Šta je novo?

Java Developing

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
Imam neke nedoumice oko Java editora. Ucim JAVU i vec neko vreme koristim EDITPlus za pisanje code-a. Hteo bih da probam neku ozbiljnu platformu za Java programiranje. Razmisljam se izmedju Eclipse-a ili JBuilder-a. Da li mozete da me posavetujete sta je bolje, lakse, prilagodjenije user-u? najbitnije, koja platforma zahteva manje a koja vise code-a?

Imam neke nedoumice oko Java editora. Ucim JAVU i vec neko vreme koristim EDITPlus za pisanje code-a. Hteo bih da probam neku ozbiljnu platformu za Java programiranje. Razmisljam se izmedju Eclipse-a ili JBuilder-a. Da li mozete da me posavetujete sta je bolje, lakse, prilagodjenije user-u? najbitnije, koja platforma zahteva manje a koja vise code-a?
Ja kada je u pitanju Java uvek bih isao na Eclipse. Taj drugi nisam koristio. A ovo za kolicinu koda u zavisnosti od editora nije mi bas najjasnije? Ako mislis u smislu "code completion-a" Eclipse je tu izvrstan i svakako neces pogresiti. Mozda je jedini problem sa Eclipse-om sto je malo hardverski neoptimizovana mada moderniji racunari je lepo voze.

Hvala na odgovoru. Sto se tice code-a ni sam nisam siguran u svoje pitanje jer o ovim platformama znam samo rekla-kazala. U sustini, pre par meseci sam koristio Microsoft Visual Studio i strasno mi se svideo. Mnogo stvari mozes da uradis a da ne kucas previse code-a. E sad, voleo bih tako nesto za Javu? Da li me sad razumes?

Hvala na odgovoru. Sto se tice code-a ni sam nisam siguran u svoje pitanje jer o ovim platformama znam samo rekla-kazala. U sustini, pre par meseci sam koristio Microsoft Visual Studio i strasno mi se svideo. Mnogo stvari mozes da uradis a da ne kucas previse code-a. E sad, voleo bih tako nesto za Javu? Da li me sad razumes?

Ista stvar postoji za Javu u pitanju je razvojno okruzenje NetBeans.
Pozdrav

Da, ako trazis nesto slicno visual studio-u onda net beans. Mada bolje radi u eclipse-u. Razlog je mnogo kompanija ga koristi kao osnovni alat. A i veruj mi kad sam pises svoj code bolje se snalazis.

Probaj NetBeans i Eclipse uporedo :) pa koji ti se vise svidi... Ranije bih preporucio Eclipse (mada je i danas preporucljiv jer se stvarno mnogo koristi po firmama), ali NetBeans je u zadnje vreme postao izuzetno dobro okruzenje i sve vise se koristi mogu primetiti ;) da i oba su besplatna

Pa ima i u Eclipse-u dosta opcija za auto-generisanje koda...

Zavisi sta radis? AKo mislis na pravljenje GUI-a za Eclipse ti trebaju pluginovi, NetBeans dolazi integrisan. Sa druge strane, ako ne trepas previse raznih Pluginova, Eclipse je ipak udobniji za rad (manje se vuce).

Konacno, dok ucis, po meni je bolji Eclipse, jer NetBeans dosta toga sto ti generise stavlja u neke sekcije koje ti ne da da editujes...

Hvala Vam. Danas sam instalirao Eclipse i mislim da ce mi odgovarati. Upravu ste da ga fime vise traze a to je mnogo bitna stvar za donosenje odluke o koriscenju. Pre neki dan sam apliciarao za Internship u Museum of Science and Industry. Kada sam pogledao requirements, nisam znao o cemu se radi i o cemu pricaju. Kad sam malo proguglao, video sam da u sustini za sve te servise mi treba 10 dana i teraj Misko. I jos nesto, TOLIKO FORSIRAJU MAC i ostale "eye" proizvode da su mi se smucile takve stvari. Na takav ciganski nacin hoce da povecaju ucesce na trzistu da je to strasno ali da ne bezim od teme, hvala i sigurno ce mi trebati pomoc ono Eclipse-a pa cu kontaktirati.

Nisam mislio bukvalno ali na primer, onaj ko programira i ima iskustvo, za veoma kratak period moze da nauci kako da koristi Eclipse ili neku drugu platformu koju trazi odredjena firma. Recimo jedna firma mi je trazila da znam da koristim .net konkretno kako da konvertujem jezike. Malo sam pogledao .net i sta kako ide i video da to konvertovanje i nije neka babaroga. Sto dalje implicira da mogu da se osecam lakse ako kazem da poznajem tu materiju.

Eclipse i tacka. Skini Eclipse for Java Developers bez dodataka(plugin-a). U zavisnosti od toga sta radis ces instalirati i dodatke. Mada ti za pocetak preporucujem da sam postavis projekat od nule da vidis gde sta ide itd. Posle to automatizujes raznim plaginima.

Skinut Eclipse, sad ide onaj zanimljivi deo, rad i provaljivanje funkcija. Hvala na svemu

Nazad
Vrh Dno