ripkid
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 17.04.2016
- Poena
- 115
Upravo si ovo lepo rekao (a isto to sam i ja gore napisao).
Sve sto trenutno imam pri ruci lepo pise 100-240V. No ono sto se kupi npr u USA ili u Japanu, lako moze biti samo za to trziste. za US znam sigurno - spalili smo trafo od 100eur peglom za kosu od 30$ - iako bi logika nalagala da je grejac - grejac i da nema razloga da mu ne odgovara drugaciji napon 🙂 Kao posledicu sam spalio ulaz na sony discman jos dok toga ovde nije bilo, kad je crkao trafo, onda sam uzeo onaj univerzalni AC/DC ali je polaritet ispao obrnut - posle toga je radio samo na 4xAA baterije.
Da moja je greška, ja sam imao dojam da svi 100-120V uredjaji imaju radni opseg do 240V ali očigledno da nije tako, sa druge strane stiče se utisak da su isti ti uredjaji sa zakucanom manjom voltažom (koji rade samo i isključivo pod 100-120V) relativno redja pojava bilo da su novi bilo da su stari/retro što pokazuju brojni primeri, izmedju ostalog i oni koje sam naveo.
Koliko vidim poenta je samo dobiti stabilnih izlaznih 9V-12V. Nisam preterano vičan sa elektronikom, samo sam preneo svoja iskustva.
Poslednja izmena: