Šta je novo?

Izgubio sam garanciju, sta da radim ?

Ne :)

Uzmi fiskalni račun i zagrej ga... sve će ti se samo reći :)

stampaju se termalno ;)
inace meni su nekoliko puta za skuplje stvari prodavci savetovali da iskopiram fiskalni.,.. jer izbledi pre isteka garancije...

preteche me.. :)

Po ovome ispade da treba vise da cuvam fiskalni nego sam uredjaj. :d
Cime se sve prodavci nece sluziti. :wall:

stampaju se termalno ;)
inace meni su nekoliko puta za skuplje stvari prodavci savetovali da iskopiram fiskalni.,.. jer izbledi pre isteka garancije...

preteche me.. :)
ali to nije original, moze svako da kaze da je falcifikat

to sam i ja odmah pomislio... al to jesamo jos jedna od nebuloza u zivotu :d

Po ovome ispade da treba vise da cuvam fiskalni nego sam uredjaj. :d
Cime se sve prodavci nece sluziti. :wall:

Ovo je istina. Mada, imao sam srexu jer ljudi iz servisa napravili su mishonju, i to besplatno. Tako da skidam kapu serviserima u IR*S-u. Inace, pre nedelju dana kupio sam RAM memorije, odmah sam fotokopirao garantni list, za svaki slucaj, nedaj boze da ga izgubim ili bilo sta...

Da se umešam kratko i postavim pitanje: koja vuna se setila da traži od građana Srbije da fotokopiraju fiskalni račun jer on izbledi i zašto si mi dozvoljavamo da nas neko tako siluje? Zašto nisu našli rešenje za te jadne fiskalne račune a ne da gooze ljude tim pederlucima.

naravno da ne smes da falsifikujes fiskalni racun. fotokopije nisu original i kao takve su nelegalne. mogu ja na "fotokopiranom" fiskalnom da izmenim sta ja zelim

Sve to su nebuloze našeg zakonodavstva i naše nesposobnosti da se organizuj ekvalitetnu udruženje potrošača koje će biti deo evropske porodice.

Najveći nonsens je čuvaće originalnog pakovanja, većina je neka tvrda neupotrebljiva plastika koja mora da se pokida da bi se proizvod izvadio ili kutičine (monitor kućište, tv) i sad korisnik te kutije treba da čuva

naravno da ne smes da falsifikujes fiskalni racun. fotokopije nisu original i kao takve su nelegalne. mogu ja na "fotokopiranom" fiskalnom da izmenim sta ja zelim

au sta rece...
Niti su fotokopije nelegalne, niti je fotokopiranje == falsifikovanje.
Jedino sto fotokopije dokumenata same po sebi nisu upotrebljive dok se (u opstinama) ne overi njihova istovetnost sa originalom. Sigurno po opstinama ne udaraju pecate na nelegalnim dokumentima :wall:

Isto tako, sumnjam da je/ce iko normalan u opstini overio fotokopiju fiskalnog racuna :D

Ono sto meni nije jasno je zasto ti fiskalni racuni moraju da budu na tom termalnom papiru koji bledi?

evo ja cu da fotokopiram neki dokument tako sto cu da ga skeniram, u ps izmenim nesto sto mi treba, i da odstampam na crno-belom laseru. to mu dodje isto kao fotokopija jeli tako? i hoces da kazes da je to legalno?

Poslednja izmena:
evo ja cu da fotokopiram neki dokument tako sto cu da ga skeniram, u ps izmenim nesto sto mi treba, i da odstampam na crno-belom laseru. to mu dodje isto kao fotokopija jeli tako? i hoces da kazes da je to legalno?
ma daj bre illidan, ti hoces da izmenis neke podatke a to nije dozvoljeno a ne fotokopiranje ili skenranje...u ostalom, ti ako hoces a dovoljno si hrabar da to uradis pa kad neko hoce da uvazi garanciju a naleti na tebe zbog toga samo napred...

ne, ja samo kazem sta predstavlja fotokopirani dokument, nista :)

Kao ni izbledeli fiskalni račun.

ne, ja samo kazem sta predstavlja fotokopirani dokument, nista :)

E bre Ilindan, niko to ne spori, i niko sem tebe ne spominje falsifikovanje dokumenata. Naravno da sam fotokopirani dokument ne predstavlja nista, ali su u opstinama uveli overu fotokopija, na koje ti nakon sto uporede istu sa originalom lupe pecat kao potvrdu da je fotokopija verodostojna, nakon cega sama fotokopija sa pecatom opstine koja garantuje identicnost originalu ima odredjenu tezinu kao dokument.

E bre Ilindan, niko to ne spori, i niko sem tebe ne spominje falsifikovanje dokumenata. Naravno da sam fotokopirani dokument ne predstavlja nista, ali su u opstinama uveli overu fotokopija, na koje ti nakon sto uporede istu sa originalom lupe pecat kao potvrdu da je fotokopija verodostojna, nakon cega sama fotokopija sa pecatom opstine koja garantuje identicnost originalu ima odredjenu tezinu kao dokument.
znaci dolazimo do zakljucka da fotokopiran fiskalni racun nije validan dokument i ne predstavlja nista :)

Naravno kao i da recimo mozes da trazis da ti firma od koje si kupio proizvod (ukoliko recimo imash slip ako si kupovao karticom, ili znash datum) da ti da duplikat racuna i sl, sta recimo odes da kupis i zaglavi kasa, onda nema racuna a :), to je sve jednostavno muljanje kupaca da bi se lakse ibegli eventualni troskovi zamene uredjaja i sl.
Fotokopija racuna nije sama po sebi dokaz da si ti kupio taj mis, ali je svakako uz ono sto sama firma mora da ima (kopiju tog racuna i ostalu papirologiju) u slucaju poklapanja - dokaz, koji svaka porota/sudija (ukoliko slucaj zavrsi na sudu) ce vrlo rado prihvatiti da nauci pameti odredjenu firmu.
Druga je stvar sto niko od nas potrosaca nece ici tako daleko (recimo validan dokaz je i svedocenje svedoka koji je recimo bash bio sa tobom kada si kupovao mis i seca se svega isto kao i ti...), vec ce se sve zavrsiti na tome da ce pokusati da te oteraju sto pre moze iz radnje, a ti posle moli ljude koji rade servis da ti izadju u susret i da ti skrate muke, pa onda casti neki sok i sl, jer ocigledno oni koji rade i znaju imaju vise razumevanja od onih koji se samo lepo naparfemisu i stoje iza pulta i citaju sa cenovnika...

Jedva cekam da bude u sluzbenom glasniku ova nova uredba o zakonu o zastiti potrosaca, znash kako cu lepo da idem da vracam stvari u inat sto su izmisljali i davali neke satro garancije na tehnicke prozivode po 3, 6 i sl meseci.

Najveći nonsens je čuvaće originalnog pakovanja, većina je neka tvrda neupotrebljiva plastika koja mora da se pokida da bi se proizvod izvadio ili kutičine (monitor kućište, tv) i sad korisnik te kutije treba da čuva

Kritika ti je na mestu. Treba ti magacin da bi sacuvao sve kutije od jednog kompa a zasto? Da bi opravljenu stvar uvalili nekom drugom za iste pare mozda? Recimo ja ih drzim u podrumu naslagane a podrum pun vlage. I sad oce meni neko da ponisti garanciju jer je kutija popila vlagu i sto sam morao da je bacim? Cista nebuloza.

znaci dolazimo do zakljucka da fotokopiran fiskalni racun nije validan dokument i ne predstavlja nista :)

Kako ne bi bio covec???pa valjda postoji serijski broj joj....pa ko ce da falsikuje ako uopste postoji serijski broj, valjda nisi toliko amater....ja uvek napravim kopiju im onda sam miran, i ako kazu da je to fotokopija e onda mogu da kazem da nije zbog mene da originalni racun izbledilo...pa neka oni lepo proveru serijski broj dalje mene boli pajapatak, ako mi nece uvaziti garanciju imam broj od isnpektora, i sve je reseno.

pa sta ce ti onda uopste fiskalni, zapisi taj serijski broj na neki papir pa im to daj :)

:)

au sta rece...
Niti su fotokopije nelegalne, niti je fotokopiranje == falsifikovanje.
Jedino sto fotokopije dokumenata same po sebi nisu upotrebljive dok se (u opstinama) ne overi njihova istovetnost sa originalom. Sigurno po opstinama ne udaraju pecate na nelegalnim dokumentima :wall:

Isto tako, sumnjam da je/ce iko normalan u opstini overio fotokopiju fiskalnog racuna :D

Ono sto meni nije jasno je zasto ti fiskalni racuni moraju da budu na tom termalnom papiru koji bledi?

E ovo neće da može, bio sam u opštini da overim fotokopiju računa i garancije jer sam imao više komponenti zajedno i rekli su mi da se fotokopije fiskalnih računa ne smeju overavati. Isto tako su mi rekli u Gigatronu, na moje pitanje šta da radim ako račun izbledi, da ga bez obzira donesem, makar on bio i potpuno beo i prazan.

eto vam :p

Reci to ovima u WinWin, čijim radnicima je prva rečenica: "Fotokopirajte fiskalni, jer nasi izblede kroz 6 meseci, ako izbledi ne prihvatamo garanciju" :D

Nazad
Vrh Dno