s16
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.10.2008
- Poena
- 405
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9800X3D
- Matična ploča
- Gigabyte B650I AX
- RAM
- Kingstone 2x32gb 6400 FURY
- GPU
- Asus RTX4080 Super ProArt
- Storage
- 4tb Samsung 990 Pro
- Zvuk
- Logi G Pro X2 Lightspeed
- PSU
- CM 850w SFF
- Kućište
- CM nCore 100 Max
- Monitor
- Alienware aw2723df
- Miš & tastatura
- Logi G915X & Logi G Pro Superlight
- Laptop
- Asus Zephyrus G14 GA403
- Tablet
- Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
- Mobilni telefon
- Xiaomi 14
- Pristup internetu
- Optički internet
Upravo tako... s tim sto je ovaj H100 jos i dobar, prvo "kvazi-vodeno" koje moz' da dobije navedene teskase, bas gledah neki test skoro... samo sto je problem sto ih dobija (Silver Arrow cini mi se da bese u pitanju, ali mislim da nije SB-E verzija) sa ventovima na max, kada je stvarno preeeevelika buka, dernja se nazdravo.
Evo tog linka, baci pogled na poslednji grafik, onaj "Noise vs. Temperature", gde je objedninjeno sve ono iz prethodnih testova... Sliver Arrow vs. H100, na medium i high. Sto se temperature tice, ili su ugal (na med) ili H100 dobi za stepen (na hi)... ali kada se ubace i decibeli u pricu, sve se menja iz korena.
Srecom, pa na H100 jos ventovi - iako na high - ipak nisu radili punom brzinom koliko mogu, zaslugom automatske regulacije obrtaja... inace bi bilo krvarenja iz usiju![]()
Baci cu pogled, ali H100 vec kosta dosta vise od navedenih teskasa
I ovo stoji, samo sto mi se cini da, kada vec poredis napone, nekako zaboravljas (ili jednostavno previdjas) da je Ivy Bridge izradjen u 22nm... te da tih istih 1.5V (navodim kao primer, moze da bude i 1.3V ili koliko vec) nikako nije isto na Sendiju i na Ivici
Ne znam da li je vec poznata safe margina za svaki dan na Ivy-u... i kolika god da je, sigurno nije ista kao na Sandy-u, bas zbog sitnijeg procesa izrade... te se, V za V, ne mogu nikako porediti![]()
E vidis, to si upravu, ali realno gledano 1.5v je i za SB i 32nm bas mnogo, ali negde sam video da i dalje stoji da je VID 1.52v (sto i nije bitno ali je opet isto kao i za SB), ali bitnije malo je da IB vec na 1.3v dostize 4.8ghz, tako da mi vise i ne treba ali opet moze
Poslednja izmena: