(nastavak posta # 162)
....Zbog toga, mislim, da je veoma vazno da se stavi onoliko paste,koliko je dovoljno da se razmaze do ivica jezgra(ne kao onaj lik sto je stavio po sredini pastu u obliku crva).
CLP je zaista specificna, dovoljna je vrlo mala kolicina da bi se potpuno razmazala po celoj povrsini jezgra, a da se u isto vreme zadrzi njena odredjena debljina i gustina (teoretski debljina papira). Sobzirom da je za spoljasnju povrsinu ihs-a dovoljna jedna kap paste, za povrsinu jezgra(DIE) je dovoljna jedna kapljica. Pasta se nanosi po sredini i razmazuje stapicem za usi.
Na pocetku nanosenja pasta se vrlo tesko lepi za bazu jezgra, pa je potrebno, laganim pokretima(kao kad se boji cetkicom), prvo, utrljati pastu po sredini jezgra, da bi se, zatim razvukla do ivica jezgra. Pasta je dosta slicna vodenim bojicama, tako da treba da se vodi racuna, da se formira sto je vise ravnija povrsina paste po povrsini jezgra.
Sa stapicem za usi koji sam koristio i na kome je ostao sloj paste, sam istovremeno namazao tankim slojem unutrasnjost ihs-a, tacno na mestu gde naleze jezgro proca......
......Zatim sam, vratio plocu u braket na maticnoj ploci, uzeo ihs i drzeci ga za ivice, lagano stavio preko ploce i jezgra u pocetni polozaj. Posto nema lepka koji bi ga zadrzao fiksiranim za plocu, a da se ne bi pomerao(gore dole), ili slucajno odvojio od jezgra(naginjanjem na stranu), i na taj nacin usao vazduh izmedju ihs-a i jezgra(i time smanjio dejstvo paste u provodjenju toplote), lagano sam ga pritisnuo po sredini,na mestu gde je jezgro i zatvorio snalom.Sve vreme vracanja ihs-a treba strogo paziti da ne dodje do pucanja jezgra(DIE) usled preterane sile.
Sada posto je procesor, montiran u braket, sacekao sam pet minuta da pasta i ihs lepo nalegnu(pod pritiskom mehanizma braketa) i onda naneo pastu po tehnici nanosenja na jezgro, stavljaljuci jednu kap.
Na kraju se stavlja hladnjak nazad u svoje leziste, takodje, strogo pazeci da se slucajno ne nagne na neku stranu, da ne bi usao vazduh i stvorio vazdusne cepove na pasti.