Šta je novo?

Istorijske slike

A na trotoaru - trava!?

Gde je sada @djalf da ovo oživi?!

Ugao Bulevara oslobođenja i Franše d'Eperea sa razmakom od 60 godina

MYfit4X.jpg

TYNc8hQ.jpg

Nemacki vojnik slikan 1942. u beogradskom zoloskom vrtu.
Aligaror Muja,isecak iz tadasnjih novina. Koji je i danas ziv. :)

zoloski vrt.jpgaligator muja.jpgzoloski vrt.jpg

Poslednja izmena:
Koristili i moje dve obojene 💪

Najverovatnije drugi deo sedamdesetih ili početak osamdesetih 😃 Ne mogu sigurno da tvrdim, ali ako uzmemo u obzir izgled i da je gradnja nastavljena sredinom osamdesetih (mislim 1985.), izgled fotografije, mislim da je taj neki period 😃

Posleratni izgled je čak bio i ovakav

1n6Dkga.jpg

Poslednja izmena:
Ja se secam kao mali tih temelja današnjeg hrama Svetog Save.

U toku ovih prepucavanja oko crkve i skola naleteh na fotku. Neko je okacio zbog postojanja oba simbola na spomeniku. Inace niti sam video niti znao za njega do danas!?
U pitanju je bila grobnica ruskih vojnika i tu su bili sahranjeni od '44 do '54 ("Inače tela su poginulih vojnika Crvene armije 1954. grupisana na Groblju oslobodilaca Beograda, koje je 20. oktobra svečano otvorio J. B. Tito u povodu proslave desetogodišnjice oslobođenja grada. Na groblju su sahranjena tela palih sovjetskih i jugoslovenskih vojnika koji su poginuli u borbama za oslobođenje Beograda.")

34811875_2191277547595199_827100311960158208_n.jpg

Screenshot_1622.png
"Jugoslovenski i sovjetski oficiri na sahrani vojnika Crvene armije na današnjem Trgu Republike u Beogradu"

Poslednja izmena:
Rasprodaja školskih knjiga iz prošle godine. I ja sam prodao i kupio neke za gimnaziju. Da li se neko seća kako smo sve knjige omotavali i čuvali. Neke knjige su trajale godinama i udžbenici se nisu menjali svake godine ? Neki su bili namenjeni za 2 ili više razreda.

Vrh Dno