Šta je novo?

Izašao Windows Media Player 11

Ovde kod nas ljudi treba da pocnu da razmisljaju o tome da software kosta, da je to intelektualna svojina i da takodje kao i hardware treba da se plati.. dok ljudi ne budu poceli da cene tudji rad dotle ce i da nas bije baksuz :-|
Dobro, bre, kakve vi to toliko specijalne kodeke koristite koji koštaju? Ja bukvalno nemam ni jednu piratsku verziju nekog kodeka, one koji koštaju sam dobio legalno uz programe koji su stigli uz razni hardware, DivX licencu sam dobio od njih povodom onog jubileja (bilo je ovde), ffdshow koristim za ostalo.

@wiz- dok mi je winamp bio default player imao sam istih problema. sad za sve koristim wmp i nije lose, za osnovne izmene je vrlo jednostavno.
steta sto ne moze da se podesi da upisuje samo id3.2
Nije baš da sam razumeo... Kako je Winamp mogao da utiče na te probleme sa WMP?

Kad sam kupio Genius multimedijalnu tastaturu bio sam zgrožen kad sam video da drajver koji ide uz nju "zna" samo za WMP. Na svu sreću, pokazalo se da je sama tastatura vrlo standardna i da sve (osim dva programabilna tastera) radi i bez posebnog drajvera, tako da je sad tako koristim (mada je šteta što ona dva tastera ne mogu za nešto da se iskoriste).

Uzgred, nije mi baš sasvim jasno gde se definiše u Win-u šta je default player. Moja tastatura ima jedan širi taster označen nekim notama. Sa drajverom kad se na to klikne diže WMP, bez drajvera diže Winamp. Ali, gde je definisano da je to Winamp? Ako hoću da promenim da to bude neki drugi program ja ne znam kako to da uradim.

zato sto sam ja u winampu koristio samo id3.2 ili nista,a kad sam te pesme pustao u wmp, on je aktivirao i id3.1, a recimo posto su polja genre bila custom, ispala su razlicita, a potrosio sam 3 dana da ih namestim. a nisam provalio odmah da wmp sam menja metadata, pa je dosta toga otislo... :d

drugo, menjao je samo pesme koje su pustane, a ne sve u folderu (naravno) pa kad posle otvorim win explorer, pola pesama ima metadata a pola nema. mislim- to je cisto estetski (iliti za sitnicare :d ) ali ne volim "auto-smart" programe, vec da sam podesim sta hocu.

sad sam se ipak presaltao iskljucivo na wmp (cini mi se da mp3 osetno bolje zvuci na njemu), i to za svu multimediu (audio/divx/dvd), i kad ga tako koristis, nema problema, on neka pise u fajlove sta hoce, meni prikazuje ono sto treba...

e, sad imam nekoliko pitanja:
1. da li moze wmp-ov mp3 decoder (ili kako se god to zove) da se koristi u winampu
2. moze li da se promeni ova bela boja sa desne strane, da se uklopi malo bolje? meni color change menja samo one tastere na vrhu?
3. kako da po startu uvek ide u now playing ili poslednju otvorenu, a ne na library?

Poslednja izmena:
zato sto sam ja u winampu koristio samo id3.2 ili nista,a kad sam te pesme pustao u wmp, on je aktivirao i id3.1
Ja sve tagove sređujem TagScanner-om, a ne Winampom, i uvek imam i ID3v1 i ID3v2.

sad sam se ipak presaltao iskljucivo na wmp (cini mi se da mp3 osetno bolje zvuci na njemu)
Hydrogenaudio zajednica (i ne samo oni) smatra da danas ne postoji aktuelan MP3 dekoder koji loše dekodira neki MP3 fajl. Drugim rečima, to da neki zvuči bolje a drugi lošije je čisto subjektivno predubeđenje ili stvar postprocesiranja (filtri, ekvalizacija itd), inače praktično svi MP3 dekoderi daju identičan output.

1. da li moze wmp-ov mp3 decoder (ili kako se god to zove) da se koristi u winampu
Mislim da ne može, ali ne vidim ni šta bi bila svrha. WMP koristi licenciran Fraunhofer MP3 decoder. Znaš li šta koristi Winamp? Licenciran Fraunhofer MP3 dekoder! Elem, oba programa koriste isti dekoder.

Winamp je nekada koristio Nitrane dekoder. On je bio veoma brz, ali je dokazano da je pravio ogromne greške prilikom dekodiranja. U jednom buildu su primenili Fraunhofer, onda se vratili na Nitrane, a potom su u Nulsoftu morali definitivno da ga napuste i zbog nekih problema sa neovlašćenim kopiranjem licenciranog koda. Od tada Winamp koristi isključivo Fraunhoferov MP3 dekoder. Potraži na Net-u, postoje čitavi eseji, analize i diskusije o ovome (Nitrane vs Fraunhofer etc).

...ili stvar postprocesiranja (filtri, ekvalizacija itd), inače praktično svi MP3 dekoderi daju identičan output.

Mislim da ne može, ali ne vidim ni šta bi bila svrha. WMP koristi licenciran Fraunhofer MP3 decoder. Znaš li šta koristi Winamp? Licenciran Fraunhofer MP3 dekoder! Elem, oba programa koriste isti dekoder....

ma dobro, ne razumem se ja u to sta je, i kako se zove, :d ali razlike za mene definitivno ima- nije ogromna ali je prisutna, nekako mi wmp zvuci punije i zivlje...

sto se tice wmp11, usavrsili su user-hostile opkruzenje :d - onaj list pane u now playing em je nepregledan, em je debilan

Poslednja izmena:
zato sto sam ja u winampu koristio samo id3.2 ili nista,a kad sam te pesme pustao u wmp, on je aktivirao i id3.1, a recimo posto su polja genre bila custom, ispala su razlicita, a potrosio sam 3 dana da ih namestim. a nisam provalio odmah da wmp sam menja metadata, pa je dosta toga otislo... :d
Čekaj, wmp menja tagove na svoju ruku bez pitanja? Odlična preporuka za izbegavanje.

Pa da, menja... To sve vreme pričam. Ne znam, valjda to može nekako da se isključi (a možda i ne može, MS je to) ali meni je već napravilo dovoljno nevolja, nisam hteo više da se bakćem.

wiz011 je napisao(la):
...
Uzgred, nije mi baš sasvim jasno gde se definiše u Win-u šta je default player
...
control panel-> add or remove programs-> set program access and defaults

Ne, nije to. Tu uopšte nema Winampa, kao izbor non-ms programa daje mi samo Apollo i QuickTime.

winamp bi morao da se pojavi u listi ako je regularno instaliran.

Dobro, možda ga nema u listi zato što je već default. Ali šta ako hoću umesto Winampa da stavim npr. XMPlay?

Da ne otvaram novu temu

Želeo bih da pomoću WMP 11 gledam (npr. DVD, Avi, mov, 3gp,...) i slušam (npr. mp3, wav,aac,ogg,...) sve živo pa me interesuje koje kodeke da stavim i kako da to lepo konfigurišem.
Ljubazno molim članove da mi ne predlažu druge player-e.

real alternative + quicktime alternative + ffdshow
U njemu treba da uključiš sve dodatne kodeke koji nisu automatski uključeni.

Sad je problem to što sve pušta lepo sem .mov fajlova ( sa instaliranim QTAlter.), dok .3gp pušta normalno

Winamp je nekada koristio Nitrane dekoder. On je bio veoma brz, ali je dokazano da je pravio ogromne greške prilikom dekodiranja. U jednom buildu su primenili Fraunhofer, onda se vratili na Nitrane, a potom su u Nulsoftu morali definitivno da ga napuste i zbog nekih problema sa neovlašćenim kopiranjem licenciranog koda. Od tada Winamp koristi isključivo Fraunhoferov MP3 dekoder. Potraži na Net-u, postoje čitavi eseji, analize i diskusije o ovome (Nitrane vs Fraunhofer etc).
Ja bio ubedjen da winamp koristi Mad dekoder. Boobar moze i mpeglib, a billy bass. Jel sam zalutao mozda? :)

Ja bio ubedjen da winamp koristi Mad dekoder. Boobar moze i mpeglib, a billy bass. Jel sam zalutao mozda? :)
Winamp može da koristi Mad samo preko plugina, inače njegov dekoder je Fraunhofer. Billy koristi Bass, ali neku stariju verziju.

evo novog pitanja: da li je neko pokusao da uradi roll-back? (na wmp10) :D

Poslednja izmena:
a sto bi to neko uopste radio?

recimo zato sto je ovaj wmp 11 katastrofalno los. ne pamti poslednji otvoreni prozor, ne pamti poslednju playlistu... usporava mi komp do neizdrzive mere... ako je ovo final release, ja ovo zaobilazim, za razliku od 10ke koja je sasvim ok.

i staaaa sad

Pa nece opet sam skidao win.med.play.sta da radim:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Prilozi

• Capture_3.jpg
    Capture_3.jpg
    32.3 KB · Pregleda: 86
ako imas legalan Windows kontaktiraj lokalnu kancelariju M$-a
a ako nemas a zelis WMP11, snadji se (pretrazi Internet,mozda nadjes nesto sto bi moglo da ti pomogne)

ma sigurno

ako imas legalan Windows kontaktiraj lokalnu kancelariju M$-a
a ako nemas a zelis WMP11, snadji se (pretrazi Internet,mozda nadjes nesto sto bi moglo da ti pomogne)

Ma trebao bi stvarno da ih kontaktiram djub....ad,:smoke: :p sta cimaju ljude kad ces uvek naci crack.Nego kako da ukljucim nazive pesama dok je "play" sa desne strane ?Mnogo me nervira 11

Prilozi

• Capture_4.jpg
    Capture_4.jpg
    20.5 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
problem sa windows media player-om 11

instalirao sam windows media player 11 i kada ga startujem CPU mi se zakuca na 100% bez obzira da li ista gledam ili slusam na njemu. Dakle dovoljno je da je samo ukljucen. Prethodno sam imao instaliranu 10-ku i takvih problema nije bilo. Mem usage se krece izmedju 50 i 100 MB sto je malo mnogo. Tatalno mi blokira rad, ceo racuner je jako usporen. Naravno ni Windows ni Player nisu legalni.
Ako neko zna sta da radim, neka pomogne. Hvala

tesle: klik gore na Now playing, stikliraj "Show List Pane" (koji je ruzniji od omog u 10ci)

Kupi legalni pa ce da ti radi... :) barem je tako kod mene....

kliknas na now playing jezicak i onda show list pane i prikaze ti se play lista...
inace najbolje je da prvo procitate help pre nego sto pocnete da se nervirate i kritikujete :)

ovo gore je bilo istovremeno

Genuine, jeste ti u skladu s nickom, ali 9/10 tvojih poruka je "kupi legalni Windows", stvarno si već počeo da floduješ forum. Jel ti radiš za BG kancelariju MS-a ili šta?

mozda zato sto uvek naleti na pitanja u vezi problema koji se javljaju samo kod ilegalnih primeraka M$ softvera :)

mozda zato sto uvek naleti na pitanja u vezi problema koji se javljaju samo kod ilegalnih primeraka M$ softvera :)
Moj je utisak da se pre ide logikom da čim se pojavi neki problem to znači da je Win ilegalan. Ispade da je MS softver bez bagova i da više uopšte ne možemo raspravljati o problemima tog softvera nego samo o legalnosti licenci.

To je kao pre neki dan kad sam imao onaj problem sa BHO. Da sam pitao ovde, doio bih 200 odgovora da mi je Win ilegalan. Da sam pitao na zapadnim forumima dobio bih 2000 odgovora da imam virus. Zato nisam ni pitao, nego sam tražio rešenje. I našao.

Kupi legalni pa ce da ti radi... :) barem je tako kod mene....

kliknas na now playing jezicak i onda show list pane i prikaze ti se play lista...
inace najbolje je da prvo procitate help pre nego sto pocnete da se nervirate i kritikujete :)
Pa bilo bi super kad bi ti znao eng.posto ne verujem da si citao help,kao ja na primer :eyebrows: :eyebrows: :eyebrows: a sto se tice leg, media.,ti ga sigurno ne koristis posto sam video tokom tvoje konekciji i proverio licens.number.:zgran: :zgran: :zgran: :zgran:

Poslednja izmena:
Vrh Dno