema na lageru" (verovatno chekaju da pochnu vruccine pa da im "krene sezona", kao i svi ostali na tom trzzishtu :wall: )
http://www.tehnomanija.co.yu/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=139&brand=LG&sort=name

ti modeli bi trebalo da su Korejske proizvodnje, za razliku od ovih jeftinijih koji su iz pogona u Turskoj.. ili tako bar kazzu.. ,)

poz

paa, po nekoj prichi sa drugih foruma ima kvalitetne delove i obavlja posao jako dobro za tu klasu..
pored toga, zastupnik kod nas je firma koja je i suvlasnik, pa daju dobre uslove...
ja se spremam da odem do njih da vidim i "opipam" modele uzzivo pa da odluchim..

opishi malo uslove u kojima radi klima ( koja povrshina, gde je nakachena spoljna, koliko radi u toku godine i sl.)

Pocinjem odmah sa ogradnjom da sve sto kazem vredi za pre par godina - da li je i dalje isto stanje ne znam. Fonko se sklapa u Makedoniji i pravi se od stvarno kvalitetnih komponenti. Sharp elektronika, Toshiba kompresori, dobra plastika...

Meni spoljna jedinica stoji na terasi i uvucena je u terasu, tj. ne stoji na zidu zgrade. Time je stitim od spoljnih uticaja, tako da je unutra jos uvek gotovo sasvim cista, ne pada kisa na nju, ne pada sneg, ne ulazi toliko lisce, prasina i sve drugo.

Unutrasnja jedinica mi je na zidu izmedju dnevne sobe (6.50 x 4 m) i trpezarije (4 x 3 m) i duva u trpezariju. Razmisljao sam da li da stavim direktno da duva u dnevnu sobu ali se u njoj sedi na sve strane i ja tu radim, tako da nisam hteo da mi duva direktno u glavu.

Dakle, hladi tu trpezariju i dnevnu sobu (posto se vazduh prakticno odbija od zida trpezarije i ulazi u dnevnu sobu) i hladi fantasticno. Stan mi gleda na zapad tako da sunce udara u terasu i velike prozore vec od oko 11.00 pre podne, ali sve se to hladi bez problema. Naravno, spustim roletne malo ispod pola, da ne bude pas da mora da se muci.

Takodje i dobro greje (tj. dogreva) zimi, kada je bas potrebno.

Sve u svemu ja sam prezadovoljan, opravdala je nesto skuplju investiciju i nisam imao nikakvih problema sa njom.

pretpostavljam da imash neki model od 12000BTU, pa, ako mozzesh, navedi oznaku da uporedim sa trenutnim kad budem ishao do njih..

interesuje me josh koliki je nivo buke unutrashnje i spoljashnje jedinice (neko poredjenje, mozzda sa nekom drugom klimom - tipa[moje iskustvo]: LG unutrashnja se i chuje ali ne preterano, a spoljashnja je skoro neprimetna, dok je Midea unutra praktichno silent na Auto modu [mozze da se spava ispod nje] al' zato spoljashnja ima "fine" vibracije pa bolje staviti neke gumene odbojnike i to na debelom [cigla i po] zidu ,) )

pomeni i kakvi su im modeli sa dodatnim "feature"-ima (filteri, jonizatori i sl.) kao i koliko te koshtala ta tvoja, ko je ugradio i kakvi su garantni uslovi

hvala na informacijama :wave:
poz

Ne znam tacnu oznaku, a nalazi mi se u drugom stanu tako da sad ne mogu da pogledam. Vibracija nema nikakvih. Spoljna jedinica se uopste ne cuje, unutrasnja se cuje strujanje vazduha tj. duvanje i cuju se krilce kada se zatvara (kada se ukasi klima radi klik, klik, klik kad podize, tj. zatvara krilce).

U samom radu nema nikakvih "cudnih" zvukova, tako da osim duvanja ako je na jako ne cuje se nista. Kada slabo duva ne mozes ni da provalis da radi. Ima i sleep mode i tek tad je tiha posto se ni "vetar" tada ne cuje.

Rekoh ti da nisam odavno u toku sto se modela tice, posto vise nisam ni gledao klime od kad sam uzeo ovu svoju, tako da ne znam za te dodatne feature. Ova moja nema nista posebno, nema jonizator, ima standardni filter itd, nista specijalno. Ali ladi ko smrt.

Mene je izasla ako se dobro secam oko 470 eur u to vreme (pre 4 godine).

Ja imam pitanje vezano za pingvin klime. Crevo koje odvodi topao vazduh, da li moze da se suzi i napravi nesto kao venturi cev? (moram ovako jer ce topao vazduh kroz prozor a ne bih da prozor bude sirom otvoren :) )
Hvala unapred.
Poštedi sebe muka! Ako već nisi kupio to s...nje - bolje i nemoj! Znam o čemu govorim, veruj mi, posle 2 dana sam je izbacio napolje. :smash:

postoji i moze da se nadje ali cenovno je skoro isto kao i dve klime ako ne i skuplje ;)

MULTI SPLIT KLIME 9.000Btu +12.000 Btu

Housel HA2S-21HCF 2 unutrasnje jedinice Bio filter, Jonizator, Eko gas 44650 din.

ili pogledaj ovo

image935ld2.jpg

u desnom donjem uglu su prikljuci, dva prikljucka za jednu unutrasnju pa ce ti biti jasno do koliko moze da se prikaci :D
A, gde to ima da se kupi?
Meni bi pre išla 7-ica + 9-ka, ili dve 9-ke. Sobe su mi po 10-tak kvm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno