Rad od kuće iz ugla ITjevca i njegovih bližnjih
Očekivanja:
IT :"uh brate sad ću da se zabodem negde, 2 3 klika i bleja ceo dan, nema oblačenja, nema parkinga, ma vrh"
Realnost:
Žena:" Jel možeš danas da me pokupiš imam neke obaveze u gradu, ostavila sam ti kući završi onaj ručak, pokupi decu iz vrtića/škole, daj im da jedu. Kad krenete ponesi lap top pa ako ti nije cimanje možeš malo raditi u autu ili sedi na kafu negde, sad je leto svakako nemate posla..."
Otac:" E slušaj imam jednu utičnicu kod nas kući, ja ne vidim dobro, mogao si doći to da središ, ponesi to tvoje sokoćalo pa ako moraš da radiš 15 20 min ti sedi, skuvaj nam da popijemo kafu dok radiš pa da nastavimo ovu utičnicu. Eeee u moje vreme svi smo bili u odelima na poslu u 7 a vidi vas, blago vama uživate. Aj kad završiš to tvoje čačkanje vidi na telefonu sam iskljućio alarm sredi to".
Majka:"Sine jel možeš molim te da me odvezeš, onaj tvoj otac stalno nije tu, bole ga leđa, ne mogu da ga čekam ceo dan, ti si mogao da poneseš lap top pa ako treba možeš i sesti negde da radiš, brzo ću ja..."
Deca:"Tata tata tata tata kad završavaš, pusti nam crtaće, tata tata tata tata tata tata, kaki mi se, žedan sam, kad ćemo u parkić..."
Prijatelji (NE IT orijentisani):"Brate to ti je ekstra bleja ceo dan, hteo sam i ja to da upišem nego smara matematika ta... Nego jel možeš da mi krekuješ jednu igricu ti to znaš sigurno..."
Svi:"Baš vas briga, ne radite ništa, radite odakle hoćete, uživate, to je posao"
Mi - svaki trenutak slobodnog vremena između svih ostalih zahteva koristimo da završimo posao....
Originalni autor:
Aleksandar Veselinovic