Šta je novo?

Istorijske slike

Saobraćajac 1965. kod Šest kaplara i mnogo pre Dejtonke koja je zamenila izvornu pumpu za benzin.

0MrZ59d.jpg
Soliter skroz levo, 13i sprat na desnoj strani 1964 -1998.

Gde je ovo u Goce Delceva? Tri objekta se vide na slici, ni jedan takav ne nadjoh. A zakleo bi se da znam ovaj izlomljeni krov od nekud!?

Iza trolejbusa, desno na fotografiji, je zgrada Doma zdravlja Majka i dete, preko puta su, ne vide se, hotel Putnik i Stari Merkator. Zgrada sa izlomljenim krovom (krstić na skrinšotu), levo na fotografiji, je ispred zgrade trgovine Srbijateksa koja je zaklonjena trolejbusom.

Prilozi

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 36
  • Like
Reagovanja: iOS
Ako si u pravu za poziciju, a sad bih rekao da jesi, zgrada levo na slici je celo zgrade u Bul M.Pupina 183, zgrada desno je dom zdravlja a (sportska?) hala sa izlomljenim krovom danas ne postoji i nalazi se na mestu danasnjeg trznog centa (sa Aksom). Nije ta zgrada na koju ti mislis posto se nalazi izmedju ove dve (pominjane) zgrade na slici a danasnja koju si obelezio sa x je u ravni tj ispred leve (Bul M.P. 183).
Svakako cudna perspektiva, bas znaju objektivi da je zeznu.

Definitivno je taj deo :) Veruj mi da sam se i ja cudio, koliko god da mi je poznat taj deo, i zagledao kad sam prvi put video sliku i njen opis :)

hala sa izlomljenim krovom danas ne postoji
Ja mislim da ta zgrada (sa izlomljenoim krovom) i dalje postoji i da je to ona koju je obelezio @spasoje. Samo je na fotografiji bila ili u izgradnji ili je kasnije promenjena fasada (sto je verovatnije). Dugo su tu bile kancelarije GSP, ne znam sta se danas nalazi u njoj. Meni na slici i deluje kao da je u ravni sa bul M Pupina 183 (kineskim zidom), a ne na mestu zgrade centrotekstila (aksa).Evo kako danas izgleda (tj tako izgleda otkad znam za nju a to je skoro 40 godina)

1677969564657.png

Ne bih rekao (ne deluju da je ista zgrada/osnova a ni pozicija) ali sve je moguce. Cudna je perspektiva.

Kako nema? U donjem levom uglu, odnosno levo od Fontane. Jedino ako je ime došlo kasnije.
Nema narandžaste taksi stanice dole desno još.

Čitav taj potez desne obale Save se nekada zvao Bara Venecija, možete pretpostaviti zašto. Krajem 19. veka se krenulo sa isušivanjem, nasipanjem prostora materijalima, šutom od srušenih objekata sa gornjih delova grada.

Uze mi post iz "usta". 😂

Slažem se i odlične slike čovek prikazuje 😃

Sledeća je:

Trg Slavija 15- godina kasnije 1942. Uvođenje kružnog toka. Inženjeri Grada Beograda nadgledaju radove i osim kružnog toka izgradjen je i kolektor za regulisanje odvoda otpadnih voda do reke Save koji je i danas je u funkciji.

z8yEi0x.png

Da covek stvarno izbacuje na FB odlicne slike.
Ovo sto su tada (1942.) uradili je samo dokaz kako se kvalitetno radilo kada je jos u funkciji.

Vrh Dno