U mom Wordu (odnosno, u Windowsu) ne postoji takav stampac.Može i iz Worda (2003) da se uradi:
1. File -> Print
2. Kao štampač izabereš Microsoft Office Document Image Writer
Nisam znao za ovu metodu, nije loša, ali tiff ne može da se zapamti u boji (boja ide samo u MDI formatu a taj je problematičan za konverziju i slika je lošijeg kvaliteta)... Za crno-bele slike dobro radi, samo mi nije jasno kako Photoshop Elements 2.0 ne može da pretvori taj tiff u jpeg, a recimo Paint može? Doduše i ranije sam primećivao da tih tiff-ova ima različitih ( po pitanju otvaranja u Photoshop-u)...Može i iz Worda (2003) da se uradi:
1. File -> Print
2. Kao štampač izabereš Microsoft Office Document Image Writer
3. Klikneš na Properties -> U tabu Page podesiš veličinu strane, a u tabu Advanced kao Output format izabereš TIFF (i po želji kvalitet), pritisneš OK, pa opet OK
4. Sačuvaš sliku gdje hoćeš
5. Sada otvoriš tu sliku pomoću npr. baš tog Photoshop Elements 2.0 kojeg imaš, i sačuvaš je kao .jpg
edit: ako ima više strana, tu nastaje problem sa .jpg slikom - pošto konverzijom dobiješ samo prvu stranu.
Imam Adobe Acrobat, ali kako od .doc-a da napravim .pdf? Čini mi se da sam čuo da Word 2007 može to da uradi?U mom Wordu (odnosno, u Windowsu) ne postoji takav stampac.
@ciciban
Jel imas na poslu instaliran recimo Adobe Acrobat. Mislio sam da napravis pdf, pa da ga posle snimis kao jpeg.
Nije ni to loša metoda, za nju sam znao, ali onda je rezolucija slike ekranska, odnosno, nedovoljna za štampu većeg formata...print screen > paint.exe > edit > paste > save as pisanija.jpg
ne sarkazmiram. ozbiljan sam.
Nije loš ni taj "Zamzar"(kompletno gledano), samo što kad konvertuje iz .doc-a u .pdf (pošto ne može direktno u jpeg) od slova pravi kockice...
bem mu misha, eto, ja za to nikad ne bi trazio konvertor. dodushe, bavim se web design-om pa po ceo dan izmedju ostalog i obradjujem slike, ali evo kako to ide -
.
.
.
i tako u nedogled, kolko ti vec stranica treba ...
hahaha ali ime mu je...bravo. kako radi posao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari