Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

dr.Tiristor je napisao(la):
Cemu sluzi?:trust:

Opera does not have in-built support for Microsoft's Windows-specific ActiveX technology or the VBScript scripting language.

Opera does however support the use of Netscape compatible plugins, which can provide similar functionality to most ActiveX controls. Java is also supported (provided it is installed), and is the most widely used language for embedded programs on the web. Opera also supports JavaScript, which is the most common scripting language used on the Web, and is usually preferred instead of VBscript. All of these technologies are, unlike ActiveX and VBScript, available on multiple platforms.
Bilo ti je tesko da procitas sa linka?

Corey je napisao(la):
Kako da widgete koje sam koristio u Beti prebacim u Full?
pokušao sam da ih prebacim na mesto gde su sadašnji,ali neće,ne vidi ih.
Ata ima od widgeta? Ja mislio da to niko ne koristi, tj, da su shit zivi.

Bokaco je napisao(la):
Ata ima od widgeta? Ja mislio da to niko ne koristi, tj, da su shit zivi.
Po mom misljenju i jeste nepotreban dodatak. Verovatno ce se naci populacija koja ce to koristiti, ali za mene jedna potpuno beskorisna opcija.

Ja sam instalirao par widgeta, čisto da vidim kako to izgleda. Naravno da ih ne koristim, ali ne smeta da stoje, leba ne traže.

Instalirao sam nekoliko widgeta da vidim kako izgledaju, ali aktivno koristim samo touchtheSky, za vremensku prognozu, nekad bacim pogled na njega.

Може се свакако наћи пар корисних ствари код виџета. Елем оно што користим на послу је већ споменута временска прогноза, календар, конвертор валута и виџет за пресловљавање (транслитерацију латиница - ћирилица) - ваљда једини српски виџет за сада :)

Пресловљавач

Ma cirilica razbiva, samo se uvek zbunim kad je vidim na netu :)
Sad cu da vidim konverter valuta...

Probao sam nekoliko i imam nesto da velim na tu temu:
Kako je moguce da ovako ozbiljan (pitanje je da li je) pretrazivac nema mogucnosti namestanja sta ce da se otvori u novom tabu, velicine tabove, opcija da po defaultu snima u complete html formatu, kvalitetnu costjumizaciju "barova", a ima stvari koje su mu bespotrebne samo tako. To su widgeti, mail client, i jos stosta...

To je kao nas jugo kome je ugradjen nitro i playstation. Ko razume, razume...

Zbog toga je FF neprevazidjen. Namestis ga kako zelis i gotovo.
A, za one koje ne zele namestanja, dovoljan je i obican i IE.

Mene najvise nervira sto ne otvara sve strane kako treba. :S: Zar ni posle toliko godina nisu naucili neke najosnovnije stvari!? :wall: Ovo ostalo mi je manje bitno...

na http://www.sk.co.yu/ ne ispisuje kratak tekst kad se mišem prelazi preko naslovne stranice

a primjetio sam da kad na jednom forumu (ne znam kako je na ostalima) kad editujem neku svoju poruku onda me kasnije vrati na tu stranicu, ali je ne učita (samim tim ne prikaže te moje izmjene nekog posta) već je izvadi iz keša, pa moram refreshovati da vidim te promjene, a nije tako bilo u Operi 7.54 koju sam koristio prije Opere 9

@RazbojNick
Nemam zabelezeno (kad sledeci put naletim, ostavicu link), al' ovih dana sam jurio neka cuda za DCOM i C#/C++ (i relativno stari i vrlo novi i moderni sajtovi puni flash-a i raznoraznih sminki), pa sam neretko morao da otvaram strane u glupom IE-u 5, zato sto Opera brljavi. :S:

Da, zaista.

Bezveze što ne mogu napraviti da to normalno radi :(

Delija je napisao(la):
@RazbojNick
Nemam zabelezeno (kad sledeci put naletim, ostavicu link), al' ovih dana sam jurio neka cuda za DCOM i C#/C++ (i relativno stari i vrlo novi i moderni sajtovi puni flash-a i raznoraznih sminki), pa sam neretko morao da otvaram strane u glupom IE-u 5, zato sto Opera brljavi. :S:

И онда искористиш оно што сам дао на претходној страници. Ево управо сам пробао и кликнем лепо "View in IE" и плагин лепо прикаже страницу.

ActiveX Support in Opera

@Делија

Ди ти се деде линк? Нема везе, знаш на коју страницу сам мислио.

CyberGasty je napisao(la):
@Делија

Ди ти се деде линк?
Vidi nema posta. Svašta :trust:

Jel' se mora dati email adresa da se downloada ovaj plug-in?

Нема никакве активације и слично, одмах скидаш фајл чим упишеш мејл (неки). :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ко што ти рекох са оним плагином све лепо ради, стиснем дугменце "View in IE" и отвори лепо у новом табу страницу, горе доле, све лепо ради. Ево ти и сликица

Prilozi

• Screen053.jpg
    Screen053.jpg
    250.3 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Neke strane moze lepo da prikaze ako se namesti identify az mozzila ili ie.

CyberGasty je napisao(la):
Ко што ти рекох са оним плагином све лепо ради, стиснем дугменце "View in IE" и отвори лепо у новом табу страницу, горе доле, све лепо ради. Ево ти и сликица

Danke! ;)

Probacu...

Poslednja izmena:
Moze li da snima stranicu poput IE u mht. (znaci u jednom fajlu)?

Al' radi kako treba :D

Jel' moze nakako u Operi da se disable-uju ona reagovanja na pokrere misa, tipa ako pritisnes levi/desni taster misa i uradis taj i taj pokret da te Opera vrati korak unazad ili sta vec ima...? Jako me nervira kad slucajno pritisnem slucajno i desni taster misa pa me vrati korak unazad...

Shobe je napisao(la):
Jel' moze nakako u Operi da se disable-uju ona reagovanja na pokrere misa, tipa ako pritisnes levi/desni taster misa i uradis taj i taj pokret da te Opera vrati korak unazad ili sta vec ima...? Jako me nervira kad slucajno pritisnem slucajno i desni taster misa pa me vrati korak unazad...

uncheck opera:config#UserPrefs|EnableGesture

@Falcon

Mucho hvala!

Ustvari, treba ga checkirati, posto je po defaultu unchecked, iako pise da je opcija enablovana kad se checkira...

Nazad
Vrh Dno