Šta je novo?

Izgoreo k'o "licna" :)

Ja sam na CHIEFTEC 360w napajanju prebacio prekidac na 110v, crklo je samo napajanje malo je zujalo i utihnulo...
Reklamirao ga i dobio novo...:banana:

Ja sam na CHIEFTEC 360w napajanju prebacio prekidac na 110v, crklo je samo napajanje malo je zujalo i utihnulo...
Reklamirao ga i dobio novo...:banana:

Добро си прошао, могло је све да ти поцрка. Иначе тих 110 волти је намењено за глупе Американце који никако да се пребаце на општеприхваћену волтажу у свету, тј. 220 волти.

Добро си прошао, могло је све да ти поцрка. Иначе тих 110 волти је намењено за глупе Американце који никако да се пребаце на општеприхваћену волтажу у свету, тј. 220 волти.

1. Da, da a glupi retardirani Japanci su na 100V, raspali Kanadjani na 120V, nepopularni Tajvanci imaju i 110V i 220V(samo za klime) pa :lupko:?

2. I sta je moglo da crkne sem napajanja (tj. uglavnom osiguraca u istom) i kako ajde objasni kada vec komentarises?

Poslednja izmena:
општеприхваћену волтажу у свету, тј. 220 волти.
Opšteprihvaćena voltaža u Evropi je 230V. Izmeri napon i ako te ne zeza EDB i kod tebe će biti toliko. Ne znam šta je razlog, ali pre 4-5 godina i mi smo se sa 220 prebacili na 230V.

Napon je promenjen na 230V iz jednog prostog razloga. Nekada se u V. Britaniji koristio napon od 240V, a u ostatku Evrope 220V. Da se ne bi pravili uredjaji posebno za to trziste usvojena je srednja vrednost tako da je i 220V i 240V u granicama tolerancije za vrednost napona od 230V.
Vrednost od 240V je dosta iznad dozvoljene vrednosti za nominalni napon od 220V, kao sto je 220V dosta ispod dozvoljene vrednosti za nominalni napon od 240V.
Sa vrednoscu napona od 230V pronadjeno je solomonsko resenje.

Pozdrav.

110 на 230 неће да може

1. Da, da a glupi retardirani Japanci su na 100V, raspali Kanadjani na 120V, nepopularni Tajvanci imaju i 110V i 220V(samo za klime) pa :lupko:?

2. I sta je moglo da crkne sem napajanja (tj. uglavnom osiguraca u istom) i kako ajde objasni kada vec komentarises?

1. Навео сам Америку зато што воле да се разликују у свему па и у напону стрју, не знам шта те то толико погодило...
2. Боље је питање шта није могло. Лепо кад се пребаци на 110V струја постаје јача и компоненте рикавају. Ево види на дну шта се десило, ако и даље не верујеш пробај сам, па замени осигурач није скуп :p

1. Ponavljam, zasto ne kazes glupi Japanci? Znaci kad pljujes po nekome budi potkovan a ti em se nisi lepo informisao (procitaj istorijat zasto je napon 110v), em 220V nije opste prihvacen napon u svetu tako da ne...

2. Vidim da ne razumes bas kako sve to funkcionise (sta je jacina, sta je napon...) pocni odavde... nastavi ovde... e onda se baci malo na to kako se pretvara AC u DC pa vidi koje su komponente u samom napajanju, pa nadji kako funkcionise prenaponska zastita i sta sve stoji na putu sto bi ti "dupli amperi" i "cetvorostruki vati" morali da prodju da bi sve spalili...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno