Šta je novo?

Izbor CD pejera

Ok momci, otišli ste predaleko u offtopic. Čovek je pitao za savet oko cd plejera, ako ima neko još nešto da doda na tu temu neka napiše. Ako hoćete da nastavite u istom smeru otvorite zasebnu temu, recimo "pc vs. cd transport", pa udrite do mile volje.

ps. ne znam za Šucin pc, nisam se zanimao za detalje, inače me digitalija jako slabo zanima.

Znam Nikka licno i forumsko prepucavanje mu nikad necu uzeti za lose i sl. Sto se tice teme, ako bas zeli cd player jedino Marantz. Modeli mogu biti 6000 ili 60002, ako nadje u odlicnom stanju 63 neka.

Znam Nikka licno i forumsko prepucavanje mu nikad necu uzeti za lose i sl. Sto se tice teme, ako bas zeli cd player jedino Marantz. Modeli mogu biti 6000 ili 60002, ako nadje u odlicnom stanju 63 neka.

Ni meni nije smetalo prepucavanje. Cuo sam 2 suprotna misljenja, nije skodilo.

Koja bi bila realna cena za ove Marantze sto si naveo?

Vidim da se na ebayu model 6000 moze naci za nekih 120 funti.

Na KP vidim jedan model 63 za 80evrica.
Pratim oglase na KP , i u Nisu nije neki izbor.

Moze li neko porediti ove CD plaejere u odnosu na zvuk sa PC preko Sony MDS JE510, cija je cena 55 evrica.

Odmah da se ogradim, za sada ne nameravam da izdvajam puno para.

Jednostavno trazim neki CD player ili DAC(Mini Disk) koji ce da izvuce maksimum iz kombinacije Wharfedale 10.1 i Marantz PM 55.

pokusaj da nadjes filipsa 960 ili 850 mk2 varijante, marantz plejeri iz tog doba su u sustini filipsi, (kao i sto su philips pojacala marantz), mislim da ce se dobro slagati sa tvojim pm55..

Ko kaže da uz Marantz pojačalo mora da ide i Marantz plejer, to uopšte nije tako. Marantzovi plejeri su izvikani i ne vrede toliko.
Ako postoji opcija da se kupi polovno daleko je bolja varijanta uzeti naki polovan Sony es, to će da sahrani svaku kombinaciju PC+Dac u toj cenovnoj klasi.
Ne govorim napamet, imam Maranzovo pojačalo PM15-S1 upravo u kombinaciji sa Sony cdp xa3 es, oba kupljena polovno u mint stanju pre 3 godine (pojačalo bilo 850 a cdp 250) i evo i danas rade besprekorno. Za cenu koliko danas kostaju polovni sony es ne može ništa da se kupi bilo od Dac-ova ili novijih cd plejera a da ima makar približan zvuk es seriji Sony-ja.

Ko kaže da uz Marantz pojačalo mora da ide i Marantz plejer, to uopšte nije tako. Marantzovi plejeri su izvikani i ne vrede toliko.
Ako postoji opcija da se kupi polovno daleko je bolja varijanta uzeti naki polovan Sony es, to će da sahrani svaku kombinaciju PC+Dac u toj cenovnoj klasi.
Ne govorim napamet, imam Maranzovo pojačalo PM15-S1 upravo u kombinaciji sa Sony cdp xa3 es, oba kupljena polovno u mint stanju pre 3 godine (pojačalo bilo 850 a cdp 250) i evo i danas rade besprekorno. Za cenu koliko danas kostaju polovni sony es ne može ništa da se kupi bilo od Dac-ova ili novijih cd plejera a da ima makar približan zvuk es seriji Sony-ja.

I kad mu crkne laser može da ga baci u kontejner za đubre, što je samo pitanje trenutka obzirom na godište. Drugo, zvučno gledano, novija generacija Marantz plejera (poput 7001ki) nije ništo lošija od tih matorih Sony-ja. I, na kraju, jesi ti probao Marantz cd15 koji ide uz tvoje pojačalo pa tvrdiš da je Sony xa3es bolji? Nisam siguran da je tako.

Nesto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/Philips-CD820-upgrade-2843238-oglas.htm?filter_id=5799883 to je cdm4/19 swingarm transport, em skoro neunistiv em ga imas u 40% plejera iz philips/marantz/grundig grupacije. Ja sam za oko 1000 din nabavio dva takva transporta (imam ih 5 ukupno) ako covek dobro radi upgrade mozda se moze dogovoriti nesto, imam philips cd620 (tda 1541), philips fa860 pojacalo (u sustini marantz pm64mk2 bez a klase), povezani su mogami neutrix interkonektima, oehlbach rattlesnake 3mm kablovi do zvucnika, pioneer cs990 zvucnici, slusam akusticni rock, ambient, malo bluza, sve to zaista lepo zvuci.

Pre cd plejera pojacalo je bilo povezano sa kompom, sb live gold kartica, kvalitetno cm napajanje (ac-bel) losless formati i najnize 320kbit mp3 i veruj mi da je i ovaj jeftini filips razvalio sve to sto se tice kvaliteta, scene, definicije zvuka, sto se sony plejera tice pokusaj naci minmum 229es ili jaci model...

XA3 ES ima nabavljiv laser (to mi je bio bitan uslov kod kupovine pa sam bio proveravao). Ja nisam imao potrebe da menjam laser (nadam se i da neću imati). Postoje ES modeli koji imaju nabavljiv laser a postoje i oni koji nemaju pa o tome svakako treba voditi računa kod kupovine.
Taj CD15 mislim da teško može da se nađe polovan ispod 600 evra, a Sony je mene koštao 250 evra. Nisam siguran da bi CD15 bio toliko bolji ako bi uopšte bio bolji. Ne mogu da tvrdim jer nisam slušao CD15.

Nesto ovako? http://www.kupujemprodajem.com/Philips-CD820-upgrade-2843238-oglas.htm?filter_id=5799883 to je cdm4/19 swingarm transport, em skoro neunistiv em ga imas u 40% plejera iz philips/marantz/grundig grupacije. Ja sam za oko 1000 din nabavio dva takva transporta (imam ih 5 ukupno) ako covek dobro radi upgrade mozda se moze dogovoriti nesto, imam philips cd620 (tda 1541), philips fa860 pojacalo (u sustini marantz pm64mk2 bez a klase), povezani su mogami neutrix interkonektima, oehlbach rattlesnake 3mm kablovi do zvucnika, pioneer cs990 zvucnici, slusam akusticni rock, ambient, malo bluza, sve to zaista lepo zvuci.

Pre cd plejera pojacalo je bilo povezano sa kompom, sb live gold kartica, kvalitetno cm napajanje (ac-bel) losless formati i najnize 320kbit mp3 i veruj mi da je i ovaj jeftini filips razvalio sve to sto se tice kvaliteta, scene, definicije zvuka, sto se sony plejera tice pokusaj naci minmum 229es ili jaci model...

Jel' to onaj moj namunjeni CD620? :D Taj oduvao neki malo skuplji USB dac kod mene uz opste smejanje i priznanje vlasnika :) A sto se tice FA860, daleko je on od Marantz PM64MKII, veruj mi ;)

Ne bih rekao Sony 229ES, pre bih rekao 227ESD (ali mark2 sa 2x1541A R1) ili 337ESD. Imao sam ga dosta vremena, izuzetan CD za male pare. A sto se tice lasera, onda ipak najbolje Philips/Marantz sa nekim CDM4/19. Moze i Micromega (isto 4/19), prelep i zvucno sasvim dobar za te pare.

A za ~250e, u poslednje vreme sto sam slusao, Cambridge Audio CD3, izuva. Ali bukvalno. 4xTDA 1541A, sjajno uradjen, deluje kao plastikaner spolja ali... Jako ozbiljna masina.

Jeste zhule, tvoj 620, zaista sam zadovoljan njime. pobrkao sam marantze, u pitanju je poredjenje sa 54kom, (fa860), e a kakvi su denon plejeri iz 1xxx serije, jel ima neko iskustava, kazu da su najmasniji u niskom delu spektra...

Philips CDM-4/19 nije lako nabaviti, kad crkne samo ga bacim i uzmem novi?

Kad ti crkne CDM- 4/19, dacu ti isti takav 4/19 iz Philipsa koji cita u sekundu sve sto mu ubacis. Previse mistifikujete te i mnoge transporte. Sve to ima za sitne pare... A od Denona se isplati 1420 za eksploataciju, lako je nabavljiv laser...

Poslednja izmena:
Kolika bi bila realna cena za taj Denon 1420?

Preporucite neke plejere za koje postoji lako nabavljiv laser do 70 evra.

Cisto da ne lupas glavu koji CD ima koji konverter i laser:
http://vasiltech.nm.ru/CD-Player-DAC-Transport.htm

Realna cena za DCD-1420 bi bila oko 60-70e, sto vazi i za 1460/1520/1560. Zvucno za te pare korektno ali ne vise od toga, a konkretan transport u 1420 (KSS-150A / KSS-210A) nista posebno... zna da ima problema sa citanjem, itd, itd. KSS 151A je vec posebna prica, kod mene su citali bukvalno sve. Sto vazi i za CDM 4/19 (odlican transport).

CD plejeri do 70e, zvucno odlicni, su ti Onkyo Integre, ako imas hrabrosti zbog lasera (NEC magnetni trasport).

Denon 1420/1520 takodje dobar ali do 70e.

Licno preferiram Philips (CDM 4/19 i TDA 1541A) sto mozes da nadjes u nekom Marantzu (CD40, CD50, CD60 itd.), Philipsu (nesto jeftinije, CD620/630 i sl.).

Za malo vise para (plafon 100e) Sony Esprit 227ESD i slicni, sa TDA 1541A i KSS 151A laserom.

Tesko da ce za te pare da nadje 1420/1520... Obicno ih cepnu na oglasima izmedju 100 i 150e. U vecini slucajeva, KSS laseri su ispod 1000din. A CDM 4/19 je izdrzljiv i brz dosta, nije to XWave ili Vivax dvd od 2000din sa onim filc papir fiokama :D
Evo jos jednog sajta sa spiskom transporta i lasera: http://diy-hifi.net/2012/01/

@ Nikk i Zhule, veliko hvala za informacije.

Pregledah KP, ima sva 3 modela Denona koje je zhule pomenio od 110 - 150 evra.

Pa da, te su cene, niko ih ne daje ispod 100e. E sad, to sto Zhule-tu, tebi, meni, nekom desetom, nesto zvuci za 50e, a nesto za 500e, to je druga stvar kad poredimo s necim sto isto ili bolje zvuci, a kosta manje, pa na osnovu toga formiramo cenu i tom nekom X uredjaju.

Za 110-150e ima daleko boljih CD plejera od tih Denona, pre godinu/dve bilo je bar 5 komada na oglasu u isto vreme, svi oko 70e, na osnovu toga sam i rekao da toliko vredi. A sad ako jedan trazi 150e a drugi vidi od njega, to nije merodavno.

Ako cene ostanu takve, onda nemoj ni da gledas Denona, imas Sony Esprita a bogme i Micromegu i ostale da biras :)

A da, http://www.kupujemprodajem.com/Cambridge-Audio-azur-540c-2968559-oglas.htm?filter_id=6578438

KSS 213, laser od 500 dinara i Wolfson D/A konverter...

Poslednja izmena:
U tim Cambridge playerima je sve od po 500din :D Sala mala, ali vrlo blizu istine... Najbolji detalj je onaj Designed in the UK by CA, London, England. A to sto je Manufactured in P.R.C, nigde nema, al zato na svakoj delki unutra po 5 hvalospeva napisali :D A da, pise pozadi Manufactured in an ISO9002 approved fasility, pa cemo da se mislimo gde je to :D Hahahaha, sve ce da napisu, samo da zamazu gde je stvarno pravljen.
A za ne tako velike pare, od Micromege ima samo ovo: http://www.kupujemprodajem.com/micromega-stage-1-2970370-oglas.htm?filter_id=5770435, sve ostale su skuplje, ili sa odvojenim transportom + DAC. Ali zato ima od drugih brendova ihaha sta da se probere dobro do 100 ili 150e. Izbor je prevelik...

Linn kad bi prestao i gramofone da proizvodi, mogao bi komotno da stavi katanac na vrata. A to sto ce da ukine cd i predje na streamere, nije nova informacija, odavno svi oni to planiraju, a na polju digitalnih jednostavnijih uredjaja, mislim da ce jako brzo da budu nekonkurentni, jer ce mnogo druge znj firme da ponude sve to isto po boljim uslovima. Slicno kao sto se i Samsung probio od nedavno sa Android platformom, a do juce bio skroz nebitan i daleko od vrha. Media playere i ostalo i sad vec prave neke nebitne firme, pa se kupuje dosta, slicno je i sa mob. telefonima, sa Huawei modemima i ostalim plasticnim zvrckama. Tako ce i te famozne ostrvske firme same sebe da urnisu, jer ce to isto sto budu nudili i drugi po znatno nizim cenama, oni pokusati i dalje debelo da naplate, a neke kvalitativne razlike i nece biti.

Nece oni da prestanu da prave cd playere zato sto imaju takvu ideologiju vec pada interesovanje i nema profita u toj oblasti.
Dok postoji profit od gramofona pravice ih a ne zato sto smatraju kako je to neprevazidjeno.
Realno, danas je cena tehnike mnogo pala u odnosu na prethodne decenije i hifi firme moraju nauciti to ili da nestanu u zaboravu potrosacke industrije.

Hi-Fi kao takav je odavno postao elitistički hobi i kao takav će uvek imati neku određenu klijentelu. Zato tu više i nema nekih velikih koncerna kakvi su nekad bili Marantz, Philips, Sony, itd... Iz istog razloga ni Linn-Naim neće sa svojim streamerima osetiti nikakav udar jeftinih kineskih uređaja. Oni imaju svoju klijentelu koja za konfekciju jednostavno nije zainteresovana niti će ikad biti jer njih uopšte ne zanima da jeftino prođu.

Mislim da se moze napraviti poredjenje sa auto industrijom, daleki istok prodaje jeftino, upotrebljivo (pa i kvalitetno) ali ko hoce aston martina zna zasto ga kupuje, na svetu ima sve vise sirotinje ali i sve vise bogatih (nas iz srednjeg sloja je sve manje)..

Sta mislite o Grundig cd 8200, za male pare 35E?

U medjuvremenu sam kupio Sony MDS JE510, sutra mi stize Mogami 2549 kabl, pa cu da ga povezem sa pojacalom.

To bi trebalo da je 1541 DAC, za te pare je odlican ako je potpuno ispravan.

Nije to taj, CD koji si naveo u linku je Grunding 8150, a ovaj za koji sam se raspitivao prodaje tip iz Nisa a model je 8200

Nazad
Vrh Dno