Sada se tek setih da pogledam malo bolje sliku. U zgradi koja je pored danasnjeg Mekdonaldsa je stanovao mamin brat od tetke. Zgrada danas ima samo dva sprata. Ostalo je unisteno u bombardovanju Beograda od strane saveznika za uskrs 1944.Slažem se i odlične slike čovek prikazuje 😃
Sledeća je:
Trg Slavija 15- godina kasnije 1942. Uvođenje kružnog toka. Inženjeri Grada Beograda nadgledaju radove i osim kružnog toka izgradjen je i kolektor za regulisanje odvoda otpadnih voda do reke Save koji je i danas je u funkciji.
![]()
A tek tišine !!!!Koliko je sve lepse bilo bez splavova.
Okupljaju se i danas kod Raleta, ako je ziv uopsteKad se samo setim kada sam živeo u 6 Kaplara od 1964e godine. Tople letnje noći mi mladi, 16-18 godina, skupimo se nas desetak ili tako nešto sa devojkama, ponesemo pivo, vino i gitare pa pijeno, sviramo i vaćarimo do duboko posle ponoći. Tu negde uglavom kod Brankovog mosta ili ispod restorana. Samo kratka šetnja od/do kuće. Poneko se odtetura ali nema veze, niko da smeta.
Na Malom Ušću se skupljali mi motorcoklisti iz kraja i drugih delova grada, delili iskustva i poneku trku. Moto i auto trke bar par puta godišnje. Dolazili trkači pa čak i neki vrlo čuveni iz cele evrope. Ne sećam se da je ikada bilo neke frke, sve lepo mirno i uživancija.
Uzun Mirkova i Kralja Petra 1930.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari