Šta je novo?

[iTunes 10] Ping

Switch

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poena
350
Verovatno ste vec culi za ping ili cak i isprobali novu drustveno-muzicku mrezu u okviru iTunes-a 10. Broj muzicara koji imaju profile i koji se mogu pratiti preko ove mreze je za sada neznatan, ali se nadamo brzom prosirenju. Veoma lici na FB, ali mi je odmah gotivniji zato sto apple stoji iza njega. :D I naravno, nadam se da ce klijantela biti mnogo bolja nego na fb-u. A i osecate se malo posebnije na toj mrezi nego na facebook-u.
Nije potrebno da imate bilo kakav apple proizvod da bi mogli da koristite usluge ping-a, dovoljno je da napravite itunes nalog (sve je besplatno), skinete iTunes 10 i napravite ping account. Uputstvo za pravljenje itunes naloga mozete pronaci ovde http://www.instructables.com/id/How-to-get-a-Free-Itunes-Account-No-Credit-Card-N/#step1 . Bilo bi lepo da na ovoj temi ostavite vase ping username-ove i da napravimo neku zajednicu na pingu, kao alternativi fb-a.
Ping je u pravom smislu muzicko-drustvena mreza, sve je posveceno muzici, svaka vasa aktivnost mora biti u vezi sa muzikom. Nisam jos provalio da li se mogu ostavljati poruke na wall kao u fb-u. Bilo bi lepo da moze.

Poslednja izmena:
A jel ovde nemamo zajednicu?

I šta bi smo tamo radili? Oni kojima se ne sviđa Facebook neće mirisati mnogo ni Ping.

Razlika je velika u odnosu na facebook. Tamo je sve posveceno licnoj promociji i reklami na najbanalniji i seljacki nacin, a ovde je sve posveceno muzici. Bench je jedna vrsta zajednice na kojoj se diskutuje o it temama, na pingu je rec samo o muzici. Dao sam predlog samo.

Sve što znam o muzici da zapamtim deo teksta baš do jaja pesme koju čujem negde, da izgiglam pesmu, skinem je i stavim u iTunes biblioteku gradeći moju kolekciju super pesama. To su uglavnom hitovi koje ljudi koji slušaju muziku znaju sigurno.

Šta misliš oću li imati šta da radim tamo? :)

Jel zna neko, da li mora da se navede neka zemlja osim Srbije (jer nije ponuđena) kad se pravi iTunes nalog (bez kreditne kartice)

Poslednja izmena:
Је л' Ping-а нема на Windows-у? Пошто сам инсталирао iTunes 10 (и покајао се:)), али немам иконицу нигде.

Moras da autorizujes kompjuter ako imas iTunes account. Ako nemas, onda moras da napravis account, i onda ce ti se pojaviti ping .

Имам налог, ауторизован ми је, али немам иконице...

Meni se ikonica Ping-a pojavila i bez account-a. Možda zato što je MacBook u pitanju.

Poslednja izmena:
Јок нема... Мада, сад ми паде на памет, ја сам регистрован на Хрватску, колико се сећам, биће да је до тога.

Oh well, није ни да ми је нешто битно, доста ми је Last.FM.

Baš je loš ovaj Ping, ni malo mi se ne sviđa. Kao što kaže Teacher, last.fm je mnogo bolji.

Bez FM starca nema udarca. NA pingu će se moći baratati samo pesmama kupljenim na iTunesu, što je apsolutno *****no. Razumem njihovu želju za povećanjem prodaje muzike, ali na drugoj strani sam ja koji tako ne kupujem muziku.

Mislio sam da je ovaj ping malo vise lici na fb. i ja sam razocaran, mislio sam da ce biti mnogo korisniji. Kao neku muzicki fb, kao i sto sam napisao vec.

"A i osecate se malo posebnije na toj mrezi nego na facebook-u."

mozda budale koje se osecaju posebno sto imaju neki apple proizvod koji je lep, a za te pare su mogli da kupe barem 2 kom. drugih proizvodjaca istih karakteristika

Sve sto sam video na promo video klipu za iTunes 10 je, kao i sve ostalo kod apple-a, dugme "BUY" :D

Jedan savet, ako koristite iTunes 10 i imate flac muziku:
Sada .flac fajlove otvara kao video klip, po default-u ispuni ceo iTunes prozor, i ne mozete da listate svoju biblioteku. U podesavanjima otvorite karticu "Playback" i opciju "play movies and tv shows" podesite na "in the artwork viewer"

Pozz

Промених регион, појавио ми се Ping, активирао сам га и нисам укапирао чему служи, а уз то и не ради:)

Најјаче ми је "People we reccomend you follow". Само фали "Or else!" после тога:)

А је л' ја нешто не капирам или нема извођача? Куцао сам Michael Jackson у претрази (и још једно 7-8 других) и није ми нашао ништа под "аrtists". Ја сам очекивао нешто у Last.FM стилу, да ми препоручи шта да слушам, да анализира шта сам пуштао, и слично. Овако стварно не капирам поенту.

Ping je notorna glupost.

Па очекивао сам неку статистику, најпознатије песме и слично...
А куцао сам и Kylie Minogue, Rammstein, The Chemical Brothers и ништа није нашао.

Стварно не капирам поенту мреже.

Znaci iTunes je sada postao 100MB+ Instant Messenger & Social Networking program. Fantasticno.

Za pocetak me je uzasno smorila nova ikonica za iTunes 10. A o (piglu) Pingu i ne razmisljam. Samo neka sto pre unormale ikonicu da mi ne ruzi dock :)

Vrh Dno