Šta je novo?

Izletanje u desktop

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Pri igranju nekih igrica redovno mi se desava da usred igre jednostavo izleti u desktop. Probao sam i sa reinstaliranjem igrica, detonator drajvera, 4 in 1 service pack-a ali nista ne pomaze. Mozda neko zna u cemu bi mogao da bude problem ?

skroller je napisao(la):
Pri igranju nekih igrica redovno mi se desava da usred igre jednostavo izleti u desktop. Probao sam i sa reinstaliranjem igrica, detonator drajvera, 4 in 1 service pack-a ali nista ne pomaze. Mozda neko zna u cemu bi mogao da bude problem ?
Možda je do nekompatabilnosti DX 8 i AMD procesora. :p Ne, ozbiljno. Sećate se toga? Ima čak i zvanično saopštenje povodom tog baga na MS-ovom sajtu.

Postoji nekakav konflikt između DX 8 API-a i XP procesora, a problem se manifestuje upravo ispadanjem na desktop u nekim igricama. MaX, sećaš li se ti toga?

Re: Re: Izletanje u desktop

magick je napisao(la):
Možda je do nekompatabilnosti DX 8 i AMD procesora. :p Ne, ozbiljno. Sećate se toga? Ima čak i zvanično saopštenje povodom tog baga na MS-ovom sajtu.

Postoji nekakav konflikt između DX 8 API-a i XP procesora, a problem se manifestuje upravo ispadanjem na desktop u nekim igricama. MaX, sećaš li se ti toga?
Na to sam i mislio, ali koliko se secam i ako se ne varam radilo se samo o XP-u (znaci kombinacija DX 8+AMD+XP) - pa sam zato prvo pitao koji je OS...

Uglavnom postojao je patch, koji je ukljucen sada u SP1.

OS je Win XP profesional, procesor duron 900@1008, DX 8.1 i imam instaliran SP1. Stvarno ne znam do cega mi moglo da bude
FX

Ja imam taj problem u igrici max payne jednostavno mi se ne da vec godinu dana odigram tu igricu:D a nenormalno mi se igra posle demoa izbaci na desklop imao sam konfiguraciju amd xp 1600+,1700+,2000+...pa ploce aus A7V133.333do A7V8X graficka je bila radeon built 8500,onda sam postovo pa je bilo reci amd via......sada imam intela 2.4 asusa P4PE radeona GA9700 pro opet nista:D :D :D Zbog te igre sam instalirao sve os i opet nista jednostavno;) Ako neko zna lek nek pisecheers

Kokos je napisao(la):
Ja imam taj problem u igrici max payne jednostavno mi se ne da vec godinu dana odigram tu igricu:D a nenormalno mi se igra posle demoa izbaci na desklop imao sam konfiguraciju amd xp 1600+,1700+,2000+...pa ploce aus A7V133.333do A7V8X graficka je bila radeon built 8500,onda sam postovo pa je bilo reci amd via......sada imam intela 2.4 asusa P4PE radeona GA9700 pro opet nista:D :D :D Zbog te igre sam instalirao sve os i opet nista jednostavno;) Ako neko zna lek nek pisecheers

Kupi VIA C3, to je provereno resenje :p

delimir je napisao(la):
Kupi VIA C3, to je provereno resenje :p

Ja hocu (bez zezanja) da ga kupim. Da li ga neko diluje u Srbiji (koliko znam, ne). BTW, da bi stavio c3, morao bi da promeni i plocu.

Ajde softverasi nije valjda da niko nema resenje za problem ???

DS9 je napisao(la):
Ja hocu (bez zezanja) da ga kupim. Da li ga neko diluje u Srbiji (koliko znam, ne). BTW, da bi stavio c3, morao bi da promeni i plocu.

C3 valjda ide u S370 ploče. Koliko se sećam onaj moj stari ABit BX133 je posle jednog od BIOS updateova imao i podršku za VIA C3 procesor.

Da, ide u sve sto je s370 (uz podrsku za odgovarajucu voltazu). Nego ja to pomenuh posto covek rece da ima P4 ( a u plocu za njega ne moze da ubode c3)

skroller je napisao(la):

Cemu ti sluzi 4 in 1 u XP-u. Koliko sam ja imao prilike da vidim on nista ne radi u XP-u vec samo u w98 i w2k...

cheers

Ako je procesor OC zna da te pocasti izletanjem na desktop. Probaj da vratis na default brzinu pa probaj. Ako opet zeza, onda je velika sansa da te zezaju drajveri za graficku ii ostalo. Stavi najnovije 4in1 4.45, detonatore 30.82.

Vrati duron na 900 i nemoj da instaliras 4in1...

Pa dajte ljudi odlucite se vec jednom za ili protiv 4 in 1 :D :D

Naravno da ih treba instalirati obavezno, ako je u pitanju neka novija KT333/KT400 ploča...Kada je pisan WinXP KT333 nije ni postojao pa onda i drajveri koji dolaze uz XP ne daju adekvatnu podršku tim čip-setovima...

U mom slucaju ploca je asus a7v-133c. Duron sam vratio na default, instalirao driver za graficku (mx-200) koji ide uz win XP, ali je problem ostao :(

Za Delimira

delimir je napisao(la):
Naravno da ih treba instalirati obavezno, ako je u pitanju neka novija KT333/KT400 ploča...Kada je pisan WinXP KT333 nije ni postojao pa onda i drajveri koji dolaze uz XP ne daju adekvatnu podršku tim čip-setovima...

A sta mislis da li je MS sa Service Pack-om to sredio?

cheers

Vrh Dno