Šta je novo?

J2ME & JBuilder

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Da li se neko zezao sa javom za mobilne uredjaje? Konkretno me interesuje Siemens SL45i... Takodje, da li neko ima Borland JBuilder i koje okruzenje uopste preporucujete za rad u ovakvim aplikacijama?

Nemoj da ocekujes od okruzenja bilo sta sem debugera. Radio sam sa Forte-om koji je OK i sa nekim Nokia suite-om. JB od verzije 6 ima deo za mobile. Pogledaj na sun siteu, a ja cu da preturim moje diskove pa ako nadjem neki napisacu ti

Range, da li si napravio neku aplikaciju? Imas li neki dobar tutorial?

j2me

Evo ovako, radio sam sa njom oko dva meseca na Motoroli Accompli i na Nokia 9210. Radio sam neke client-server aplikacije i neki pregled slika u j2ME. Meni se licno nije svidelo zato sto je sve nekako skuceno i malo. Stalno moras da vodis racuna o zahtevnosti aplikacije, komponente se drugacije ponasaju nego u j2SE... Sto se tice IDEa za nju nemam pojma, moje misljenje je i inace da treba raditi samo u editoru, ali ovde imas debuger koji ti mnogo pomaze. Inace aplikacije koje sam radio nemam(ostalo je u HUN) a svasta za nju imam na jednom disku, narezacu ti ako hoces. Idi na java.sun, naci ces sve sto ti treba, imas par tutoriala i to ti je uglavnom to
pozdrav

Vrh Dno