PCBeast
OC Guru
- Učlanjen(a)
- 30.11.2006
- Poena
- 585
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Vidis Pc Beast, ti kazes da pII 955 ide na 3,8Ghz max a ja znam dosta ljudi koji ih voze na 4+ Ghz sa dobrim hladjenjem, c3, valjda ce se i sami javiti![]()
Voleo bih te ljude bas da cujem,nek se jave..Pa da prodiskutujemo
Drugo vidis da sam se ogradio napisavsi da je noviji stepping malo elasticniji.
U doba kada je Yorkfield postojao C3 revizija nije ni bila na pomolu a ni svaki C3 ne garantuje
bolji OC.
Kad bi izvlacio statisticki podatak,uvideo bi da je prosek upravo tih 3.8 Ghz do 3.9 Ghz a da su redji svi
oni koji idu preko.
Uostalom, pII 955 oc je za sada sasvim dovoljan a na am3+ plocu ce moci BD, dakle bolje je i to pa preci na bd za smesan kes nego pazariti polovan q9550 za 150e :d i ostati zaglavljen sa ddr2 i low gpu usage potencijalnim problemom koji imaju ovi matori c2q.
PII 955 je dovoljan slazem se,za neke nezahtevne korisnike i za neku mainstream kartu.
Ali kao predlog za dalju buducnost je velika greska.
Svako ko misli da ce da ga sluzi i za sledecu generaciju karti se grdno prevario.
Ono sto je sad Hi End bice Mainstream u sledecoj generaciji karti i samim tim
takav CPU postaje za sigurno usko grlo a to ipak zapada u oko i iritira korisnike.
Ne znam ko te slagao za low gpu i direktnu vezu sa Q2Q ?!
Low GPU usage je delikatan fenomen i ima vise faktora uticaja zasto se pojavljuje.
Ploca kao upgrade?Pitanje je da li ce biti jer se i sad traze nove ploce za Bulldozer a
tek kad izadje onda ce ponovo menjati i neki drugi chipset,varirace neke karakteristike,performanse i sl..
Ni sa jednim socketom nikad nisi na cisto niti je to ikad bilo tako.
I ja ne poredim PII sa SB, to nije realno, jednostavno SB je bar sto se tice zahtevnosti igrica danas malo poranio
Za video obradu je tata. Ali ti treba i tatina plata za jedan sb, solidnu plocu i ddr3, i to tate poslanika :d
SB uopste nije skup pogotovu ne za ono sto nudi.
Ploce takodje nisu skupe,cak su upravo bas pristupacne a za SB treba gledati da ploca ima
dobru naponsku sekciju a sve ostalo je u sklopu potencijala procesora kada govorimo o overkloku.
Poslednja izmena: