Šta je novo?

JavaScript + poboljšanja na SkyHighSim

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
Pozdrav...
Pravim trenutno (svoj prvi "komercijalni") web-site pa mi je potrebna mala pomoc... Adresa je http://skyhighsim.netai.net.

Prvo... Ovaj newsbox na glavnoj strani mi se ne dopada bas, pa bih vas zamolio da mi preporucite neki dobar script... Hteo bih da skript stalno skroluje tekst, a ne da samo pomeri tekst na gore pa da ga vrati na pocetak kao sto je praksa u ovom koji je trenutno na stranici.

Drugo... Sta mislite o sajtu? Sta bih mogao/trebao da promenim? Napominjem da trenutno mozda pojedini linkovi trenutno ne rade... Takodje verzija na srpskom prikazuje engleski jezik jer nisam stigo da prevedem... 🙂

Hvala unapred svima... Pozz

Poslednja izmena:
O tome šta mislimo o sajtu, bolje nemoj pitati jer će svako imati svoje mišljenje i stav. Nego što se tiče skripte da vidimo šta može da se uradi... Samo ja ne vidim nikakav tekst koji se skroluje.

Hm, trenutno stoji "Website under review"... Firma koja drzi web hosting trenutno proverava sadrzaj sajta... Jasno se vidi kad se otvori naslovna strana desno pise NEWS i ispod toga ide taj newsbox... Mora da se ceka da ga aktiviraju ponovo kroz par sati... 🙁

pa ako uzmemo u obzir da ti je prvi, moze da prodje, vidjao sam i mnogo gore "prve" sajtove.

Evo nekoliko linkova za JavaScript.

Uputstvo za pravljanje.
Konkretno.
Ovo je neka, prosta...
Može da posluži.

Dizajn, pa, proći će malo vremena dok dođeš do toga da napraviš baš ono što želiš. Imaš nekoliko različitih stilova dizajniranja sajta koje bi treba da svedeš pod 1.
Na primer.
Imaš 3D glass ikonice koje predstavljaju dugmiće za jezik.

Ovo sa outlineom aviona i nekim plavim outer glowom baš ne ide.

Sav font ti je Verdrana, praktično bez različitih dimenzija, tj. visina.

Prvo da ti se zahvalim za javascriptove, prvi i drugi su mi ok, videcu da ih do veceras stavim kod sebe da vidim kako ce to da izgleda... Kod mi ne deluje previse komplikovan...:smoke: Hvala 🙂
Sav font ti je Verdrana, praktično bez različitih dimenzija, tj. visina.
css se nesto ne ucitava kao sto se ucitava meni na kompu (podigao sam Apache server na windowsu i ubacio PHP), dal to opet nesto hosting jede ..... ili sam napravio neki typo provericu veceras. U sustini (skoro) svaki deo strane ima svoj definisan stil, boju, velicinu... Recimo naslov strane je drugaciji od naslova pojedinih delova a on je drugaciji od teksta na strani... Font je Tahoma btw 😀
Imaš 3D glass ikonice koje predstavljaju dugmiće za jezik.
Iskreno nisam imao ideju sta da stavim drugo... 😀 Prva ideja mi je bila da te ikonice stavim na baner, u donjem desnom uglu, da napravim deo pozadine da bude beo i da ih tu nalepim.

Ovo sa outlineom aviona i nekim plavim outer glowom baš ne ide.
Ako mislis ovo sa leve strane gde pise simMarket - na to nemam previse uticaja jer je to njihov logo... Rekli su mi da ga uzmem sa njihovog sajta... Kapiram da bi mogla neka stilska izmena levog dela da bi se to uklopilo al jednostavno nisam imao ideju sta da uradim...

Uspeo sam da ukombinujem moj stariji kod za news scroller sa ovim novim i napravio sam nesto sto mi se dopada 🙂

Takodje je i sajt proradio kako treba pa se i css ucitava kako treba. Uradio sam i par stilskih izmena i popravio 2 stranice koje se dobiju kada se ispod one dve slicice na dnu naslovne strane klikne na more info...

Onu sliku sa leve strane sam zamenio obicnim tekstom, mada morace to da se menja samo da mi odgovore na mejl ovi iz simmarketa. Inace sam u obavezi da drzim njihov logo na sajtu jer su oni "publisher" ovoga sto se na sajtu prodaje.

Moraćeš još nekim stvarima da se pozabaviš. Inače gradijent je takav zbog GIFa, ali sve ostalo je tu.

Prilozi

• simsim.gif
    simsim.gif
    151 KB · Pregleda: 66
sredi malo footer i ova slika za serbian ivao bench se ne ucitava

sredi malo footer i ova slika za serbian ivao bench se ne ucitava

Pise branch, ne bench :d

pogresio sam putanju do slike pa se nije ucitavao (inace cekam da drug koji pravi taj IVAO Serbia na ovaj logo nakaci i Serbia, za sad mora da stoji ovakav kakav je).

Moraćeš još nekim stvarima da se pozabaviš. Inače gradijent je takav zbog GIFa, ali sve ostalo je tu.

Kad sam vido sliku na trenutak sam :wall:... Nisam video da je gif odmah 🙂
Cime da se pozabavim recimo? Za sad jedino sto se meni bas ne dopada je ovaj baner na kom pise skyhighsim, to moram malo u photoshop... Sta jos?

hvala i pozz

Nazad
Vrh Dno