Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

OT: Dobrodosao nazad Zoni :Klanjanje

Desava mi se kad kliknem na neki DL link,otvori se novi tab sa gomilom hijeroglifa.Onda moram na COPY LINK ADRESS pa u flashget sto moze poprilicno da smori ako se skida vise manjih fajlova.Jel postoji neko resenje za ovo?

I meni se to dešavalo, obično sa RAR fajlovima.

Desava mi se kad kliknem na neki DL link,otvori se novi tab sa gomilom hijeroglifa.Onda moram na COPY LINK ADRESS pa u flashget sto moze poprilicno da smori ako se skida vise manjih fajlova.Jel postoji neko resenje za ovo?

To nema veze sa Operom.

Opera 9.02 RC1: http://snapshot.opera.com/windows/o902w_8584.exe

Changelog:

Fixed crash on live.com
Dialog again appears when subscribing to feeds
More fixes to falsely greyed out properties on bookmarks
More fixes to Gmails spellcheck
Yahoo mail beta should now work better
Fix for flash videos not always working on youtube and elsewhere
Added support for selectNodes and selectSingleNode
Updated OpenSSL due to http://secunia.com/advisories/21982/

Resenje glasi: Desni klik na link>Save target as

Opera!

nikako mi nije jasno cemu sluzi opcija RESUME kod opere ako nesto download-ujem,kada mi se prekine konekcija ja se ponovo zakacim ali nece da nastavi zapoceti download da li mogu nekako da pokrenem download preko DAP iako koristim operu probao sam i sa mozilom al dzaba cak sam kopirao tacnu adresu iz opere odakle skida fajl i ubacivao u DAP ali kaze da takva adresa ne postoji,mozete zamisliti moje muke jos kad vam kazem da je u pitanju modemska veza a krenem da skidam 80MB i prekine mi na nekih 55MB...........POMAGAJTE!!!

probaj recimo da koristish FlashGet i pogledaj kada krene da skida da li je otvorena samo jedna konekcija sa fajlom ili vishe... ako ide vishe onda ce ti sigurno raditi PAUSE/RESUME...

a ako ima samo jedna konekcija ka fajlu kada se skida - onda nema RESUME i buduce vece fajlove skidaj, recimo, na faxu ili kod druga i prebacish ih na Flash memoriju...

Ja sam ovih dana kao default stavio GreenBrowser. Ne zato što sam razočaran u Operu, nego sam raspoložen za promenu. Osim toga, Opera ima užasan starinski način za snimanje slika "right click -> save image itd.", dok GB ima automatsko snimanje jednostavnim prevlačenjem. Maxthon za isto to traži da se drži pritisnut CTRL, što je meni potpuno blesavo komplikovanje, pokušao sam BC-a (autora Maxthona) u više navrata da ubedim da makar stavi opciju bez CTRL, ali ne vredi.

Da li si probao ctrl+ levi klik? Po mom misljenju, ubedljivo najbolji nacin snimanja slicica.
Takodje, ukoliko imate sporu vezu, obavezno u neki od toolbar- ova ostavite ikonicu kojom kontrolisete ucitavanje slika. Od potpunog, preko ucitavanja slika koje su cache- u, do nikakvog ucitavanja slika. Cak i kada izaberete poslednju opciju, mozete iskoristiti desni klik- "reload image" da pogledate samo onu slicicu koja vas zanima.

Verovatno postoji jos forica za koje ni ne znam, tako da bas i ne mozes reci da Opera ima "uzasan starinski nacin za snimanje slika". :)

Opera moze da nastavi DL samo kod onih fajlova koji se nalaze na serverima koji to dozvoljavaju. Nisam siguran da li DL menadzeri to omogucavaju i u svakom drugom slucaju.

Izasla Opera v9.02

usput primetio sam da se lepo integrise sa download managerom: FlashGet i dobija se desnim klikom na stranicu opcija download ALL using FlashGet za skidanje svega :)

Kod nekih sajtova ce moci dl menagerom ako nece opera
ali ima onih kod kojih resum nije podrzan

Da li se desava jos nekome da mu Opera 9 iz cista mira prestane da salje i prima podatke, jednostavno stane sa ucitavanjem? Ne pomaze ni refresh, ni novi tab, ni da zatvorim sve tabove, nista apsolutno dok ne restartujem Operu. Onda opet radi normalno neko vreme i opet se ukoci...
Ovo mi se desava samo na poslu, gde na net izlazim preko proxy servera (ISA Server). Nemam problema sa konekcijom, sve ostalo radi normalno (torrent, MSN, drugi browseri) samo Opera zabada :wall:

Ja imam slicne simptome i to bez proxy-a, da li je neko resio ovaj problem?

Mail klijent isto - jednostavan do te mere da manje opcija ne moze da ima. I opet vazi isti odgovor kao i za IRC klijent - nije potreban.

Meni mail otkad sam ga namestio za gmail obavlja posao vec skoro godinu dana. Bukvalno mu nista ne fali. News je takodje ok a i RSS.

Opera moze da nastavi DL samo kod onih fajlova koji se nalaze na serverima koji to dozvoljavaju. Nisam siguran da li DL menadzeri to omogucavaju i u svakom drugom slucaju.

zasto koristiti Operiu za skidanje fajlova kad postoji oooogroman broj Download Managera koji su posebni programi napisani da rade samo download...

Uzgred, evo dokaza da Opera Pop-Up Blocker ne obavlja bas svoj posao (mada verujem da bi se jos gore proveli u nekom drugom browser-u):
yhbt.mine.nu/t/n164fr.torrent
warning: iskljucite zvuk ili utisajte...

Poslednja izmena:
zasto koristiti Operiu za skidanje fajlova kad postoji oooogroman broj Download Managera koji su posebni programi napisani da rade samo download...
Zato sto se(bar meni) cesto desava da skidam vise fajlova za redom manje ili srednje velicine i jednostavno me mrzi ili mi ne pada na pamet da svaki put radim copy/paste,ovako samo kliknem i vozi.Inace resume u operi 9 jako dobro radi.

pa firefox i flashget plugin i ne da nema copy/paste nego automatizam... + imash opciju "Download selection" gde samo selektujesh shta zhelish da se skida...

Ja jednostavno ne volim DL menadzere. I nije stvar u tome nego da li ti menadzeri podrzavaju RESUME i na serverima koji to sami po sebi ne podrzavau, odnosno da li je to uopste moguce? Posto Opera ne podrzava.

Da li si probao ctrl+ levi klik? Po mom misljenju, ubedljivo najbolji nacin snimanja slicica.
Nisam. Tj. probao sam, ali tek sad kad si mi ti rekao. :)

No, svakako nije ubedljivo najbolji način snimanja sličica, ubedljivo najbolji način ima GreenBrowser. Levi klik mišem na sliku i dok se drži pritisnut taster povući miša malko udesno (ovo se može podesiti, da li udesno, da li dole, da li oboje, da li nešto četvrto). Tada će GB automatski snimiti sliku na lokaciju koju smo u njemu definisali za snimanje slika. Ako ista slika već postoji napisaće u tray-u da postoji, ako postoji različita slika sa istim imenom on će novu sliku automatski preimenovati. Moguće je definisati da se snimljene slike klasifikuju u podfoldere po domenima. Maxthon ima nešto slično, ali se mora držati i CTRL.

Postoji jedna slabost kod GB-ovog načina snimanja, naime ako je slika ujedno i link (kako je npr. na webshots albumima) onda ovaj štos ne radi (postoji "workaround" ali uošte nije elegantan).

Poslednja izmena:
Ovaj put nije fora samo u tome, vec je resume ultra-mega-giga lose odradjen u novoj Opera-i... :S:

Malo pre sam skidao novi foobar i zaboravio da idem na copy link address (sto aktivira flashget), al' rek'o aj' da pustim Opera-u, medjutim, download stao na nekih 70%, ja ga stopirao i ponovo pokrenuo (da ga reanimiram :)), a za rezultat sam dobio fajl od 8 bajta... :wall: Flashget obavio posao odlicno i to sa par otvorenih konekcija prema serveru...

Poslednja izmena:
Ma krsh ti komp :D :D :d

Meni se to nije desavalo ;)

Poslednja izmena:
koristim samo taj operin menadžer iiii za moje potrebe dosta.(zadovoljan korisnik)

I meni extra radi resume u operi,dok je u 8-ici lose radio.

Zadnjih dana imam jedan čudan problem sa Operom 9.01 koji nisam imao prije. Kada imam otvoreno 15-20 tabova Opera počinje da radi sporo, recimo kliknem na neki tab da me prebaci na njega, i moram da čekam oko 2 sekunde da mi ga prikaze, i sve je tako sa zastojem, sve sjecka po 2 sekunde, ako hocu da kliknem na neki link ne prikaze mi pointer misa u obliku ruke vec trebam drzati na linku da on skonta je to link, sve je tako sa zastojem od 2 sekunde. Do prije par dana nisam imao tih problema.

Da li je neko imao ovih problema?

Vidim da je izašla Opera 9.02, možda bi bilo bolje kad bih nju instalirao. Da li mogu samo da je instaliram preko ove verzije ili je bolje da ovu reinstaliram prije toga?

@Vader

Meni je ovaj simptom poznat, znam sigurno da mi se to dešavalo ali ne mogu da se setim kad, što verovatno znači da sam taj problem imao sa Operom 8 a ne 9. Nemam ideju gde je problem, ali sam primetio da Opera zna ponekad da guta memoriju i izgleda da je povremeno treba minimozovati.

Vrh Dno