ali to nije original, moze svako da kaze da je falcifikatstampaju se termalno
inace meni su nekoliko puta za skuplje stvari prodavci savetovali da iskopiram fiskalni.,.. jer izbledi pre isteka garancije...
preteche me..![]()
Po ovome ispade da treba vise da cuvam fiskalni nego sam uredjaj. :d
Cime se sve prodavci nece sluziti. :wall:
naravno da ne smes da falsifikujes fiskalni racun. fotokopije nisu original i kao takve su nelegalne. mogu ja na "fotokopiranom" fiskalnom da izmenim sta ja zelim
ma daj bre illidan, ti hoces da izmenis neke podatke a to nije dozvoljeno a ne fotokopiranje ili skenranje...u ostalom, ti ako hoces a dovoljno si hrabar da to uradis pa kad neko hoce da uvazi garanciju a naleti na tebe zbog toga samo napred...evo ja cu da fotokopiram neki dokument tako sto cu da ga skeniram, u ps izmenim nesto sto mi treba, i da odstampam na crno-belom laseru. to mu dodje isto kao fotokopija jeli tako? i hoces da kazes da je to legalno?
ne, ja samo kazem sta predstavlja fotokopirani dokument, nista![]()
znaci dolazimo do zakljucka da fotokopiran fiskalni racun nije validan dokument i ne predstavlja nistaE bre Ilindan, niko to ne spori, i niko sem tebe ne spominje falsifikovanje dokumenata. Naravno da sam fotokopirani dokument ne predstavlja nista, ali su u opstinama uveli overu fotokopija, na koje ti nakon sto uporede istu sa originalom lupe pecat kao potvrdu da je fotokopija verodostojna, nakon cega sama fotokopija sa pecatom opstine koja garantuje identicnost originalu ima odredjenu tezinu kao dokument.
Najveći nonsens je čuvaće originalnog pakovanja, većina je neka tvrda neupotrebljiva plastika koja mora da se pokida da bi se proizvod izvadio ili kutičine (monitor kućište, tv) i sad korisnik te kutije treba da čuva
znaci dolazimo do zakljucka da fotokopiran fiskalni racun nije validan dokument i ne predstavlja nista![]()
pa sta ce ti onda uopste fiskalni, zapisi taj serijski broj na neki papir pa im to daj![]()
au sta rece...
Niti su fotokopije nelegalne, niti je fotokopiranje == falsifikovanje.
Jedino sto fotokopije dokumenata same po sebi nisu upotrebljive dok se (u opstinama) ne overi njihova istovetnost sa originalom. Sigurno po opstinama ne udaraju pecate na nelegalnim dokumentima :wall:
Isto tako, sumnjam da je/ce iko normalan u opstini overio fotokopiju fiskalnog racuna
Ono sto meni nije jasno je zasto ti fiskalni racuni moraju da budu na tom termalnom papiru koji bledi?
Reci to ovima u WinWin, čijim radnicima je prva rečenica: "Fotokopirajte fiskalni, jer nasi izblede kroz 6 meseci, ako izbledi ne prihvatamo garanciju"![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari