Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

Kako da podesim da pri cuvanju slike u Operi, u Save As uvek bude List View ?

Imam problem sa scroll funkciom...naime, ako koristim opciju pritiskom na scroll, u jednom momentu mi se samo zakoci i vise nece da klizi onako fino, kako to samo opera ume...
Ovo mi je jedna od najbitnijih funkcija i bez nje jednostavno ne mogu da zamislim rad u operi, ako to ne budem mogao da sredim, moram preci na FF :s

izasla 9.21. nego pogledajte ovaj link na zvanicnom site-u. pogledajte sta se desava kada pritisnete F11. nisam znao za "opera show" do sada...

Znaci ne mogu da iscitam svih 20 strana da nadjem jel neko slucajno ovo pomenuo!!

Kako u operi namestiti da svakim klikom na shortcut na desktopu otvara novi prozor umesto novog tab-a.Isto i pitanje i za klik na srednje dugme????

evo za middle click

Prilozi

• opera.png
    opera.png
    150.8 KB · Pregleda: 103
Hvala puno-to je to sa middle click!!!
Jos samo da izvalim kako isto postici klikom na shortcut.

Nekako sam isključio address bar u Operi. Kako da ga uključim? Sad ne mogu da kucam
adrese.

Poslednja izmena:
Jel' postoji za Operu nešto kao što je AutoCopy za Firefox?

Klikni negdje na toolbar (desni klik), Customize, i na Toolbars tabu uključi Address bar

On ima address bar, ali mu fali taj deo za "chukanje" :) adrese...

Desni klik na taj toolbar -> Customize... -> Buttons -> Defaults

i prevuci to sto ti treba...

Poslednja izmena:
мало горе...:wave:
тренутно актуелна верзија 9.23

Poslednja izmena:
Da nam nisi reko mi nikad ne bi saznali

izasla je 9.24, ja sam imao nekih problema sa 9.23 sa java scriptom koliko mi se cini, vrlo moguce da je bilo do 9.23 verzije opere posto u drugim browserima nije bilo tih problema u prikazu....

Poslednja izmena:
Ne mogu da čitam sve... Imam par pitanja:

1. Kako da disableujem da mi se na CTRL+ALT+E otvara notes?

2. Kako da disableujem da mi se na CTRL+ALT+V otvara onaj advertisment ili kako već? Kako uopšte bilo šta da disableujem ovde, ništa mi od toga ne treba?

3. Zašto Opera slaže sličice onako debilno? Idite na www.mobilnisvet.com na primer pa otvorite neki model telefona i klik na "Slike iz ruke"... Jel može to da se popravi?

4. Setiću se još nečega sigurno...

Za 1. i 2. rucno edituj standard_keyboard.ini fajl u defaults direktorijumu.
Ovo pod 3. ne razumem.

Namestio sam prečice, hvala.

A ovo pod 3... Pa, evo pogledaj u attachu, prvi je Firefox, tako on otvori stranicu, dakle normalno poslaže sve, a druga je Opera... :trust:

Prilozi

• Firefox.gif
    Firefox.gif
    384.1 KB · Pregleda: 82
  • Opera WTF.gif
    Opera WTF.gif
    281.2 KB · Pregleda: 83
Da li je neko skinuo novu Operu 9.5 beta?
Ako jeste da li ima problem da vidi opciju Moja Mašina na ovom forumu? I naravno da li može nekako da se reši?

Probaj ovako: Ukucaj u address bar opera:config, pa u polje za search speed dial i prikazaće ti se i Speed Dial State, pa ga postavi na 1.

Poslednja izmena:
Eh, nisam ti video post pa izbrisah onaj moj, jer sam sredio, tj nasao opera:config#UserPrefs|SpeedDialState i odradio to isto :D

Hvala anyway ;)

Poslednja izmena:
Kako da mi bookmarke i search otvara u novom tabu?
Veliki pozdrav

Poslednja izmena:
U oba slucaja drzis ctrl+shift.

Kad kliknes na bookmark i kad stiskas enter za search polje.

Htedoh reci srednjim, ne znam sta mi bi.

Nazad
Vrh Dno