Zato sto se autori sajtova precesto sluze nestandardnim elementima na stranicama koja nisu priznata od strane W3Ca i onda nastaje problem kod browsera cija instalacija ne iznosi ~100 MB, jer oni nemaju ukljucene komponente koje razumeju te nestandardne elemente, a da dodam da se testiranje izgleda sajta u 90% slucajeva isprobava samo na IEu.Vader je napisao(la):A zašto je problem napraviti da Firefox i Opera prikazuju sve stranice ispravno kao i IE?
operic je napisao(la):imas neki screenshot?
kod mene je sve ok
zasto koristis google.com? ako hoces nesto da trazis, samo u address baru, ispred onoga sto trazis ukucaj slovo "g"![]()
F12 -> edit site preferences -> network -> browser identification: mask as mozillaBokaco je napisao(la):Kod mene jedan od 5 ili 6 sajtova koje nece Opera da otvori je sajt nase firme grappolo. Ladno se ne vide linkovi za kategorije proizvoda.![]()
nece da otvori novi tab za svaki link... evo bas sam sada probao na ovom forumu, kada kliknem na neku drugu temu, otvori se u postojecem tabu. a bookmarks otvara u novom tabu automatski (sa iskljucenom opcijom reuse current tab)morbius je napisao(la):Ako to uradim, otvaraće mi novi tab za baš svaku stranicu. Ja međutim hoću da mi linkove otvara u istom tabu, a bookmarks strane i ukucane adrese u novom.
.js ti je ekstenzija za JavaScript. To te Opera obaveštava da ne može da otvori embeded skriptu na stranici kada nisi prikačen na net.Vader je napisao(la):Šta joj to znači? Ove ekstenzije .js? Da li trebam instalirati neku Javu da mi se ovo ne dešava i da me ne gnjavi ovim porukama već da normalno radi, kao i Opera 7.54 koju inače koristim?
wiz011 je napisao(la):Ja sam primetio malo blesavu stvar... Skinem neki fajl na C. Premestim ga negde. Kad god ga ponovo vratim na C dok je Opera podignuta ona mi iznova pokazuje info o završetku downloada.
ma da, ovo bas nervira... isto i kad sklonis ili reimenujes fajl pise da mozes da uradis resume a njega nemawiz011 je napisao(la):Ja sam primetio malo blesavu stvar... Skinem neki fajl na C. Premestim ga negde. Kad god ga ponovo vratim na C dok je Opera podignuta ona mi iznova pokazuje info o završetku downloada.
Meni je nažalost istooperic je napisao(la):vi sto imate problema sa cache-om, stavite ovde: opera:config#UserPrefs|HistoryNavigationMode vrednost 3 umesto sadasnje 1, pa javite da li ima problema...
Crvena tačka se javljala i ranije u takvim slučajevima, ali nisam primetio da ponovo javlja o završetku downloada kad se fajl vrati. Blesavo je. Ako je download uspešno završen onda treba da zapamti da je uspešno završen, šta ima da iznova proverava svaki čas ono što je jednom već provereno.PretendeP je napisao(la):pa kada ga sklonis ona prikaze crvenu tacku kao da download nije zavrsen, tj. prati da li je file na odgovarajucem mestu ili nije. kada ga vratis na to mesto ona samo opet konstatuje da je file tu, tj. da je download-ovan...
Ja imam Operu 7.54 i instalirao sam Operu 9 u drugi direktorij? Šta sa mnom? Ako trebam instalirati Javu onda koju trebam, ako se ne varam ima ih više?GEOM je napisao(la):Za Javu, u slučaju da ste pregazili staru verziju Opere(ja sam 8.54), idete na
Tools ~ Quick preferences ~ čekirajte Eneble Java kao i Eneble JavaScript
Ukoliko ste počeli sa 9kom od 0 onda mora ponovo da se instalira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari