genuine je napisao(la):
losa ti je logika.. kvalitet nema veze sa masovnom upotrebom.... pre 30 godina su svi u srbiji vozili ficu i keca a bilo je mnogo kvalitetnijih automobila...
Ako ćemo po tom poređenju, za te kvalitetnije automobile nigde nisi mogao da nađeš ni servis, ni delove, a ni vozače koji su ih vozili jer nisu mogli da ih priušte
Ne pokušavam da osporim kvalitete bilo kog programskog jezika, ali se ti zanosiš mišlju da sve zavisi samo od toga pored svoje pogrešne pretpostavke da je php... "ružan" i loš jezik samo zato što ti znaš neki drugi jezik

Šta tu ima da bude ružno, baš me zanima? Kod? To zavisi od urednosti programera, a ne od programa.
PHP loš jezik? OK, ovaj VBulletin forum je definitivno jedno od boljih PHP ostvarenja. Nađi mu neku zamerku, pokušaj da ga hakuješ i sl... Ma nema teorije. Kad je kvalitet u pitanju, ja nisam našao ni jedan drugi forum koji može da mu parira, pa makar bio pisan i u nekom drugom programskom jeziku. To sve dovodi do sledeće priče - možda PHP sada i jeste u nekim elementima lošiji od nekog drugog jezika, ali je mainstream na webu. Možda je i OS2 bio bolji od Windowsa 95, ali ga niko nije koristio i svi znamo šta se na kraju desilo sa tim ostvarenjem.
Zbog svega ovoga ovu priču smatram krajnje nezbiljnom jer svi imaju stavove ko da brane goli život.
Ja neću da se bavim ocrnjivanjem drugih jezika, ali znam šta mi PHP pruža:
- najrasprostranjeniji je na webu. Kada je nešto ovoliko rasprostranjeno, evolucija programskog jezika se više ne dovodi u pitanje i upravo zbog ovolike podrške ćemo vremenom imati sve više i više kvalitetnih programa, pa makar php nastao u garaži jednog čoveka koji je hteo dinamičku stranicu. Tako je nastao i Google

- besplatan je i svako može da ga priušti i nauči
- koriste ga ozbiljne firme, države i internacionalne organizacije. To znam pouzdano jer sam posao dobio na tom nivou

Jedan sam završio, ljudi se oduševili i sada sam dobio još dva,
- brz je tako da ja stvarno ne znam o čemu vi pričate. Neka heavy skriptovana stranica sa sve upitima ka bazi se generiše za 0.00053 sekunde i o čemu mi onda pričamo ovde?

Iz ove rasprave ispade da piko sekunda vredi tonu zlata kad se priča o brzini...
- mogu da ga povežem sa Flashom tako da onda dobijam ultimate platformu za web, time eliminišem upotrebu javascripta i menjam je nečim još boljim.
itd itd
To bi bilo sve od mene na ovu temu. Uživajte u vašim programskim jezicima jer ja znam da uživam u PHP-u

Ko se odluči da programira u PHP-u jednostavno nema šanse da pogreši u izboru kako god da okrene.
Pozdrav