Šta je novo?

Izasao novi Winamp

jos nesto: u polju input mozete da izbrisete sve pluginove i da ih zamenite samo jednim sa ove adrese (koristim SSE2 verziju
To je Shibatin plugin. Zgodna stvar je to što on podržava Gain korekciju i u verzijama za stari Winamp. :) Još jedan razlog manje da se instalira novi... :smoke:

@Northwood
Zasto ga olaksavati kada ces isto postici sa odlicnim Foobar2000 playerom koji koristim vec dugo vremena i totalno sam zapostavio WinAmp i poslao ga u zaborav.

Sada sam snimio ovaj 5.5 i za sada mi se mnogo svidja ali smara sto ne moze da se skloni ono prozorce gde je Browser, Visualisation..... Ali nema veze. Drzacu i Foo i WinAmp pa cemo da vidimo za koji cu se definitivno odluciti.

@joriq
U toku slusanja muzike CPU je opterecen 0%. :D Ovo sto se vidi 4% je uhvatio Snag jer je njemu trebalo toliko za Screen Capture !!!

To sto ne moze da se odvoji playlista od ostatka (bez obzira na to da li instalirao ili ne Media Library) je glupost! Kome bre treba browser u plejeru?!

U svakom slucaju je trebalo da ostave mogucnost odvajanja plejliste. Nekome odgovara jedno, nekome drugo - zasto ne ostaviti mogucnost da i jedni i drugi budu zadovoljni. Glupo je nametati korisnicima bilo sta, ako ne mora.

U svakom slucaju je trebalo da ostave mogucnost odvajanja plejliste. Nekome odgovara jedno, nekome drugo - zasto ne ostaviti mogucnost da i jedni i drugi budu zadovoljni. Glupo je nametati korisnicima bilo sta, ako ne mora.

-Ostaje nam da se nadamo da ce u 5.6 verziji dozvoliti odvajanje playliste :smash::smash::smash:

Pa sta treba da bude za koju godinu? Skines Winamp a u njemu i Win i drajveri i hotfix-ovi i firefox i Dreamwiver i prime 95 i Cpu-z i Office i Nero i Nod i Super Mario???

-Slazem se, mada bolje da su super maria ubacili nego one gluposti:d

Poslednja izmena:
Pa ne nameću ništa. Plejlista ne može da se odvoji samo u Bento skinu, koji je koncipiran tako da zauzima ceo ekran (ili dobar deo ekrana). Za one kojima se to ne sviđa, tu su i dalje Classic i Modern skinovi.

Bento ima da bude promashaj, isto ko i shto je bio winamp 3

Bento ima da bude promashaj, isto ko i shto je bio winamp 3

Ovo je daleko od promasaja, winamp 3 je nesto najgore sto sam ikada instalirao na komp. Kad se samo setim kako se to vuklo, pucalo itd...

Moje licno misljenje je da je ovo korak unapred, nikako unazad. Dakle, kome se ne svidja novi skin, lako je vratiti se na stari izgled. Ja sam licno zadovoljan, jer ionako dosta koristim Media Library, tako da mi ne smeta veliki prozor.

Koristim i ja media library zbog ipod-a, ali ne treba mi da ga gledam svaki dan.

startuje doslovno za 1 sekund :)

Startuje sam program za sekund,ali konkretno ja drzim tenutno 16500 pesama u play listi (znaci svu muziku koju imam na hardu) i kad pokrenem tu listu nema sile da startuje odmah :( pa bila i neka ultra - lite verzija...Dvojka je donekle mogla ali zbog nekih bagova koji me u istoj nerviraju ne zelim da se vracam na nju. Doduse,kad sam pobrisao neke meni suvisne plug-inove osetilo se malo ubrzanje :bottle:

Edit:Nadam se da niko nece spomenuti Foo(j)bar...Probao ga odavno,veoma nedopravljen program,blago receno i tacka

Poslednja izmena:
meni je brljavio sa last.fm plugin-om, vratih se na staru verziju

da li je moguce u winampu da pored playera i playliste imate normalan, jednostavan artwork (bez onih reklama i browsera)?

Pa ne nameću ništa. Plejlista ne može da se odvoji samo u Bento skinu, koji je koncipiran tako da zauzima ceo ekran (ili dobar deo ekrana). Za one kojima se to ne sviđa, tu su i dalje Classic i Modern skinovi.

Bez zelje da flejmujem moram da pitam - koja je svrha te docked playliste ako ne instaliras Media library?
Taj bento skin je lep i prijatan za oko (meni barem) ali je zaista *****ski osmisljen.

Ko koristi AudioScrobbler plagin, nek se spremi na probleme...

LastFM će ovih dana izbaciti novu verziju plugin-a kao i uvek kada izađe nova verzija Winampa.

Edit:Nadam se da niko nece spomenuti Foo(j)bar...Probao ga odavno,veoma nedopravljen program,blago receno i tacka

NHF, ali imas sve uslove (hardverski) da cujes razliku izmedju Winampa i foobar2000 ali ih ne cujes. Mozda su te pare sto si ulozio u zvuk sa racunara ipak uzalud potrosene ;)

vise sam mislio na gledanje kao sto je ovdje:

, da vidite koji je peak i CPU time posle nekoliko sati... Moguce da FFox ima udjela u tome, narocito kad mi radi i gmail, ali ipak, mislim da je zauzece proca vece nego ranije...

Poslednja izmena:
NHF, ali imas sve uslove (hardverski) da cujes razliku izmedju Winampa i foobar2000 ali ih ne cujes. Mozda su te pare sto si ulozio u zvuk sa racunara ipak uzalud potrosene ;)
Odakle dolaze te razlike? I ja mislim da Foobar bolje zvuči, ali praktično 100% eksperata tvrdi da razlika u dekodiranju između bilo kog krštenog MP3 dekodera može biti uočena samo preciznim merenjima i da je potpuno neprimetna za bilo kog čoveka. Znači, nije razlika do dekodera nego negde drugde. Implementacija direct show izlaza? (btw, XmPlay je tek nedavno dobio DirectShow ali meni WAV izlaz bolje zvuči, ili sam tako utripovao). Noise shaping? Dithering? Odakle te razlike?

Inače, 9, 10, 10+ % zauzeće CPU je katastrofa. Zaboga, pa meni je Winamp na P1 zauzimao 3-4% CPU (izuzev onih nekoliko falš verzija za koje se zna da su gušile i PII).

Poslednja izmena:
Jel ima resenja kad Winamp zamrzava Gtalk zbog onog show track u gtalku..

Instalirao sam, uvideo nedostatke, i back to modern:d

Prijatelju,ako si se cimao u trazenju razlike u kvalitetu reprodukcije mp3 i slicnih formata u winampu i foobaru onda stvarno ne bih dalje komentarisao. A o sluhu tek ne bih komentarisao... PozZ:wave:

i na kraju koja se verzija najbolje pokazala..trenutno imam 5.35 Pro sa WMP11 skinom i nije da nije spora.

Prijatelju,ako si se cimao u trazenju razlike u kvalitetu reprodukcije mp3 i slicnih formata u winampu i foobaru onda stvarno ne bih dalje komentarisao. A o sluhu tek ne bih komentarisao... PozZ:wave:

Prijatelju, da ne idemo dalje u off, ja sam razliku cuo, meni winamp vise nije dovoljno dobar :,,:

Prijatelju, da ne idemo dalje u off, ja sam razliku cuo, meni winamp vise nije dovoljno dobar :,,:
Foobar2000 FAQ je napisao(la):
Q: Does foobar2000 sound better than other players?
A: No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.

http://www.foobar2000.org/FAQ.html

Bez zelje da flejmujem moram da pitam - koja je svrha te docked playliste ako ne instaliras Media library?
Taj bento skin je lep i prijatan za oko (meni barem) ali je zaista *****ski osmisljen.
Pa nema svrhu. Ali takođe ni Bento skin nema svrhu bez Media Library. I zove se SingleUI skin zato što sve kontrole stoje u jednom prozoru.

Ja sam sa Classic skinom držao maltene isti layout (isti koliko je bilo moguće) kao što je u Bentu, tako da mi je ovaj legao kao kec na jedanaest :)

Meni radi bez problema.
Last.fm 1.3.2.13, Winamp plugin 2.0.45.0

Potpuno isto i kod mene. Nekim cudom, sad sve radi :trust:

P.S Ne, i dalje ne radi :) Zaboravi ponekad da scrobbluje neku pesmu :)

Poslednja izmena:
U Media Library u Recently Added, Recently Played, Newer Played, Top Rated i dole na History i još nekima ima u vrhu "Search" što je zgodno, ali nema "Search" kad se odabere neka playlista a bilo bi dosta zgodno da i tu ima jer su neke liste dosta velike. Ima li gdje opcija pretraživanja unutar playliste?

Inače meni se Bento Big svidio, ali mi je super i Modern skin sa temom "Good ol' winamp"

Ne znam kakvih to 10% prijavljujete, meni se zauzeće vrti oko 1% (sa Classic skinom).

Vrh Dno