Šta je novo?

Izgore nesto?

Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
301
Posle stavljanja kulera i pokusaja podizanja sistema nesto je iznenada zasmrdelo ali se kompjuter nije gasio dok ga ja nisam iskljucio !Napajanje nije otislo jer kada stavim na 1, TWV mi pokazuje da radi. Da li je moguce da je zbog pogresnog namestanja kulera izgoreo procesor ili bilo koja druga kompnenta? Mozda sam stavio previse paste? Kako mogu da proverim u cemu je problem ali da ne ukljucujem racunar?

Rastavi sve pa prvo vidi da li se igde primecuje trag paljevine

Jednostavno pogledaj da li je nesto "garavo"...
Pa da li si "pogresno namestio" kuler ili ne?

pa ako ti radi racunar onda ti nije nista izgorelo, mada neznam koja je sema ako nesto nagori.
P.S. Ja sam spalio proc...

Zvuci glupo, ali proveri da nije "paljevina" oko konektora na disketnu jedinicu.
poz

Moze biti i prasina, zna ponekad bas da zasmrdi!

1. ne ukljucuj!
2. donesi u servis
3. pregled kosta dz.
pozdrav.

Sada radi sve lepo i nista ne smrdi kada ga ponovo ukljucim, ali jos odavno kada sam menjao modem vise monitor nece da mi prikaze sliku, tako da ne mogu da proverim da li sve radi lepo !!! Kako da resim taj problem? Inace da li graficka kartica radi ako se vrti ventilator na njoj ili je moguce da je ona otisla?

Cika Pera je napisao(la):
1. ne ukljucuj!
2. donesi u servis
3. pregled kosta dz.
pozdrav.
Pregled kosta dz. U Srbiji. Pa ovde se sve naplacuje. Meni su juce u prodavnici naplatili kesu u koju sam spakovao ono sto sam kupio. Hoce da mi naplate gledanje RTS-a na koji u zivotu nisam prebacio, a da mu ne naplate zezanje oko kompa. Ako mu i ne naplate reci ce mu da mu je nesto crklo, onda ce to kao da poprave i da mu to naplate. Nista u ovoj zemlji nije za dzabe.

Prover tvoju graficku u nekom drugom kompu i vidi da li je u njoj problem. Ako nije onda proveri neciju ispravnu graficku kod tebe pa vidi da li radi. Ako ne radi, onda je problem u ploci. To sve vazi ako si siguran da ti je monitor ispravan. Poz.

tarzan1321 je napisao(la):
Pregled kosta dz. U Srbiji. Pa ovde se sve naplacuje. Meni su juce u prodavnici naplatili kesu u koju sam spakovao ono sto sam kupio. Hoce da mi naplate gledanje RTS-a na koji u zivotu nisam prebacio, a da mu ne naplate zezanje oko kompa. Ako mu i ne naplate reci ce mu da mu je nesto crklo, onda ce to kao da poprave i da mu to naplate. Nista u ovoj zemlji nije za dzabe.

Prover tvoju graficku u nekom drugom kompu i vidi da li je u njoj problem. Ako nije onda proveri neciju ispravnu graficku kod tebe pa vidi da li radi. Ako ne radi, onda je problem u ploci. To sve vazi ako si siguran da ti je monitor ispravan. Poz.

Cika Pera je poznati serviser maticnih ploca ovde na benchu tako da ako kaze da je pregled kod njega dz. onda je to tako.

@HeavyRainmaker

Pa ocigledno da je monitor zasmrdeo ! Najverovatnije je prepun prasine koja je negde napraviloa neki kurslus i pri tom izgorela pa zasmrdela. Pozajmi od nekog drugi monitor pa probaj. Ako ima slike - nije ti riknula graficka - ako nema slike - nije ti riknuo monitor vec graficka - ako zamenis graficku (pozajmis) i i dalje nema slike - nisu ti riknuli ni graficka ni monitor vec je nesto trece, a to bi vec moralo da se odnese u servis da tamo neko na licu mesta procacka i nadje "kvar"

@Cika Pera
Nisam znao da si mislio da donese kod tebe. Ako ti hoces da mu uradis za dz. onda svaka cast. Postujem svaki cin velikodusnosti u finansijskom smilsu 😀

Odneo sam u servis i isprobao graficku u drugom kompu i hvala bogu radi lepo, ali kada stavim bilo koju drugu opet nece da se prikaze slika tako da serviser smatra da je maticna ploca u pitanju, sta vi mislite? Jer je moguce da je procesor izgoreo posle stavljanja kulera, posto se serviser razmilsja izmedju njega i maticne?

Cekaj, jesi li ti isti covek? Johny Bravo ili HevayRainmaker? Nema veze.
Jedini nacin da vidis sta je crklo je da skines kuler i vidis da li ima tragovapaljevine na CPU. Ako nema, ti ga ipak proveri u drugom kompu. Pa ako radi, znaci da je ploca riknula.

Nazad
Vrh Dno