Šta je novo?

Iz cega gledate DVD?

cream, to sve moze i na kompu a da se ne pati sa izgrebanim diskovima, i da te koshta 30e koliko koshta DVDrom 😉

inache, neko se smejao za media player classic, ali ja stvarno u sistemu nemam ni jedan 'pravi' DVD player, ne znam shta ce mi kad classic pushta sve oblike videa, zauzima 700kb i ima vishe opcija od bilo kog power/winDVDa 🙂

minketa je napisao(la):
...

Pravo da ti kazem... ne znam.
Englesko-indijska koprodukcija... naslov je na Urdu jeziku pa se ne trudim da ga zapamtim. Prepisacu ga.
Film je snimljen po nekoj, u onim krajevima, poznatoj prici o ljubavi... nesrecnoj 🙁 , buduci da je par iz razlicitih kasti.

Ha, ajde da pogadjam :mrgreen:

Kabhi Khushi Kabhie Gham (Doba srece, doba tuge)

Inace, meni dosta DVD naslova prolazi kroz ruku, i stvarno nisam jos naletao na situaciju koju opisujes. OK, ima onih raznoraznih upozorenja na pocetku, ponekad trailera pre filma, ali da ne mozes da ukljucis/promenis subtitle (ako ga ima) tokom filma, to stvarno jos nisam video. Bice da su taj naslov masterovali neki amateri. Kao sto mi se desilo sa jednim domacim DVD naslovom (strani film, ali ovde masterovan za trziste ex-YU), da mi se, kada sam hteo da skocim na drugi chapter filma, odjednom pojavila hrvatska reklama za nekog njihovog mobilnog operatera 😱. Koja inace treba da se pojavi samo ako izaberes "hrvatski" na pocetnom meniju sa zemlju, i to samo pre pocetka filma (a ne u sred njega, je li...). I posle koje je WinDVD zablokirao...

driver je napisao(la):
..inache, neko se smejao za media player classic, ali ja stvarno u sistemu nemam ni jedan 'pravi' DVD player, ne znam shta ce mi kad classic pushta sve oblike videa, zauzima 700kb i ima vishe opcija od bilo kog power/winDVDa 🙂

MPC je cool. Ipak, on pušta DVD preko dll-ova od Power DVD-a. Ako se instalira Win DVD, ode slika doku***... Da ima više opcija, ima. Ali ne za DVD playback generalno. Imao sam problema sa nekim naslovima, koje je Power DVD puštao bez greške. Najbolje je ipak imati više toga, za svaki slučaj. Ali ne i previše, jer Windows je glup 🙁

Zorro je napisao(la):
Ha, ajde da pogadjam :mrgreen:

Kabhi Khushi Kabhie Gham (Doba srece, doba tuge)
Ne. :smack:
Tacan odgovor bi bio - Devdas.

PS. Sta ja znam... nisam stekao utisak da je DVD delo nekih poluprofesionalaca. A za sam film znam sigurno da ga je radila dobra ekipa... prva glumica je par puta za redom bila miss sveta, dugo je najecenjenija glumica na onim prostorima... ne znam, jedna od retkih koje snimaju bez sminke, itd. Kazem Englezi su ga koproducirali... sto se pokazalo kao merilo kvaliteta, a razbijao je bioskope ovde, tri meseca se nije skidao sa repertoara - ne u Soho-u, ili nekim mestima koje ja volim da zovem 'mango place'...

PSS. Kad sam gledao Dve Kule u Odeonu, u centralnom Londonu, razbijali su nas 50 minuta sa trailer-ima i reklamama! Na kraju sam morao da izadjem po' sata pre kraja posto sam imao zakazano...
Ovo nema veze sa DVDs ali pokazuje kakvo ludilo vlada u ovom domenu. Mislim da je nedugo posle toga izasao zakon koji je ovaj teror ogranicio na nekih 20 min.

haha... ne znam da li je neko od vas gledao onu epizodu "simpsonovih" kad homer popyzdi zbog reklama u bioskopu... :mrgreen: :beat: 🙂

He, nisam gledao tu epizodu ali mi je drago da se Homer i ja razumemo u tom pogledu.
Situacija je stvarno... malo je reci - za popyzditis. Kad ne znas sta si dosao da gledas onda se iscimas sto puta, a kad znas... onda jednostavno sagoris u tih 50 minuta. Ja sam jos povrh svega sve vreme gledao u sat, racunao koliko cu izgubiti od filma zbog toga sto moram da izadjem, i jedio se.

minketa je napisao(la):
...

Ne. :smack:
Tacan odgovor bi bio - Devdas.

Ah, zamalo. Taj tvoj i ovaj KABHI KHUSHI KABHIE GHAM koji sam ja pomenuo se bore za titulu "najveceg svetskog Bollywood hita" svih vremena. KABHI je trenutno popularan u nasim videotekama, pa sam zato pomislio da je on u pitanju, nisam uocio da si u UK...

Ali i dalje ne kapiram kako je moguce da ti nije dozvoljeno da ukljucis subtitle tokom filma, iz "desnoklik" menija?!? Mozda bi mogao da ih tuzis zbog toga, za pretrpljenu dusevnu bol i slicno. Razmisli... :d

E, vidis, napokon se vracamo na smis'o celog posta... petrovdanskog.
Meni takodje nije jasno kako to da, kliktavsi s desna, nisam bio u stanju da mu ga dam po subtitle-u.

deka je napisao(la):
Probao sam skoro sve DVD plejere i ipak je WinDVD najbolji!

...

Npr. ESPRO koji ima 5000 naslova :zid:

`ladno nisam znao da oni imaju toliko.

evo koji sam jinx jurim da nadjem negde na dvd-u film baracca i nema ga u njihovom katalogu...

jel` gledao neko?
ja ga imam na divx-u ali takav je da ga valja imati na dvd-u...

Ljudi, opet imam problem s PowerDVD-ijem i subtitle-om!

Skin'o sam ceo DVD na hard, s DVD Decrypter-om. Kad 'ocu da pustim film sa harda PowerDVD mi ne vidi subtitle. A kad ubacim DVD PowerDVD se automatski dize, pusta film, i regularno prikaze 'menu' gde mogu biram jezik, subtitle, itd.

Kako da nateram PowerDVD da mi 'menu' prikaze i kad film pustam s harda?

Nazad
Vrh Dno