Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

Poshto operu koristim i kao mejl klijent, interesuje me da li je neko radio upgrade sa 8.x verzije, da li je sve u redu sa mejlovima?

to ivan_s

GMail radi najnormalnije doduše ja ga koristim iz Opera mail integrisanog klijenta.

to SPAVAC

Jeste ja sam uradio sa 8.54 verzije i sve najnormalnije radi čak i bolje i brže nego pre.

Poslednja izmena:
ivan_s je napisao(la):
Sto se mene tice, jedina realna mana je to sto gmail radi ocajno sa Operaom, cim se logujem prebaci u basic HTML verziju, a ako se prebaci u standard jednostavno je neupotrebljivo.

Ne lupetaj, moguce je koristiti native GMail okruzenje. Jedino sto se integrisani Google Talk ne vidi i to je to. Sve ostalo radi jos od verzije 8.5

Izasla i verzija 9.01.

changelog:

- Fixed issue with setting external source viewer, now there is a separate field for parameters
- Fixed problem with text in forms broked when zooming
- Fixed bug where embedding mms:URIs and rtsp:URIs directly did not work
- Several stability fixes

http://my.opera.com/desktopteam/blog/

Zna li neko gde stoji "wand" fajl, da mogu lozinke da sacuvam!?
U 8.54 ga je bilo ali ovde sam izgleda malko corav!

Ukucaj opera:about pa vidi lokaciju profile foldera, u njemu se nalazi. Moze biti ili u C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Opera\Opera\profile\wand.dat ili u C:\Program Files\Opera\profile\wand.dat

Poslednja izmena:
Instalirao sam sinoc 9.01 a od pre par dana imam instaliranu i zadnju verziju FlashGet-a, 1.72, bilo je reci na benchu o tome. I primetih slucajno ovo (zadnje dve stavke)...

Nakon instalacije Opere 9.01, sve extenzije koje sam bio prebacio na druge programe (zip, rar, exe, torrent) su se "vratile" na Operu, tako da nisam ja kriv za ovo :D

Posto nisam primetio ranije, nemogu da tvrdim da je do nove Opere ili FG-a, ali znam da kombinacija ova dva radi ko sat :banana:

'Ladno ne radi mouse scroll (
ff_autoscroll_icon.png
) :S:

Radi, proveri setovanja za mish... Po ovom threadu ispadne da nista ne radi na Operi... A sve probleme koje ljudi imaju kod mene se ne ispoljavaju, bar zasad.

Radi scroll!!! Nemoj da zezas. To bi stvarno bila katastrofa.

Naravno da radi scroll i to radi standardno, bolje nego na svim ostalim browserima zajedno...
Mozda je covek upgrade umesto clean i zato je problem...

ZoNi je napisao(la):
mislim da je to bug... sacekaj 9.01 ;)

Ne bih rekao da je bug ... opera:config > TransferWindow > Activate On New Transfer

Falcon je napisao(la):
Desni klik bilo gde na stranici - Block content...
Pa klikces na reklame koje ne zelis vise da vidis i pritisnes Done i to je to. Da vidis kako skida reklame, cak i u flashu ;)

Strasna fora :banana:
Perfektno radi ovaj Block content...

opera je odlična
koristim je od 7.5 pogotovo ona ona fora napred<>nazad brzo levi pa desni klik ili obrnuto meni se to između ostalog sviđa.

Hm, da... Ispitujem verziju 9. Nije tako loše kako bi se reklo na osnovu ovog threada. Meni je ovakav upgrade mučan jer koristim very, very custom meni i page popup te mi nije jednostavno da sve to prebacim u novu verziju. To sam uradio, ostaje još da svoj stari search menu ubacim u novu operu.

Problem sa onim "nevidljivim pravougaonikom" koji sam spominjao ne postoji u v9.

Moj je utisak da sporije renderuje strane od v8.x, to baš nije za pohvalu.

sitničarite(ms su u pitanju), nema veze, bitno je da se testira u pravim rukama.
pozdrav.

Nemam bas neka iskustva sa Torrent-ima.....interesuje me da li ovaj njen torrent radi i treba li neko posebno podesavanje?

Ne treba nista specijalno sem da mu odredis gde ce da skida.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne treba nista specijalno sem da mu odredis gde ce da skida.

To sam uradio, ali kada ga pokrenem nista se ne dogadja...
Kada kliknem na test, dobijem sledecu poruku, na slici 2
Napominjem da koristim vajrales internet konekciju Vojvodinaonline...
A i pitanje je da li oni uopste dozvoljavaju koriscenje nekog p2p klijenta...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    20.6 KB · Pregleda: 71
  • 2.jpg
    2.jpg
    22.4 KB · Pregleda: 80
Ocigledno da ne...

bit je napisao(la):
sitničarite(ms su u pitanju)
Malo veća količina ms. Otkad postoji Opera je bila poznata po tome da iz keša praktično trenutno prikazuje stranu, čak i na PI. Sad kad uradite "back" čekate da se strana iscrta. Dobili smo još jedan IE. Zbog ovako sporog renderovanja nova Opera jednostavno ne može da dobije prelaznu ocenu, ona je izgubila jednu od najjačih karakteristika zbog koje su ljudi dobrim delom i koristili Operu. Šta smo dobili? Neke bezvezne "widgets" i torrent klijent koji niko neće koristiti.

wiz011 je napisao(la):
Sad kad uradite "back" čekate da se strana iscrta.

Kod mene automatski (ne čekam iscrtavanje) prikazuje back stranu, proveli da li ti je sve OK podešeno kod keširanja, možda se nešto samo po sebi "sredilo". Savet vrednost stavi na 5.

wiz011 je napisao(la):
Dobili smo još jedan IE.

Opera 9 je daleko od IEa :vomit: još uvek i nadam se još jako,jako dugo.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
Malo veća količina ms. Otkad postoji Opera je bila poznata po tome da iz keša praktično trenutno prikazuje stranu, čak i na PI. Sad kad uradite "back" čekate da se strana iscrta. Dobili smo još jedan IE. Zbog ovako sporog renderovanja nova Opera jednostavno ne može da dobije prelaznu ocenu, ona je izgubila jednu od najjačih karakteristika zbog koje su ljudi dobrim delom i koristili Operu. Šta smo dobili? Neke bezvezne "widgets" i torrent klijent koji niko neće koristiti.

Dobio si browser koji je dobio neke korisne dodatne opcije (snimanje u mht recimo), browser koji podrzava tabbed browsing (ie ne), koji zauzima manje memorije od IE-a, koji brze renderuje stranice... to ti nije dosta?

Jeste da je 9.01 beta verzija, ali meni je ispravila bug u YahooMail-u sto se tice nemogucnosti da se ponekad klikne na neko dugme kao sto je Delete, Attach i sl.

Block content nije los, radi sasvim solidno.

Vrh Dno