Šta je novo?

Jdownloader

Imam problem sa Jdownloaderom. Skidao sam neki film preko onog dlc sta li je, i sad imam 17 linkova. Prvih 16 od po 400 mb mi je skinuo, i sad je ostao jedan od 306mb, koji krene da mi skida brzinom od 3 KB/S. i posle pise odjednom aborted.
U cemu je fora? Sve ostale linkove je bez problema skinuo. Cak sam uklonio i onaj anti recaptcha, i reinstalirao jdownloader... :S

Posljednji link probaj skinuti preko browser-a.

nemoguce ako se radi o dlc jer su linkovi zasticeni i open in browser ne radi u tom slucaju.

meni izgleda kao problem do hostera. nema druge nego da pokusavas. u krajnjem slucaju mozes uploaderu da trazis taj link ili reupload

Trazio sam link, cekam odgovor, verovatno ce da ga reuploaduje. Skidao sam sa t*hP*RADOX. Do sada nisam imao problema, ali eto, sad mi se ovo pojavilo, a bzvz mi je da opet skidam ceo film, ako ne moram. Iovako nisam nesto strpljiva osoba, a film mi treba danas. :D
Pokusacu jos par puta, mozda je to juce bio problem. :)

EDIT:
Evo ga, sad radi kako treba. :D Verovatno je juce bio neki problem. Sad sve normalno funkcionise. ^^

Poslednja izmena:
Cesto mi se desava, ako ogranicim brzinu, da se zakuca. Ranije, dok sam koristio Aviru, to je bila redovna pojava, jer poslednju trecinu DL vuce iz buffera, pa brzina ide preko 2MB. Ali i sada ako brzinu oganicim na 350 i ako se brzina skidanja nekog fajla priblizi, samo stane i blokira sve, moram da skinem ogranicenje da bi se DL zavrsio!

Skinuo sam verziju 0.9.580 i po prvi put mi je dl konstantno 240kb/s (SBB) ali pauze izmedju dva dl-a su pola sata a ranije bile 15min... Da li se to podesava ili je to neka novost kod rapida...?

imas u podesavanjima da ukucas koliko minuta zelis da cekas i koliki download zelis. rapidshare se tu ne pita nista :p

ajd sad ozbiljno
pa naravno da je do rs, jdownloader radi sta moze, ali ogranicavajuci faktor je ip adresa koja ima svoj limit.

Od podesavanja jedino vidim "Premium Settings" a tu nisam uspeo da pronadjem te opcije...ako moze mala pomoc...:wall:

Inace nikad nisam nista podesavao...samo C/P i eventualno dodam sifru za arhivu... Uvek je bila pauza 15min a sada duplo...mnogo...

prvi deo mog posta je bio ironican, a posle sam objasnio da nema moras da cekas koliko rs naredi i da jd nema veze sa tim

----------------------------------

imam i ja pitanjce. da li postoji mogucnost da sprecim racunar da ide u sleep? juce sam "probudio" racunar i video da je dl bio zaustavljen. naravno da mogu da ukinem sleep komplet, ali bih radije samo da jd moze da ga spreci.

Poceo je JD nesto i meni da zeza, svaku noc zabode, ostane blokiran i ne radi DL. Nemam pojma u cemu je problem, nikad mi se to nije desavalo dok nisam imao Premium. Evo sad sam instalirao zadnji update, pa cemo videti sta se desava.

Meni radi na wirelessu tako da mislim da radi i na kablovskoj konekciji..A rapidshare je SHIT tako da ces morati da kupis premium acc

jDownloader [oficijalna tema]

S obzirom da niko nije otvorio temu na "račun" ovog programa za skidanje fajlova sa interneta (mada čisto sumnjam da nikome to nije palo na pamet do sada, već da su admini reagovali, probaću ja*)...

Naime imam problem, jer ne mogu da namestim reconnect opciju... ne znam kako...
U pitanju je PlanetTechnology WRT 414 router...

*nadam se da neće uslediti neke negativne posledice po mene

Ma posledica od strane admina Benchforuma... prosto mi je neverovatno da do sad niko nije spomenuo tj. otvorio ovu temu...
Inače mi je navika, da pre postavljanja bilo koje teme, pogledam u search da li postoji išta o tome :) zato kažem :)
Ok, hvala, sad ću pogledati pa javljam da li sam uspeo! :)

Ne razumem baš najbolje šta ovde treba da radim...

Pa skini universal recoonect exe, i isprobaj ga da li radi. Ako radi, linkuj ga u jdownloaderu [settings > recconection > external tab > command].

Dobro, i šta dalje :)
Nije mi jasno baš kako sve funkcioniše...
Povezao sam u tom tabu external > command put to RouterReconnect... ali šta dalje?

EDIT: Ma kakvi... ugasio i uključio jD; otišao na change IP i ništa... neće da menja... :(

Poslednja izmena:
sta znaci kad u sred ld fajla nekog ispise "no permission to write to disk" ? mislim zna sta znaci u prevodu,ali je nemoguce :p

Ma posledica od strane admina Benchforuma... prosto mi je neverovatno da do sad niko nije spomenuo tj. otvorio ovu temu...
Inače mi je navika, da pre postavljanja bilo koje teme, pogledam u search da li postoji išta o tome :) zato kažem :)
Ok, hvala, sad ću pogledati pa javljam da li sam uspeo! :)

tema na 15 stranica, bez posljedica: Jdownloader

Nije oficijelna. :d

Pre neki dan sam uzeo iz Telekoma (IPTV + internet) modem HG 520c. Zanima me da li neko ima skriptu koja provereno radi rekonekciju u jDownloader u. Ako bi neko mogao i da pojasni kako kao se instalira.

Evo rešenja i provereno radi. Odnosi se na Telekom modeme HG 520 i HG 520c.

resenje za jdownloader

1) Udi u Jdownloader u configuration/reconnection
2) U Reconnect Method/CLR script unesi sledece parametre:
Login: admin
Password: ztonpk
Router IP: 192.168.1.1
3) Zatim copy/paste sledecu skriptu u "prazan" prostor

Kod: Obeleži sve
<CryptLoad>
<Router name="Echolife HG520s Home Gateway Telekom Srbija" />
<Command method="Auth" action="" />
<Command method="GET" action="menu_status.html" />
<Command method="GET" action="rpServiceStatus.html" />
<Command method="POST" action="Forms/rpServiceStatus_1">
<Parameter name="Connect_DialHidden" value="0" />
<Parameter name="Connect_DialFlag" value="1" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="1" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpDisConnecting.html" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="2" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpConnecting.html" />
</CryptLoad>

4) U Advanced Settings izvrši sledeca podešavanja
First IP: 0
Max repeats: 0
Wait new IP: 0

5) Vrati se korak nazad da proveris da li sve radi kako treba, znaci na Reconnect Method/CLR script, pa Change IP.
Ako je sve podeseno kao na slikama, smajli ce se nasmejati.

Sad je preostalo samo da copy/paste linkove u Downloads!!!

Prekpirano sa

http://www.zurkaforum.com/index.php?topic=144029.0

Poslednja izmena:
Hvala ti,ovo mi je trebalo...:)

tema na 15 stranica, bez posljedica: Jdownloader

Nije oficijelna. :d

E pa onda ne radi search na forumu kako bi trebalo!
n puta sam probao search ovog pojma i ništa mi nije davao... ne bih otvarao da je bilo drugačije... :(
Ok... Hvala, pročitaću i tamo...
I dalje nemam rešenja... :(

zbog sredjivanja foruma search ne radi kako treba. jos par dana dok se sve ne sredi. da si trazio 2 dana ranije ne bi bilo problema :D
ta tema nije zvanicno official, ali je prihvacena tako.

redovan bag i meni. iritira skroz. nekada se desi ako ucitam vise mirrora, mada on ima mogucnost da prepozna da se neki fajl vec skida u drugom paketu pa ispise, npr, "rs mirror allready loaded".
ja sam to prihvatio kao gresku i resavam je resetom fajla ili samog jd.

Evo rešenja i provereno radi - probao kod šure. Odnosi se na Telekom modem HG 520s.

resenje za jdownloader

1) Udi u Jdownloader u configuration/reconnection
2) U Reconnect Method/CLR script unesi sledece parametre:
Login: admin
Password: ztonpk
Router IP: 192.168.1.1
3) Zatim copy/paste sledecu skriptu u "prazan" prostor

Kod: Obeleži sve
<CryptLoad>
<Router name="Echolife HG520s Home Gateway Telekom Srbija" />
<Command method="Auth" action="" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="1" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpDisConnecting.html" />
<Parameter name="Connect_Flag" value="2" />
</Command>
<Command method="GET" action="rpConnecting.html" />
</CryptLoad>

4) U Advanced Settings izvrši sledeca podešavanja
First IP: 5
Max repeats: -1
Wait new IP: 30

5) Vrati se korak nazad da proveris da li sve radi kako treba, znaci na Reconnect Method/CLR script, pa Change IP.
Ako je sve podeseno kao na slikama, smajli ce se nasmejati.

Sad je preostalo samo da copy/paste linkove u Downloads!!!

Prekopirano sa

http://www.mycity.rs/Download-klije...ki-reconnect-na-Huawei-HG520s-ADSL-ruter.html

Poslednja izmena:
sta znaci kad u sred ld fajla nekog ispise "no permission to write to disk" ? mislim zna sta znaci u prevodu,ali je nemoguce :p

znači, da si negde u nekom drugom programu otvorio folder kome JD treba da pristupi, ili je u pitanju virus u fajlu. Zatvori sve aplikacije, restartuj JD i mora da radi. Ukoliko misliš da je virus proveri link na http://www.virustotal.com/ ako je OK, onemogući tvoj anti virus pred sam kraj skidanja fajla.

Poslednja izmena:
znači, da si negde u nekom drugom programu otvorio folder kome JD treba da pristupi, ili je u pitanju virus u fajlu. Zatvori sve aplikacije, restartuj JD i mora da radi. Ukoliko misliš da je virus proveri link na http://www.virustotal.com/ ako je OK, onemogući tvoj anti virus pred sam kraj skidanja fajla.

Pored anti-virusa, uzrok moze da bude prosto to sto se skida 2 ili vise fajlova u isto vreme. Ovo ne bi trebalo raditi bez preke potrebe cak iako nema problema, cisto da bi se smanjilo habanje hard diska. E sad, ako nije moguce popuniti protok samo jednim download-om, to je vec druga stvar ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno