Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

Jel koristi jos neko F11 (Full screen)? Imam osecaj kao da sam BAS na sajtu/forumu :D

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne, glavna funkcija DOBROG browsera je da vrsi PRAVILAN prikaz web strana
Ja nailazim na prilično strana koje Opera 8.x ne može dobro da prikaže. I to na uvek isti čudan način, strana se učitava, sve savršeno izgleda a onda se na samom kraju učitavanja pojavi kao neki nevidljivi pravougaonik koji pokrije deo strane gore-levo ili više od toga. Juče sam primetio taj problem i na nekim stranama na ICQ sajtu.

Poenta mog odgovora je bila u tome sto AdBlocker nije uopste bitan deo browsera, nije cak ni NEOPHODAN da bi browser radio ono sto treba da radi a to je da vrsi prikaz stranica.

A sto se pravilnog prikaza strana tice, ima strana koje Opera ne prikazuje dobro kao sto jos uvek ima strana koje FF ne prikazuje dobro. Ali bitno je da se taj proenat iz verzije u verziju smanjuje.

@wiz011

A da probas sa Operom 9?

Da li se desava jos nekome da mu Opera 9 iz cista mira prestane da salje i prima podatke, jednostavno stane sa ucitavanjem? Ne pomaze ni refresh, ni novi tab, ni da zatvorim sve tabove, nista apsolutno dok ne restartujem Operu. Onda opet radi normalno neko vreme i opet se ukoci...
Ovo mi se desava samo na poslu, gde na net izlazim preko proxy servera (ISA Server). Nemam problema sa konekcijom, sve ostalo radi normalno (torrent, MSN, drugi browseri) samo Opera zabada :wall:

Poslednja izmena:
Meni sve ok radi.

Znaci : Tools/Preferences/Advanced/Download - Ukucash u quick find "rar" ili "zip" ili "exe" (ili koja ti vec extenzija treba) i dobicesh jednu ili dve stavke koje se odnose na tu extenziju. Kliknesh dvaput na stavku dobijesh onaj prozor koji imash na slici iz datog linka. Ostalo ti je i tamo objashnjeno...

P.S.

Za korisnike Reget-a : Skinuti plugin sa Reget sajta za operu6 (ili 7, nisam siguran koji ima :) ), instalirati ga, zatim ponoviti gorepomenuti postupak samo shto ne stavljate "Open with other application" nego "Use plugin" i u dropdown meniju "Reget Opera Plugin"

Poslednja izmena:
Preferences, pa Advanced pa Content pa otvori Blocked Contetnt, i zatvori Preferences prozor bez zatvaranja Blocked Content prozora! Pući će odmah!

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
A da probas sa Operom 9?
Za sada previše problema za moj ukus, svi se na nešto žale.

Jel neko primetio da se, kada predjete misem preko tab-a, pojavi screenshot sadrzaja istog :)

Tab preview, bilo je na onom poduzem spisku na 1. strani thread-a. Vredi procitati ;)

Rogi, ne puca, evo probam...

Inace ni kod mene nema rar exe zip itd..
ali kad se 'rucno' dodaju ti formati i 'ukaze' pravilno na FG radi normalno.

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Tab preview, bilo je na onom poduzem spisku na 1. strani thread-a. Vredi procitati ;)

Previse teksta :D :D :d :d

Ok , onda mozda ima neki bug oko toga ali opet kazem meni se to ne desava...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Poenta mog odgovora je bila u tome sto AdBlocker nije uopste bitan deo browsera, nije cak ni NEOPHODAN da bi browser radio ono sto treba da radi a to je da vrsi prikaz stranica.
slažem se s tobom... bas kao sto nisu neophodni IRC ili mail klijent, pa cak ni d/l manager, widgeti, torrenti i još što-šta :)

mene kod opere nervira što trpaju puuuno mogućnosti, od kojih mnoge deluju poluzavršeno...

Ne znam da li ste primetili ali kod nove Opere, kada se postavi kursor na ime treda, pojavi se baloncic koji je ranije morao da se lovi. Nista specijalno, ali koristan feature. Ako je neko pre mene ovo primetio, ja se izvinjavam. Poz

Nisam primetio, lepo ;) Nemora samo na ime thread (link) nego na celo polje (celiju). Nice :D

GEOM je napisao(la):
Nemora ukoliko si odabrao pri instalaciji da ti nadogradi na postojecu verziju (moja je bila 8.54).
Hm... ja sam izabrao da mi nadogradi postojeću verziju (meni je bila 8.51), no ipak sam morao da ponovo instaliram flash player...

Jedno pitanje: Kad želim da sačuvam sliku (desni taster miša->save image) uvek mi se, pošto odaberem direktorijum i ime fajla i kliknem na "save", otvori transfers tab, samo da odmah pokaže da je fajl download-ovan i to je to... Dakle, kako da isključim ovo? (ranije je posle "save" operacija bila gotova)

B@K@ je napisao(la):
Jedno pitanje: Kad želim da sačuvam sliku (desni taster miša->save image) uvek mi se, pošto odaberem direktorijum i ime fajla i kliknem na "save", otvori transfers tab, samo da odmah pokaže da je fajl download-ovan i to je to... Dakle, kako da isključim ovo? (ranije je posle "save" operacija bila gotova)
mislim da je to bug... sacekaj 9.01 ;)

dr.Tiristor je napisao(la):
Aj da pitam i ja nesto.

Kako da joj kazem da .mp3, .rar, .zip, .avi, .exe, i ostali bitniji se skidaju sa FG [ili nekim drugim, recimo IDA] a ne sa operom. Ja trazih, ali ne nadjoh.

F1 Klik!
Naterao sam ga nekako da preuzima exe, mp3, avi.

Ali nema sanse da ga nateram da skine .rar ili .amr. Otvara ih u prozoru.

Pogledajte shot, i neka mi neko kaze zasto, ja ne kontam :zbun:

Prilozi

• Capture_35.jpg
    Capture_35.jpg
    225.1 KB · Pregleda: 84
ZoNi je napisao(la):
slažem se s tobom... bas kao sto nisu neophodni IRC ili mail klijent, pa cak ni d/l manager, widgeti, torrenti i još što-šta :)

mene kod opere nervira što trpaju puuuno mogućnosti, od kojih mnoge deluju poluzavršeno...

Super, bar se oko necega razumemo.
IRC klijent je izuzetno jednostavan i najvaznije od svega - radi posao. Da li je potreban u browseru - ne nije, ali kada ti nesto hitno treba, posluzice.
Mail klijent isto - jednostavan do te mere da manje opcija ne moze da ima. I opet vazi isti odgovor kao i za IRC klijent - nije potreban.
Widgeti - smatram da je to glupost i da to zaista nije potrebno ubacivati.

Aj da pitam i ja nesto.

Kako da joj kazem da .mp3, .rar, .zip, .avi, .exe, i ostali bitniji se skidaju sa FG [ili nekim drugim, recimo IDA] a ne sa operom. Ja trazih, ali ne nadjoh.

F1 Klik!

P.S. Kada kazem operi da rar sacuva na disk, isto otvara u prozoru. Sta se desava, ja nemam pojma....:wall:

@ZoNi: Da, sad sam ponovo pregledao thread i nadjoh isto pitanje (koje nisam primetio prvi put!?) na koje je Falcon dao odgovor da samo Ctrl+left click pomaže... bedak... Inače, hvala na brzom odgovoru
vb_wave.gif

Poslednja izmena:

P.S. Kada kazem operi da rar sacuva na disk, isto otvara u prozoru. Sta se desava, ja nemam pojma....

Meni najnormalnije downloaduje .rar fajlove... pogledaj da nisi ostavio tamo gde nameshtash koji program da radi sa njima na "Open with Opera" pa ako jesi stavi na "Show download dialog"

Poslednja izmena:
@ B@K@

Cinimi se taj problem desava sa veryijama starijim od 8.53 za flash, a za save img nekada se dešava kada je slika veća (koliko sam primetio bila je najmanja oko 500Kb) da je downloaduje, ali mi se otvori nakon toga "normalan" save prozor.

Meni je korisno što poseduje IRC, torent i mail klijente integrisane tako da ne moram da koristim samostalne progrme već ih imam na jednom mestu. Widgeti su po meni jako korisna stvar imam lepi i kvalitetno uradjenih npr. password gen, prevodilac...

Sto se mene tice, jedina realna mana je to sto gmail radi ocajno sa Operaom, cim se logujem prebaci u basic HTML verziju, a ako se prebaci u standard jednostavno je neupotrebljivo.

Shta je ovde neupotrebljivo ?!

Prilozi

• gmail.jpg
    gmail.jpg
    163.4 KB · Pregleda: 103
Nazad
Vrh Dno