Šta je novo?

Iz .doc u .jpeg

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Koji program može da konvertuje Word-ov dokument u, recimo, JPEG format(u što više formata, to bolje)?

Hvala i na kritikama i na odbranama, a naravno i na informacijama povodom mog pitanja, koje je, naravno, moglo biti "preciznije"... Konkretno, na poslu imam, samo, Photoshop Elements 2.0 koji ne moze da transformiše .doc u .jpeg (bar koliko je meni poznato)... Najviše bi mi odgovarao neki portabl program za to, kako bih "preskočio" administratora... Ne mogu da se setim da li je Corel Paint (koji sam nekad imao instaliran) mogao to da radi?

Može i iz Worda (2003) da se uradi:

1. File -> Print
2. Kao štampač izabereš Microsoft Office Document Image Writer
3. Klikneš na Properties -> U tabu Page podesiš veličinu strane, a u tabu Advanced kao Output format izabereš TIFF (i po želji kvalitet), pritisneš OK, pa opet OK
4. Sačuvaš sliku gdje hoćeš
5. Sada otvoriš tu sliku pomoću npr. baš tog Photoshop Elements 2.0 kojeg imaš, i sačuvaš je kao .jpg

edit: ako ima više strana, tu nastaje problem sa .jpg slikom - pošto konverzijom dobiješ samo prvu stranu.

Poslednja izmena:
1. File -> Print
U mom Wordu (odnosno, u Windowsu) ne postoji takav stampac.

@ciciban
Jel imas na poslu instaliran recimo Adobe Acrobat. Mislio sam da napravis pdf, pa da ga posle snimis kao jpeg.

Bez prepiranja molim. Sasvim je normalno da prvo potrazis na Google-u pa na forumu a onda da pitas.

print screen > paint.exe > edit > paste > save as pisanija.jpg

ne sarkazmiram. ozbiljan sam.

^ covek je objasnio neke stvari, ja to koristim od prvog dana od kad sam saznao za taj tip

1. File -> Print
3. Klikneš na Properties -> U tabu Page podesiš veličinu strane, a u tabu Advanced kao Output format izabereš TIFF (i po želji kvalitet), pritisneš OK, pa opet OK
4. Sačuvaš sliku gdje hoćeš
5. Sada otvoriš tu sliku pomoću npr. baš tog Photoshop Elements 2.0 kojeg imaš, i sačuvaš je kao .jpg

edit: ako ima više strana, tu nastaje problem sa .jpg slikom - pošto konverzijom dobiješ samo prvu stranu.
Nisam znao za ovu metodu, nije loša, ali tiff ne može da se zapamti u boji (boja ide samo u MDI formatu a taj je problematičan za konverziju i slika je lošijeg kvaliteta)... Za crno-bele slike dobro radi, samo mi nije jasno kako Photoshop Elements 2.0 ne može da pretvori taj tiff u jpeg, a recimo Paint može? Doduše i ranije sam primećivao da tih tiff-ova ima različitih ( po pitanju otvaranja u Photoshop-u)...

U mom Wordu (odnosno, u Windowsu) ne postoji takav stampac.

@ciciban
Jel imas na poslu instaliran recimo Adobe Acrobat. Mislio sam da napravis pdf, pa da ga posle snimis kao jpeg.
Imam Adobe Acrobat, ali kako od .doc-a da napravim .pdf? Čini mi se da sam čuo da Word 2007 može to da uradi?

Ako imaš Adobe Acrobat, onda iz Word-a pošalji fajl na štampač Adobe PDF.

bem mu misha, eto, ja za to nikad ne bi trazio konvertor. dodushe, bavim se web design-om pa po ceo dan izmedju ostalog i obradjujem slike, ali evo kako to ide -

open word neshto.doc > zoom 150% > print screen > open adobe Photoshop > edit > paste > canvas size height x2 > back to word, scrool down > print screen > ....

u prevodu - zumirash stranicu do shirine ekrana. sasvim dovoljna rezolucija (150% je okvirno, ako imash 17 incha monitor), printujesh. paste-ujesh u Photoshop-u. povecash donju dimenziju slike da ostane blank space (Canvas size), koristeci funkciju smera povecanja visine (kad menjash canvas size, on te promptuje strelicama u koji smer zelish da povecash) i tako ostavish mesta za sledeci paste dokumenta. i tako u nedogled, kolko ti vec stranica treba ...

Poslednja izmena:
bem mu misha, eto, ja za to nikad ne bi trazio konvertor. dodushe, bavim se web design-om pa po ceo dan izmedju ostalog i obradjujem slike, ali evo kako to ide -
.
.
.
i tako u nedogled, kolko ti vec stranica treba ...

I tako moze da se radi na pustom ostrvu kad nemas sta drugo da radis...😉

Nazad
Vrh Dno