Šta je novo?

izbor AM2 ploce

cagrovac

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2006
Poena
301
ovako troumim se izmedju sledecih ploca:
1. Asus m2n-e
2. MSI k9n Platium
3. MSI k9n Ultra

zanima me vase misljenje/alternativa ovim plocama. na plocu bih stavio Athlon x2 3500.

zanima me jos koja je razlika izmedju 2 i 3 ploce.

p.s. jos jedan od bitnijih kriterijuma je da PCI slotovi podrzavaju rad sa karticama koje taze 5v (skystar2) sto se tice MSI u tehnickim upustvima pise da rade a za asusa nisam uspeo nigde da nadjem

Poslednja izmena:
kakav je odnos ove ploce prema Asusu ako se uzme u obzir da ne nameravam "ChipTuning" ni jedne ni druge.

sa asusovog sajta sam skinuo user manual te ploce i tamo nasao da koristi PCI 2.2 . e sad PCI 2.2 bi trebalo da radi na obe voltaze ali...

P.S. znam da sam malo dosadan sa ovim SkyStarom 2 ali me morate razumeti ona pretstavlja poprilicno bitnu stavku u mojoj konfiguraciji a opet nisam spreman da ulazem dodatnu svotu novca za Externu verziju SS2 koja kosta poprilicno

ako neces da chipujes bolje MSI

Moze neki link za to cipovanje. :smash:

Hvala

Imam ja jedno pitanje. Kakve su ploce zasnovane na Uli - jevom cipset-u? Znam da su njihove ploce za S754 imale nizak overclock, pa me interesuje da li su se stvari promenile.

Ovo ispada da je Uli u rangu, pa cak i bolji od bilo koje nForce ploce za AM2. Kakvi su rezultati sto se tice grafike (sinteticki testovi i igre) u odnosu na nForce?

Tesko da je tako. Ima vise nForce modela (NF4 i NF5) koji bez problema rade na 350-360, pa i vise. Ipak, da je razlika mala, to je vise nego sigurno. Na defaultu tesko da razlika moze da bude vise od par procenata.

Sad je pitanje da li Manchin rezultat pravilo ili izuzetak. Ako je bliže pravilu onda se taj MSI Uli nameće kao dobro AM2 rešenje za neekstremne overklokere na budzetu.

Jedina moja zamerka na K9NU-V je vrlo siromasan izbor voltaza sto naravno ogranicava ozbiljniji O/C, ali ako ste korisnik koji ce poterati procesor na default voltazi, pa koliko moze, ovo je prilicno fina ploca. Za CPU daje oko 1.4, a za memoriju 2.05v. Obzirom da je medju najjeftinijim plocama i da ima 2x ATA133, nezahtevni korisnici bi mogli da je uzmu u razmatranje. Po performansama ne zaostaje za NF5 plocama
Ne znam dali je izuzetak ili pravilo, mada sam na par mesta na netu video rezultate preko 300fsb

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno