Šta je novo?

Ivy Bridge - Scalping!

Pravo da ti kazem - nakon svog tog mlacenja (skalpiranje, Coollaboratory Liquid Ultra, gubljneje garancije), ja bih ga vala drzao na tih okruglih 5 giga.
Pa nek' mu je alal.

Jes...pa da imamo novu temu..."rahmetli 3770k" :D

Poslednja izmena:
Neka hvala, već smo je imali! :d

Na 5 bez HT mu nebi ništa falilo, ali mi se ne gasi HT za 100MHz.
Sa HT mogu imati 4.9, ali mi je voltaža i dalje malo limit (1.52V) za 24/7... Temperature su i tada oko 93C max. što nije strašno, ali leti je već pitanje šta bi bilo.
Videćemo, možda ga i stavim na 4.9 za sada, ili 5 bez HT, a na leto ću znati koji je realan limit za svaki dan... Kao što kažeš CAR-e, kada sam se već ovoliko namučio! :p

Poslednja izmena:
Ima li smo i5, ovo bi bio i7 ;)
A ako mu se desi neshto na tom naponu (a ne VOLTAZI :D), gledaj da koristish neki uber kul indastrijal tro-komponentni super duper lepaque :D

Poslednja izmena:
Neka hvala, već smo je imali! :d

Na 5 bez HT mu nebi ništa falilo, ali mi se ne gasi HT za 100MHz.
Sa HT mogu imati 4.9, ali mi je voltaža i dalje malo limit (1.52V) za 24/7... Temperature su i tada oko 93C max. što nije strašno, ali leti je već pitanje šta bi bilo.
Videćemo, možda ga i stavim na 4.9 za sada, ili 5 bez HT...
Cek', pa zar ti nisi vec pitao svojevremeno da li da drzis na xGHz sa HT ili pak yGHz sa bez HT-a... ? Iz toga ja zakljucih da i nemas neku preteranu potrebu za virtuelnim jezgrima :)

2 demios:
Ne brigaj, ja vec spremio zito :smoke:

Dobro bre šta cepidlačiš :p, svi žargonski kažu voltaža jer se obeležava u voltima - V; a mislim da većina nebi ni znala šta je kada se kaže napon. :d

Jesam pitao sam za HT, i jesam shvatio da ne služi meni mnogo čemu; ali za razliku od 100MHz baš i ne vidim poentu da ga gasim... :D

Spremio ja i lepak, i mali sanduk još od skalpiranja; pa šta bude! :smoke:

Poslednja izmena:
Off: Znaci, da ja za svaki slucaj ne narucujem 3770k narednih mjeseci :)).

Tako nešto, sačekaj Haswell; možda ga ponovo zavare a i biće nešto brži naravno... ;)

Pa kad vec bude tako - jos i s16 da blagosilja taj procesor pred put :D:D:D

Jao, nisam odmah shvatio (bilo je kasno-rano :p), pa da Splinter sa procesorom od S16!! :D :d

Ma nema brige, nisam ja baš neoprezan da pustim ploču da sama bez kontrole daje koliko hoće volta!! Te ne planiram da ga ubijem, za sada radi bez greške! :smash:
Vidim i po netu da je bilo dosta koji su to uradili, bez da prethodno čitaju, i ploče su puštale i 1.8-1.9V :zgran: Mislim da se u OC ipak ne ide tek tako bez prethodnog upoznavanja materije, pa i ja sam prvo čitao kako šta, nije Ivy isto što i Q6600... ;)
Isto sam primetio na netu da pod uslovom da je ohlađen ispod 90C, ni sa 1.6V nisu crkavali; sa više je već druga priča, osim ako je bio na LN2.

Poslednja izmena:
Naravno da nije, i veoma je loš test! Pa testirali su sa i7-860 OC na 3.3 GHz bez dizanja V, i pomalo bednim kulerom!! :d

Paste rade kao i kuleri ovisno od uslova; npr. moj PHANTEKS pobeđuje tek sa visokim OC i V.
Vidiš i da je AS5 tu bolji, a ja dokazao da je u najboljem slučaju gori za 10C od LU, a kada se degradira na jezgru i 20C lošiji, isto kao i na grafičkoj! ;)

Tako je, bas si lepo pogodio poentu.

***, na npr. 3 giga, svaki cooler je dobar... nema potrebe za zverima od 70-80 evra i kilo metala.
Medjutim, kako krenu da se dizu V i MHz...

svaka cast, 30c!!! ovaj forum treba jos entuzijasta poput mdm i tako to...

nadam se da ce neko u rusiji sad pricati price "e video sam negde da su ludi srbi spustili 30c skalpiranjem"

sto se ne potrudis za vodu?

Nije do mene, rado bi ja, ali ne može novčanik da se još i za vodu potrudi! :p :d

Poslednja izmena:
Ovo ti je H100i, ne znam da li si obratio paznju... nekih 15-20 evra skuplji od klasicnog H100, sto znaci i malo vise od "neke nijanse" u odnosu na Phanteks ;)
A "obican" H100 je onaj koji je za nijansu skuplji od PH-TC14PE.

Druga stvar - kad ih vec poredis tako, onda vidi da to bude pri istom/slicnom nivou buke... ne ide da ih poredis ako je H100(i) u "performance" ili (ne daj Boze!) "maximum" modu.
Mislim, ne kazem da si to radio, tj. poredio uopste... samo kazem da se u slucaju neke eventualne komparacije obrati paznja na taj - jako bitan - detalj ;)

Pa to je vodeno pa još unapređena verzija, naravno da je bolji! :D I nije samo nijansu skuplji, već je bio do nedavno nekoliko, sada je tek u DE 95€. :d H80 već i nije bolji, a kamoli H60 sa ili bez i. I nije baš tih na max, iako je novi tiši.

I ponovo ne gledaš šta piše već samo rezultate, OC je 4.6 sa samo 1.2 tj. imaju raspoložen primerak obzirom da meni treba 1.27V za isti klok (a stavili su i čitavih 1.3 :p). Pa 4.6 sam imao i ja bez skalpiranja, kao i gotovo svako ;) Ali moj je sada na 4.8 sa 1.43V, a ima max 83C!!
E već preko 4.6 počinje da traži 0.1V za svakih 100MHz i počinje kuvanje! :-devil-: Te ni ovaj ne bi tada napravio čudo, već samo "pravo" vodeno...

P.S.
CAR me preduhitrio dok sam pisao odgovor... :)

Poslednja izmena:
Uvek prvi, uvek ispred svih!!! :p

Salu na stranu, bas bih voleo da vidim propisno poredjenje ove novotarije sa vec etabliranim "teskasima" (u svakom smislu :D) vazdusne scene... ali kazem - sa posebnim osvrtom na nivo buke ;)
Te da budu slicni brojevi obrtaja, tj. nivo buke...

Jer ovo ce na max broju obrtaja da sa'rani sve zivo vazdusno, nije problem... ali vala i usi tom prilikom. A to nije to.

Ma da, slazem se.

Nego koliko si imao ako se secas sa Phanteksom(posto ga i ja imam :) ) na 4,6GHz i 1.3V bez skalpiranja posto mislim da je to realno za taj klok, ispod toga moze ako se zalomi ali trebalo bi da ce svaki na taj klok sa tim naponom? Pretpostavljam da imas fabricke Phanteks Premium fanove na njemu koji idu na 1150 RPM-a koliko se secam.

@Car I ja bih bas voleo da vidim neki uporedni test tj koliko je jedno bolje/gore od drugog :)

Na mom setupu [email protected], 1.25V sa kulerom koji je slabiji od Phanteksa temperatura ide do 84°C u LinX(AVX) default testu, ostala sintetika zagreva 10°C manje, a u igrama temperature dostižu 60-tak stepeni celziusa. Iz onoga što sam video na netu Corsair H100 je na nivou naboljih vazdušnih kulera (Phanteks PH-TC14PE, Thermalright Archon, Noctua NH-D14) pod uslovom da koriste identično aktivno hlađenje.

Poslednja izmena:
Razumem, jedino je pogodnost sto bih mogao recimo da uguram taj H100i u ovo malo BitFenix Prodigy kuciste :) Ne verujem da bih mogao da stvaim Phanteks u njega, kako li je provetreno? Trenutno drzim komponente u open air case-u - modovan Sceleton za max hljadjenje na vazduhu, ako bih kupio ovaj lep komad namestaja verovatno bi mi skocila temp graficke karte za koji stepen a i CPU-a verovatno? :(

@Ljanmi Pa imaš na prvoj strani sa 4.6 - 98C sa IntelBurnTest-om (AVX) i upaljenim HT! Te je bio na ivici stabilnosti, i to nebi bila frekvencija za 24/7, već bi moralo 4.5. I to kada je bilo malo hladnije :d
Da fabričke ventilatore + Zalman 12" napred zbog visine memorije..

Sad gledam prvu stranu ali nigde ne vidim koja je voltaza u pitanju tj napon da se izrazim pravilno? Paradigmin rezultat se razlikuje koliko vidim onda?

Kako bre ne vidiš??! Prva slika sa testovima od svih postova! 1.264V u Win, lepo se vidi.
Pa ti stvarno ne čitaš pažljivo! :p Paradigma ima i5 a ja i7, to nije isto, on nema HT te se mnooogo manje greje! ;) Pogledaj rezultate kada ugasim HT dovoljno sam ih kačio, ceo 0.1V manje i 10C manje! :smoke:

Nisam gledao slike, citao sam samo postove - pazljivo - :) Nego da sam znao da i5 moze opustencija da radi 4,6 odavno bih spakovao Z77 platformu, ovako mi sad malo bezveze sad to da radim :) Sacekam jos koji mesec Haswell mislim nigde mi ne zapinje, igram neke naslove tipa Vegas sa svim DLC-ima(jedno 150+ sati gajm pleja) pa cu da opletem posle Borderlands 1 i 2 a planiram u medjuvremenu i da opletem neke MUST PLAY hitove sa PS3 tipa Uncharted serijal i na XBOX-u Red Dead Redemption(jer na XBOX-u izgleda bolje nego na PS3 ;) ) znaci imam sta da radim u medjuvremenu :)

Poslednja izmena:
Juce sam skupio hrabrost i skalpirao sam procesor.Temperature koje sam dobio posle skalpinga su manje u proseku za skoro 30 stepeni.Hvala puno clanu foruma koji je otvorio ovu temu.Pozdrav.

@mali off
Ajd da ne babram po temi jer mozda i ne nadjem...

Moze li Vishera da se skalpira i ako moze koji je dobitak?

Nazad
Vrh Dno