Šta je novo?

JAVA: kako napraviti EXE verziju

Dottore

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2004
Poena
604
Zanima me kako mogu da napravim cistu Exe verziju mog programa. Znaci, ne JAR executable, nego samo exe programcic. Znam da se ovo kosi sa javinom multiplatformskom filozofijom, ali u ovom slucaju exe verzija mi je preko potrebna, i to za operativni sistem windows. Koristim JBuilder X, i njegov wizard moze da napravi exe i jar fajlove, ali oni mogu da se raspakuju wainrarom! Ako neko ima neku ideju ili neki programcic, bio bih zahvalan!
Pozdrav

Bas kao sto si rekao kosi se sa filozofijom jave...

Uvek ti treba jre, tako da taj exe nikad ne bi mogao sam da se izvrsava...

ja razmisljam kako bi takav exe radio... morao bi formirati recimo neki privremeni ramdisk, raspakovati klase u njega i onda pokrenuti javu.. moze mozda i privremeni dir, samo bi onda neki napredniji korisnik to mogao da cacka...
eto znao bih da napravim u c# program koji bi radio ovo sto sam opisao, ali je to onda bas perverzija |))))

a sto ti je neophodan exe, ako nije tajna?

danijel00 je napisao(la):
...eto znao bih da napravim u c# program koji bi radio ovo sto sam opisao, ali je to onda bas perverzija |))))

A i za njega bi ti trebao .NET framework, sto znaci da bi zarad maksimalne kompatibilnosti morao da pravis instaler koji bi proveravao prisustvo .NET runtimea, instalirao ga a zatim pokretao tvoj Java "emulator" :)
Perverzija, vala bas...

Ipak moze...

Koliko se sjecam razvojni alat VisualCafe (nekad Symantecov, a danas WebGain-ov) je mogao da napravi Windows izvrsnu verziju (.exe) Java programa.
Sve to kroz jednostavan wizard...

Coveku kome sam pravio program treba exe verzija koju ce jednim klikom pokretati. Znaci, ma kolko sam mu govorio da je jar fajl to sto njemu treba-njemu je bilo bitno samo da je to exe. E sad, nasao sam na netu programcic koji pretvara jar u exe (ExecutorDemo). Time sam resio problem.

demo u imenu programa mi se ne svidja |[

ja cu imati nesto uskoro da deploy, pa ce da dobiju jar + bat fajl i nek se slikaju |]

Malo offtopic, ali jel postoji jos neki program nalik na Fusion, koji od programa koji zahtevaju svoje run-time biblioteke (kao sto su oni pravljeni sa VB) pravi staticke programe (koji koriste samo kernel32, user32 i druge standardne biblioteke)?

Jedno pitanje vezano za ovo.
Napravio sam program, spakovao sve u JAR, napravio .bat fajl sa sledecom naredbom:

java -jar E:\Borland\JBuilder2005\jdk1.4\bin\TextEditV5.jar

sve to radi ali, kako da konzola nestane cim se startuje program (ili da se i ne pojavi jos bolje). Znaci necu da mi stoji u task baru dva prozora vec samo 1 za glavnu aplikaciju... inace ako zatvorim sam komand prompt zatvori se odmah i program....

2. citao sam da ima na netu kompajlera koji prevode javu u C++ a zatim kompajliraju u regularni exe fajl, koji su to konkretno programi i da li to zaista funkcionise?

Ako je tacno ono sto pise na tom sajtu, treba da imas instaliranu javu da bi pokrenuo taj exe... (mislim da JDK zauzima nekih 10-15mb)

A sto ne bi napravio bat fajl koji se isto kao i exe double click-om startuje, u njega upises "java naziv_java_fajla" (npr. java program) samo sto pre toga mora biti iskompajliran.

cyberdude je napisao(la):
valjda si mislio na JRE (Java Runtime Environment), a ne na JDK. bilo bi glupo da end-user skida razvojno okruženje da bi pokrenuo aplikaciju.

Ma, sve je to isto :D Ali, da - treba JRE, mada mislim da nije nesto manji...

veljkoz je napisao(la):
Ma, sve je to isto :D Ali, da - treba JRE, mada mislim da nije nesto manji...

JRE nesto manji od JDK-a? Proveri to malko bolje, trebalo bi da je makar 3 puta manji. Postoji rezon da se pakuje u exe a ne sa batom. Exe ne mozes dekompajlovati sto uopste inace nije problem (mada pitanje je upotrebne vrednosti dekkompajlovane klase, pogotovo ako je pustena kroz predprocesor). JET je svojevremeno, ja mislim, imao opciju da ti napravi exe koji ne zavisi od toga da li imas JRE, ali tad ti je exe u startu velik oko 50mb iz razumljivih razloga

Nazad
Vrh Dno