Šta je novo?

IT SMER?

A.C

Zapažen
Učlanjen(a)
28.05.2023
Poena
1
Postovani,
Ja imam 22 god i zelim da pristupim ozbiljno It-u i da zivom od toga.Mozete li neki savet da mi date oko smera.Nisam striktan ali nekako mi se najvise dopada smer za proveru rada softvera i mislim da tu ima posla i vredi se potruditi.Nisam preambiciozan,ali to mi deluje pristojno.Zanima me i ovo oko telecona i programiranja?Moze li pomoc i savet ko ima vremena.Pozdrav i hvala unapred

Nisam siguran da tako usko stručan smer postoji na nekom fakultetu, možda softversko inženjerstvo je blisko tome, ali ima tu i drugih stvari. U startu da razjasnim, IT Academy je privredni subjekt koji nudi kurseve i nije visokoškolska ustanova. Sa sajta NAT (bivši KAPK) preuzmi Vodič za studente, gde možeš da vidiš akreditovane studijske programe:
Trenutno aktuelan (podložno blagovremenim promenama)
Što se tiče programiranja i smera za telekomunikacije, tu nema previše dodirnih tačaka pa ako ti to nije primarni cilj, možda će ti nešto sa spiska akreditovanih smerova biti bliže. Bez obzira na podatke u vodiču, proveri i da li recimo grupacija univerziteta ima važeću dozvolu za rad. Primer: Evropski univerzitet je izgubio dozvolu za rad, ali se akreditovani programi fakulteta te grupacije pojavljuju na spisku.
Edit: Jedna od bitnijih stvari kada pretražuješ informacije o smerovima je svakako i zvanje koje stičeš po završetku studija, jer može da se desi da npr. program u većini naginje umetničkim predmetima, a ti na kraju budeš inženjer informacionih tehnologija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno