Šta je novo?

Izasao "The Chronicles Of Riddick "

Riddick

Riddick mi se mnogo dopao, pravo iznenadjenje....
nije dosadan poput Half-Life-a....

Lepo radi i na mojoj konfiguraciji:
AMD Athalon XP 2000+, 256 Mb rama, Ati Radeon Asus 9550 GE (430/281)

Meni neradi stalno ispisuje neku grešku pri pokretanju igre.Probao kod frenda isti dvd njemu radi.Da nije zbog service packa kojeg nemam a piše u readme da zahtjeva SP1.

Mogu samo da potpisem da HL2 ostaje u prasini posle ovoga. Sjajna atmosfera, na trenutke podseca na onu iz Half Lifea 1 kad je Frimen sam samcijat i pokusava da pobegne iz baze (ovde Ridik pokusava da pobegne iz zatvora) sa povrmenom pomoci drugih (Ridik uz povremenu pomoc zatvorenika), sve to upakovano u odlicnu pricu i maltene dozivljaj avanture (treba dosta do prvih jacih oruzja). Fenomenalna igra, rame uz rame uz najjace, tj. Doom 3 i Far Cry. Videcemo nadalje, valjda nece smoriti sa drugom dimenzijom i valjda mi nece izaci neki lik iz rupe u prostoru i vremenu sa "Time...Mr. Freeman" (tj. Mr. Riddick) :d

Odlična igra, bolja od doom 3 i hl2 samo su zahtjevi nešto veliki.Sa 6800gt i PS 2++ ide nekih 30fps što baš i nije za neki gameplay.

Jedva cekam da je vidim - film mi je bio totalno osvezenje a pojavio se prakticno bez ikakve pompe.
Kolega iz inostranstva je uzeo juce da je igra i isto ima samo reci hvale :D

Ali brate mnogo je 4GB da svlacim sa wirellesa.
Sacekacu da se pojavi na DVD-u :d

Sta mislite oce li raditi na ,nf7-s ,2.3ghz,512mb,gf4-ti4200 8x oc(275/650)?
Posto kazu da je veoma zahtevna neznam, oce li raditi na ovoj konfiguraciji?

MarkoJ. je napisao(la):
Sta mislite oce li raditi na ,nf7-s ,2.3ghz,512mb,gf4-ti4200 8x oc(275/650)?
Posto kazu da je veoma zahtevna neznam, oce li raditi na ovoj konfiguraciji?

Ja sam probao na amd1800 256ddr Ti4200 8x i ide na 1024x768 sve high PS 1.1 sa 20-30 fps.

@markoj
ma radice ti sigurno, pitanje je samo u kojoj rez. i koja setovanja! :)

damirbaj je napisao(la):
Igra je fenomenalna u svakom aspektu (pogotovo u grafickom),a oni koji je uporedjuju sa shitom od D3 treba
da idu na pregled mozga...
Bolje ociju, pa ako su OK onda kod psihijatra :)

jel gledao neko film?
sta su mu ono uradili sa ocima?
neki h***** mi je rekao da su mu stavili metalna sochiva!!?

@little m: on je sebi ugradio implante u dno oka da moze da vidi u mraku, to mu je ugradio jedan doktor pre nego sto je zavrsio u zatvoru (radnja pre pitch black)

Da, a zasto onda krece distorzija u uglovima vida, kad se to ukljuci. Jel tako i u filmu ? :) Moram da ih odgledam, da vidim (filmove). Inace, izgleda da na ATI-ju dosta brze radi, bez obzira sto je u pitanju OpenGL (ako sam ja dobro video u konfig-u) - sa 6800LE na 380 / 900 i 16 pipeline-a, prilicno je znalo da secka u 1280 i 8x AF (Sve na max), dok na X800 Pro (default, 12 pipelinea), uvek leti preko 40fps (cak i u tim situacijama u kojima na nV ume da secne). Nemam vise 6800LE, da bih mogao da uradim test u Fraps-u, ali sam stekao utisak da dosta bolje radi na ATI-ju...

jesam li ja slep kod ochiju ili shta... po ovim shotkama ne vidim po chemu je grafika bolja od d3 (samo shto nije toliko mrachno) ?

kakvi se rpg elementi spominju ? :)

G!!! je napisao(la):
jesam li ja slep kod ochiju ili shta... po ovim shotkama ne vidim po chemu je grafika bolja od d3 (samo shto nije toliko mrachno) ?

sve je bolje od D3 pa cak i Minesweeper :D
inace u igri ima i mnogo mracnijih delova nego u d3 ;)

milos777 je napisao(la):
cemu sluze one cigare?
Samo da bi otkljucavao concept art i slicne gluposti...

gx-x je napisao(la):
@little m: on je sebi ugradio implante u dno oka da moze da vidi u mraku, to mu je ugradio jedan doktor pre nego sto je zavrsio u zatvoru (radnja pre pitch black)

u aau!
ok, ali rekao mi je neki lik da su mu za film stavili metalna sociva ?

@byMax: u filmu jedina distorzija koja se desava je na telima protivnika :) Obavezno pogledaj filmove, prvo pitch black pa chornicles of riddick :)

Sto se grafike tice, znaci ja cu sa svojim FX5900 i TFT monitorom opet da ispusim....E majke mi, dodje mi da kupim konzolu :S:

@litle m: :) covece, mislim na film i junaka iz filma - riddicka. Sta su Vin Dizelu ugradili da simuliraju efekat fjurijanca to stvarno ne bih znao, neka sociva jesu :)

Poslednja izmena:
graika

Evo malo o grafici, jedan shot je u 2.0++ modu a drugi 2.0. Inace ovaj prvi je eEXXtremno zahtevan pa moram da igram u 800x600 sve high, af na pola u igrici. Sta mi bre to treba za 2.0++ u 1024, SLI? :trust:

MSI nx6800 365/900, 71.20, [email protected], 1gb ddr400!

Prilozi

• riddick.zip
    461.3 KB · Pregleda: 252
Bravo majstore, dobro nisi okacio te slike u nekom jos egzoticnijem formatu...

Nemam na ovom kompu Irfana ili ACDSee, a onaj Windowsov preview ne otvara JPEG2000.... :wall:

Najaca fora u igri sto je glas jednom od cuvara pozajmio Xzbit :)
Nego da li je neko nasao onaj "shiv" nakon sto su mi ga oduzeli, posto bas nemam mnogo healtha-a pa mi treba za sibanje

@frostonja: covece ni acdsee 6.0 nece da otvori te slike ?!

resio problem bilo je do sp1 hehe :D
inace igrica je super
na amd 1.83ghz 512mb i 9600xt u 1024*786 high radi super
najveci plus ide da igrac ne leti u vazduhu jer mu se vide noge
hvala bogu vise

@gx-x
offtopic
predji na ACDSee 7.0 ima mocnih opcija :) i otvara taj format :)

gx-x je napisao(la):

U drugom delu, se otkriva da mu niko nije ugradio implante, vec se jednostavno rodio takav, poslednji primerak svoje vrste, koji ce po legendi nadvladati zle snage i postati kralj univerzuma...

a ona riba krajica universiuma i zive ce srecno imati puno dece bla bla bla to mi lici na neki film :d

Nazad
Vrh Dno