Šta je novo?

Izbor telefona u MTS-u

coavasic96

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2014
Poena
225
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Yoga Pro 9i
Mobilni telefon
IPhone 13 Pro Max | Poco F3
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Uskoro planiram da uzmem telefon u mts-u pa me zanima vase misljenje, koji od ovih modela je, i zbog cega najbolji.
Telefoni su sledeci:

-Huawei G700 (5", 1280x720, QC 1,2Ghz A7,2 gb ram, 8gb flash,8 mpx-FHD, Jb 4.2)
-Alcatel C9 (5.5", 960x540, QC 1,3 ghz A7, 1gb ram, 4gb flash, 5 mpx-HD, JB 4.2)
-HTC desire 500 (4.3" 800x480, QC 1,2 ghz A5, 1gb ram, 4gb flash, 8mpx-HD, JB 4.2)
-LG L70 (4.5" 800x480, DC 1,2ghz A7, 1gb ram, 4gb flash, 5mpx, KitKat)

Favorit mi je Huawei zbog 2gb rama i HD ekrana ali zelim da se posavetujem sa vama. :D

Poslednja izmena:
Na papiru, jedina njegova prednost je kitkat. Je l mozes da mi kazes jos po cemu je bolji od ostalih?

havajac ima ips 720p od 5 inča, 2gb rama, mtk6589 i po svemu je najbolji od ponudjenog.

Kako hoce,ja bih ih sve preskocio sem LG ,jer ni jedan nece dobiti sledeci update sem LG modela
A to sa MTK cipom i 2 giga nebitno skroz,eto jedino mozda ekran ,bar meni

Ako po tome da li ce dobiti update sistema gledas da kupujes telefon, spadas u extra sitnu i nebitnu grupu korisnika. Barem za Android trziste.

Uzeti telefon sa 1GB RAM-a trenutno, i jos pogotovu za sledeci Android OS update nema smisla.

Havajac - bez premca. Naravno ako su ti slicne cene.

Iskreno, verzija Androida mi nije presudna, mislim da razlika nije velika izmedju 4.2 i 4.4 (mozda i huawei dobije 4.4 :p ) Ali verovatno ce se tih 2gb rama osetiti, pogotovo u multitaskingu. Jedino sto mozda nece biti Cyanogenmod-a za njega. Posle gledanja recenzija po netu, verovatno cu uzeti Huawei. :)

mtk čipovi nemaju ama baš nikakvu podršku od zajednice, zabranili kinezi .cyanogen na 6589 je još uvek naučna fantastika.

sa druge strane, razlika izmedju 4.2 i 4.4 je isključivo kozmetička i ništa više osim toga . jedino Petica donosi značajne novine
http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

uzmi havajca i pevaj .

Poslednja izmena:
Kokane, sta mislis hoce li ta zajednica rasti ili ne? Pitam zbog podrske update sa 4.2 na dalje posto cu da pazarim Alcatel Idol X pa me zanima. Ne bih ga menjao 2 godine do sledeceg ugovora pa zato.

Dobar broj flagship telefona proslih generacija nece dobiti ni 4.4 bas zbog rama.
Osim Havajca nista od ovih telefona nece biti aktuelno za dve godine, a pitanje je da li ce i Havajac.
I Arc S moze da se koristi danas... Ali je muka ista osim smsa i ppziva. Tako ce i ovi ostali telefoni biti posle 4.4 i malo koriscenja.

Priča se da meizu treba da dobije oficijelni mtk6589 cyanogen, ali ta priča se valja već godinu dana. Sa druge strane novi octa mtk6592 je već druga priča jer je hi-end.

Meni je krajnje nebitna kitkat podrška jer je zapravo marketingški trik, key lime pie treba da donese prave novosti, a stiže i mtk 6752, pa će biti rokenrola.
http://www.phonearena.com/news/Medi...4-bit-LTE-mobile-chipsets-at-MWC-2014_id52869

Do tad, mtk 6589, 6582 i 6592 sasvim lepo završavaju poso sa klot fabričkim jelly bean.

@coavasic96
Ja bi uzeo Havajca, mada nije mala razlika između 4.2 i 4.4, mala je između 4.1, 4.2 i 4.3, zato sve i imaju isto ime. Ipak, 2gb rama, veći ekran više rezolucije i verovatno malo bolja kamera je po meni veća prednost od brenda, novije verzije Androida i dt2w, kada upoređujemo G700 sa L70.

@lepi kokan
Key Lime Pie ne postoji i nikada neće postojati. Sledeća verzija će se zvati na L

Idol x nema nikakvu podršku, čačkao sam ga i mogu reći da ima samo dva roma za njega koji ne rade kako treba - poljski i ruski...
Ista stvar će biti i za taj huawei jer imaju isti chipset pa ti je moj savet da dobro razmisliš pre kupovine.

Uzmi u ruke LG i taj Huawei pa sam odluči šta to je bolje ;)

imam G700 vec pola godine, i sem lose kamere, nemam vecih zamerki ... ima i za njega rom-ova na 4pda.ru poprilicno, ali nije bas elementarno lak za te stvari, pa nisam ni pokusavao, a i sluzbeni je telefon ... + baterija na G700 bas lepo traje, i 2GB RAM-a mu daju komfor ..

Kako hoce,ja bih ih sve preskocio sem LG ,jer ni jedan nece dobiti sledeci update sem LG modela
A to sa MTK cipom i 2 giga nebitno skroz,eto jedino mozda ekran ,bar meni

Imam LG Optimus G koji je izasao jako davno, ima iste karakteristike kao Nexus 4, a jos uvek je zvanicni JB 4.1 na njemu, nema update-a. LG je jako los sto se tice update, oni jednostavno izbace telefon sa trenutno aktuelnim sistemom i kraj, teraju dalje, tj izbacuju nove modele.

Zanemarujuci podrsku i custom romove, za koje je pitanje koliko ce ti realno i trebati ako nisi neki "super geek user", ja bih se od ponudjenih odlucio za Huawei zbog vise RAMa i vece rezolucije. E sad najbolje je da licno odes u neku poslovnici i da neko vreme cackas oba i vidis koji ti odgovara.

Huawei je i malo skuplji.
Nov na mobilnom svetu je 190 vs 137€.
Doduše po oglasima je 155 vs 120€

U MTS ponudi (uzimam paket Mix Net M kao referencu):
LG mix net M - 9600,00 din.
Huawei mix net M - 12300,00 din.

Ja se isto razmišljam koji tel da kupim i da li da ga uzmem preko MTS-a ili preko oglasa, a u MTS-u da uzmem 50%.

Mix Net M je 1140 din.
50% - 570.
570 x 24 meseca = 13.680 din.
Znači ušteda za manji paket je ~120€.

Pokrivenost mreze MTS 3g signalom je uzas tj ima ga ali kao da ga nema ,ako uzimas net paket bolje bezi kod drugih
Ako bas moras kod njih,onda uzmi 50%popusta a telefon kupi sam

Cao svima, zanima me koji telefon uzeti uz paket mixnet M, dodao bi mozda 10.000 za aparat ili mixnet l pa za dinar.
E sad zanima me da telefon ima sto bolju kameru, da moze mail ( sto je standard).
Nije mi bitan proizvodjac, skoji je softver .......

Сваки апарат је прескуп када се прерачуна са 50% пупуста. Изгледа да ће посао са телефонима да крене тек кад укину тај попуст.

Preskup je, ispada 240e otprilike uz MixNetL.
ih ala su preterali :/ znam da ih imaju u ponudi, ali nisam znao da su toliko preterali, onda nikako 808, ček da vidim šta još ima tu fino... pa nažalost sve sa dobrom kamerom prevazilazi budžet ihaha. tako da gledaj nešto što je lepo za svakodnevnu upotrebu, a ima prosečnu kameru. ja ću u mts-u uzeti pop c7, mislim da je za tu cenu naj. 5" ekran (doduše šnj), quad core i 1gb rama. aaaaaaaand its gone :/ sad vidim na sajtu da ga nemaju više, razgrabio se :/

Poslednja izmena:
Vrh Dno