Šta je novo?

Izrada RSS Feeda

pop-AJ

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
301
Moze li mi neko predloziti dobar tutorijal za izradu RSS Feeda.
Po mogucstvu pocetnicki nivo.
Da li se moze pisati sa php-om?

I mene ovo jako interesuje, pa me zanima kako da napravim dinamički XML fajl? Da li da napravim običnu PHP stranicu, koja će da vuče podatke iz mysql baze, sa ekstenzijom xml koju će apache da tumači kao php preko onog mode rewrite-a ili postoji i drugi način? (ko razume, shvatiće)

Poslednja izmena:
I mene ovo jako interesuje, pa me zanima kako da napravim dinamički XML fajl? Da li da napravim običnu PHP stranicu, koja će da vuče podatke iz mysql baze, sa ekstenzijom xml koju će apache da tumači kao php preko onog mode rewrite-a ili postoji i drugi način? (ko razume, shvatiće)

Okidanje PHP fajla koji ce da vrši update rss-a uradis preko krona. Ako si pogledao prethodni link za pravljenje RSS-a videćeš da iz php treba da štanpas niz podataka u određenoj xml strukturi. Jel koristis neki template engine? Ne treba ti mod rewrite.

Sigurno može i preko krona (o tome nisam ni razmišljao iskreno), za tako nešto sigurno ne treba mod rewrite, ali mi se čini da je rešenje sa rewrite-om malo elegantije za one servere gde je tako nešto podržano.

Ne koristim template engine, pravim svoje ;)

Nazad
Vrh Dno