Šta je novo?

JavaScript i htaccess redirect

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
Koristim htaccess da bi linkove poput nesto.php?id=1 pretvorio u nesto/nesto_prvo, ali sad se pojavio sledeci problem, a to je citanje varijabli iz "originalne" adrese. U phpu je to lako, varijable su tu, ali mi fale u javascriptu. Znam kako da im pristupim ako je adresa nesto.php?id=1, ali sad posle koriscenja redirect-a nemam pojma. Da li je to moguce uopste, jer htaccess je vezan za server, a javascript je vezan za browser?

Mozes da pitas server AJAXom. Licno nisam radio, ali mi deluje kao resenje koje tebi treba, a takodje odgovorio sam i sebi na vrlo slicno pitanje koje sam imao. 🙂

(jedna ispravka: mod_rewrite ne pretvara nesto.php?id=1 u nesto/nesto_prvo, već je obrnuto, serveru stiže zahtev za nesto/nesto_prvo, a mod_rewrite umesto toga stavi nesto.php?id=1)

Koliko sam shvatio ti u php-u možeš da pristupiš promenljivoj id preko $_GET['id']. I oćeš da znaš kako da pristupiš promenljivoj u JavaScriptu, pod pretpostavkom da ti je JavaScript kod u posebnom fajlu, a na glavnoj strani se nalazi <script type="text/javascript" src="putanja/do/skripte"></script>.

Ati onda pre tog script taga stavi
<script type="text/javascript">
var id = <?php echo $_GET['id']?>
</script>
pa pristupaj toj promenljivoj u JavaScriptu kasnije, ili ako ti je JS kod u samom php fajlu onda samo stavi ovo direktno.

(naravno $_GET['id'] ako si vrednost stavio u neku drugi promenljivu zameni njenim imeno)

Ili je nešto sasvim drugo po sredi?

Poslednja izmena:
Hvala obojici, na kraju sam uradio slicno kao sto je ivao90BG napisao. Hvala na ideji 🙂

Pozzzzz

Nazad
Vrh Dno