Šta je novo?

Java pitanje

Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
Zamolio bi nekoga da mi objasni kako u netbeans razvojnom okruzenju napraviti paletu odredjenih slika (kao sto je paleta AWT ), recimo imam sliku nekog bloka u GIF formatu i zelio bi da je u IDE-u kad pravim Frame samo nanesem misem (kao sto se nanosi recimo klasicno dugme, labela...) i pozicioniram gde hocu. Recimo onda da hocu da imam nekoliko horizontalnih linija koje ulaze ili izlaze u blok. Problem nastaje jer je nemoguce primaknuti tu neku horizontalnu liniju tom bloku jer on bezi.

Sve u svemu bi mi trebalo da odradim paletu sa slikama i linijama( horizontalnim i vetikalnim, mozda i kosim) i kasnije nanosim misem?

Sve bi to trebalo da izgleda kao ovo na slici:
http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~mijatos/Clip.jpg

Svaka pomoc dobrodosla!

Pozdrav

Tako kako bi ti hteo, tesko da ce moci...
Mozda da napravis bean-ove za sve (gif) komponente i za sam panel na koji ces da ih dodajes, dovoljan je subclass JPanel-a, ako ti ne trebaju ikonice u paleti komponenti; za parent panel klasu override-ujes add(...) i remove(...) metode, da bi vodio evidenciju o komponentama ili bar proveravao da nisu nedozvoljeni tipovi; a onda nekom metodom dodajes konekcije (u neku kolekciju ciji su elementi kolekcije tacaka) koje kasnije iscrtavas Java2D apijem; a u klasu (gif) komponenti dodas metode (kao implementaciju zajednickog inteface-a) koje vracaju relativni polozaj pinova unutar komponenti... 🙂

Edit:
Kad procitam sta sam napisao, ni meni samom nista nije jasno, ali nemam srca da obrisem ovako kreativan post 🙂

Nazad
Vrh Dno