Posto me kopka 3770k malo sam prevrtao po internetu i razmisljao zasto se toliko greje i na kraju sam se setio, gospodo intel je primenio u ovoj seriji 3d tranzistore tako da se procesor ne greje samo po povrsini nego po volumenu tako da deo procesora nema dodir sa spredom tj ne dovoljno se hladi, verujem da kad bi odradili 22n bez 3d tranzistora da bi se bolje hladio jedino je pitanje koliki bi bio cip odnosno da li bi mogli da strpaju toliko tranzistora na tako malu povrsinu. Bila je prica da se ubacuje bakar ili voda da bi se odvlacila toplota ali to ostaje za buducnost
trebalo bi, ali za socket 2011. mozda ce cak biti i 8-core.
zar si sumnjao da ce buldi biti isprasen? pa sandy ga prasi...
Ljudi, svi jurite neke ubistvene konfiguracije, a ja jedva cekam treci kvartal da pazarim IB i3 sa HD4000 grafikom.![]()
trebalo bi, ali za socket 2011. mozda ce cak biti i 8-core.
Znaci povlace paralelu, iste sokete imaju/imace:
SB-E i IB-E (ili kako vec)
SB i IB ?
I bice vjerovatno papren kao sto je SB-E sada? Ona bi trebalo da se ocekuje pad cijena SB-E procesora...?!
Hmm, pa nije CPU bas toliko nezan, ne verujem da je neki problem skinuti heatspreader... Nego se postavlja pitanje sta je bolje - pasta pa cooler (direktno) ili pasta pa heatspreader pa cooler
Now, how would it impact the competitive positioning? Not much as of now - 22nm Ivy Bridge-E / EP updates (more on that this week) to Core i7 and Xeon E5 lines will keep the performance chasm as it is today.
Odlicno, posto ja cekam da predjem sa ove moje sklopocije na neki 3930k ivy ekvivalent, samo ako bude bolji od SB-EDa vas pripremim, o ljudi i ljudine, na neke nove stvari.Sudeći po sajtu Vr-Zone, i to sa ovog linka koji govori o Vishera procesoru: http://vr-zone.com/articles/amd-piledriver-fx-and-opteron-refresh-after-summertime../16588.html imaćemo najnovije vesti o Ivy Bridge-E i EP procesorima već ove nedelje. Baš me interesuje šta će momci sa VR-Zone iskopati.
Evo tog citata, ako vas mrzi da posećujete link:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari