Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

morbius je napisao(la):
Nego primetih da mi stranice sa ovog foruma ne ostaju u kešu. Pri ponovnom pokretanju Opere 9 dobijam Could not locate remote server poruku.
Isto je i sa još jednim forumom koji koristi InvisionBoard.
Ima li još ko ovaj problem?

Takođe, nema šanse da pobijem reklame na Benchmark stranici. Content blocking je zasivljen.
Ja imam ovaj problem, kada startam Operu 9 koja je imala otvorene tabove prilikom prethodnog izlaska ona mi uredno otvori te tabove, i pošto sam u njoj offline jer sam bio offline kad sam prethodno iz nje izlazio ona mi sada nakon startanja i otvaranja tih tabova kaže da ne može da otvori/prikaže npr. http://www.sk.co.yu/favicon.ico ili favicon.ico na nekom drugom sajtu.

A na nekim drugim sajtovima kao da traži da refresha counter na tom sajtu i žali se što sam offline. Sve to zato što je otvorila te stranice ali je vidjela da sam offline. Ali to je ometajuće, Opera 7.54 mi nije nikad to tražila, ako je startam i otvori mi tabove i vidi da sam offline nikad mi ne izbacuje te pop-up prozore i ne traži da se konektujem da bi nešto sitno odradila već normalno radi offline.

Da li se još nekome ovo dešava i zna li kako da sredim da me ništa ne gnjavi kad je otvorim offline?

Da se nadovežem, za jedan obični forum mi Opera 9 kada je startam offline izbaci prozor u kome napise:

Offline mode is enabled. Can not open

http://www.google-analytics.com/__ut...8&ut msc=32-b...

Do you want to switch to on-line mode?

I slično mi se dešava sa Operama poslije 7.54, koju još uvijek koristim kao primarnu. Možda zato što sam ove novije instalirao u drugi direktorij ostavljajući Operu 7.54, iz predostrožnosti, samo da vidim kako će ove novije raditi. A Opera 7.54 mi radi OK, pa se nisam ozbiljnije angažovao oko ovoga, ali ako ovo može da se ne dešava onda bih prešao na Operu 9.

widgets: probajte touchtheSky - jako korisno (temperatura u bg, uv zracenje, vlaznost, polen i ,prognoza za tri dana sl.)! bittorent - takodje (search torrenta , biras audio video i sl.) ko bi rekao da i widgeti mogu da budu korisni :) a ima i 3d tetris !;)

Poslednja izmena:
slobodno pređi na 9 a to što pitaš je stvar osnovnih podešavanja kao i 95% konstatacija da nešto ne radi, radi sve samo podesite onako kako kako vam odgovara.
Radi bolje u offline nego starije verzije jer imaš neke mogućnosti sortiranja, koje ranije nisu bile.

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Instalirao sam sinoc 9.01 a od pre par dana imam instaliranu i zadnju verziju FlashGet-a, 1.72, bilo je reci na benchu o tome. I primetih slucajno ovo (zadnje dve stavke)...

Nakon instalacije Opere 9.01, sve extenzije koje sam bio prebacio na druge programe (zip, rar, exe, torrent) su se "vratile" na Operu, tako da nisam ja kriv za ovo :D

Posto nisam primetio ranije, nemogu da tvrdim da je do nove Opere ili FG-a, ali znam da kombinacija ova dva radi ko sat :banana:

Samo da potvrdim, posto sam i na poslu instalirao Operu 9.01 a zatim i FlashGet 1.72, FG se sam integrisao u Operu :banana:

PretendeP je napisao(la):
widgets: probajte touchtheSky - jako korisno (temperatura u bg, uv zracenje, vlaznost, polen i ,prognoza za tri dana sl.)! bittorent - takodje (search torrenta , biras audio video i sl.) ko bi rekao da i widgeti mogu da budu korisni :) a ima i 3d tetris !;)

Koristi Yahoo Widget Engine:
http://fx.projectlc.org/desktop.jpg

Tako to radi na mom desktopu. :D

pa, za FG vam lepo pise na sajtu da je dodata podrska za Operu 8.x... Dakle, u pitanju je FG, ne Opera ;)
http://www.amazesoft.com/en/whatsnew.htm

a za vremensku prognozu preporucujem mali samostalni programcic autora adni18 - Live Weather II (free, naravno... malo zauzima resurse, radi super), a glavna prednost u odnosu na Operine widgete je sto radi i kad je Opera iskljucena...
http://www.adni18.com/gallery/details.php?image_id=97&sessionid=ee5ad59fe07fb5f1218e51770e2bfcfb

screenshot: http://img133.imageshack.us/img133/5491/vreme9ep.png

npetar je napisao(la):
Ne mogu da verujem :wall:
Sad za svaku flash animaciju mi nudi opciju: click to activate and use this control...
Npr. Kad hocu da kliknem na najobicnije dugme, po otvaranju strane, najpre moram jednom da kliknem bilo gde da bi pokrenuo opciju koriscenja .swf
Blah!
I mene ovo jako nervira! Ako neko zna lek kako ovo iskljuciti, slaji salji salji...

bit je napisao(la):
slobodno pređi na 9 a to što pitaš je stvar osnovnih podešavanja kao i 95% konstatacija da nešto ne radi, radi sve samo podesite onako kako kako vam odgovara.
Radi bolje u offline nego starije verzije jer imaš neke mogućnosti sortiranja, koje ranije nisu bile.
Možeš li mi konkretno pomoći, šta i gdje da podesim u ovom svom slučaju? Zar se ovaj problem sa offline režimom pojavljuje svima nakon instalacije pa treba nešto podešavati da radi OK?

Vader je napisao(la):
Možeš li mi konkretno pomoći, šta i gdje da podesim u ovom svom slučaju? Zar se ovaj problem sa offline režimom pojavljuje svima nakon instalacije pa treba nešto podešavati da radi OK?

mogu ti napisati kako sam ja podesio i ništa više od toga Tools\preferences\Advanced\History\
memory kech \automatic
disk cashe \ odaberi sam
Check dokuments & images \Never

a kada otvoriš panel pa history imaš iznad naočare (view) i tu su opcije kako da poređa history foldere.

i na kraju ono što treba na početku, kada želiš da vršiš offline pregled File\Work offline i onda otvaraj.

A jel neko provalio kako da se spreči pojavljivanje download taba kad god se snima neka slika? Isti problem je i u 9.01

wiz011 je napisao(la):
A jel neko provalio kako da se spreči pojavljivanje download taba kad god se snima neka slika? Isti problem je i u 9.01
ctrl+klik na sliku
ili
da odstikliras ovo opera:config#TransferWindow|ActivateOnNewTransfer
tako uopste nece da ti se otvara transfer tab (a i zasto bi?)
ako zelis da gledas transfere mozes da kliknes na mali bar sa strane pa u njemu izaberes transfers...

ali verujem da ce problem da isprave u nekoj narednoj verziji jer se dosta korisnika zali

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Samo da potvrdim, posto sam i na poslu instalirao Operu 9.01 a zatim i FlashGet 1.72, FG se sam integrisao u Operu :banana:
i ovo je zanimljivo :)

opera4kk.jpg

wiz011 je napisao(la):

A mozes i u Transfers prozoru (Ctrl + Alt + T) pod View da odaberes
Show transfers in background when starting download ;)

Hvala, hvala... Ispitaću sve predloge pa izabrati najzgodniji.

Mene zanima da li je to integracija u Operu kakvu ima DownloadExpress, koja je sasvim bedna (jedino možete desni klik na link do fajla pa izaberete "Download with DownloadExpress) ili je to baš potpuna integracija, kao što se integriše u FF ili IE? Ako nije potpuna (pod tim podrazumevam da npr. kliknete na link na SnapFiles i da se umesto Operinog download dijaloga pojavi onaj koji pripada download manageru), onda pogledajte moj topic o Operi 9 i FreshDownload-u.

Poslednja izmena:
jel se nekome desava da mu se gmail otvara u basic html view-u umesto u standard ?

operic je napisao(la):
jel se nekome desava da mu se gmail otvara u basic html view-u umesto u standard ?

Da. A ovo za flash 'activate to use this control" nema kod mene, sve je kako je bilo i pre, a radio sam upgrade sa 8.54. Nikakva dodatna podesavanja.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne lupetaj, moguce je koristiti native GMail okruzenje. Jedino sto se integrisani Google Talk ne vidi i to je to. Sve ostalo radi jos od verzije 8.5
Prvo lakse sa recnikom, ne cuvamo zajedno ovce, malo postovanja trazim ;)
Drugo gmail radi, ali radi losije nego u firefoxu i exploreru. Cesto mi se desi da ne reaguje na klik send i sl.

Ne znam zbog cega ne koristis (ivan_s ,a i ostali) Opera mail integrisani klijent pa nebi bilo problema sa dugmicima, a inace se samo u prvom logovanju gmail javlja u basic html i potreban je jedan klik da se to promeni.
Ako ne znate koji su parametri pogledajte ovde, a u Operi Tools > Mail and chat accounts > Add.

*** te plug in...

Sta se ovo desava, nece ponesto da mi otvori...?

Kakve su ovo gluposti? :mad:

Prilozi

• Capture_23.jpg
    Capture_23.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 90
  • Capture_40.jpg
    Capture_40.jpg
    24.3 KB · Pregleda: 87
dr.Tiristor je napisao(la):
Kakve su ovo gluposti? :mad:

Cek jel to plug koji sam dao link u sticky-ju?? Ako jeste jel si se doslovno držao uputstva sa linka koji sam dao, ako jesi ne bi trebalo da bude nekih problema makar meni nije za ROL, plug sam instalirao na verziji Operi 8.53 i radio je na 8.54 i 9.0, za 9.01 neznam nisam probao. A i pomoglo bi kada bi napisao za koju web lokaciju ti treba????

GEOM je napisao(la):
Ne znam zbog cega ne koristis (ivan_s ,a i ostali) Opera mail integrisani klijent pa nebi bilo problema sa dugmicima, a inace se samo u prvom logovanju gmail javlja u basic html i potreban je jedan klik da se to promeni.
Ako ne znate koji su parametri pogledajte ovde, a u Operi Tools > Mail and chat accounts > Add.

Ja zelim da koristim webmail... Kada bih se opredelio za klijent zasigurno bih koristio Thunderbird ili eventualno TheBat.

Moze li se direktno presnimiti preko sadasnje verzije, ima li nekih problema kada se tako uradi?

za ivan_s

OK naravno da svako ima pravo slobodnog izbora, ono je bio više info poruka, a tebe sam naveo kao primer, jer mi se u tom trenutku činilo da za ovo neznaš ali sam pogrešio.

za Civil

Ja nisam imao nikakvih problema kada sam instalirao preko 8.54 verzije.

Evo i ja sam instalirao Operu, koji je u životu nisam koristio, svaka mi je bila maksimalno grozna sa korisničke strane.

Na prvi pogled su sasvim skinuli firefox, i sa korisničke strane niti mogu da je napljujem, niti da je preporučim - to isto već imam. Ali nema veze, ostaviću je malo, možda se "primi". Dosadašnje verzije nisu dočekale više od 3 stranice da pogledam u njima koliko mi se sve to nije dopadalo.

Nazad
Vrh Dno